Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 22.07.2022 o 21:41, Rafał S napisał:

Jeszcze jedno. Po ostatnich podwyżkach temat wątku jest już nieaktualny. Najprawdopodobniej nie ma dziś czegoś takiego, jak nowa uniwersalna integra do 12 tys. Niechętnie przesuwam granicę na 15 tys. i nie wykluczam drobnej korekty tej kwoty. Rok temu nie uwierzyłbym, że będę rozważał zakup za tyle. ;)

A już coś słuchałeś ze wstępnego pułapu cenowego? Jakieś konkretne modele wyselekcjonowałeś, czy jeszcze nie?

Napisano

@lpomis Zainteresowałem się modelami Rega Aethos i Gato Amp 150, ale oba są poza wyznaczoną przeze mnie granicą. Gato ostatnio jeszcze podrożał, poza tym jest duży (głębokość), może być też za gęsty brzmieniowo i mieć za dużo basu. Niemniej, wbrew logice, to właśnie on kusi mnie najbardziej. Mam ogromną ochotę go posłuchać. :)

Przez kilka dni wyjazdu byłem odcięty od internetu. Dziś wróciłem - pozdrawiam wszystkich. :)

Napisano
3 minuty temu, Rafał S napisał:

Rega Aethos i Gato Amp 150

Ciekawe opcje. Posłuchałbym :)

3 minuty temu, Rafał S napisał:

Przez kilka dni wyjazdu byłem odcięty od internetu. Dziś wróciłem - pozdrawiam wszystkich. :)

Po takim urlopie to powinieneś dziś usiąść do swojego audio i słuchać z bananem na twarzy, a nie myśleć o zmianach ;)

Napisano
5 minut temu, Rafał S napisał:

@lpomis Zainteresowałem się modelami Rega Aethos i Gato Amp 150, ale oba są poza wyznaczoną przeze mnie granicą. 

Potarguj się, może dostaniesz taki upust by zmieścić w wyznaczonej przez ciebie granicy. 😉

Napisano
2 minuty temu, lpomis napisał:

Po takim urlopie to powinieneś dziś usiąść do swojego audio i słuchać z bananem na twarzy, a nie myśleć o zmianach

W tej chwili właśnie tak jest - bo słucham wybranych płyt, które dobrze u mnie brzmią. Ale myślę długoterminowo. Poza tym - pytasz, więc odpowiadam. ;)

Napisano
Dnia 23.07.2022 o 08:06, 1Ender napisał:

Kiedy odsłuch czegoś z DIY? W tych pieniądzach to można super sprzęt kupić już złożony wyregulowany.

Obiektywnie - wiem, że masz rację. Na zdrowy rozum: na pewno da się za tyle złożyć coś sensownego. Ale subiektywnie jakoś nie mogę się do tego przekonać. A już moja Asia jest na maksa na nie. Wrócę do tego, jeśli inne opcje się nie sprawdzą. :)

Napisano
18 godzin temu, Rafał S napisał:

Przez kilka dni wyjazdu byłem odcięty od internetu.

Nic straconego, a wyjdzie na zdrowie. Czasami dobrze jest zrobić sobie taką przerwę i się wyłączyć po prostu.

Napisano

Ja pie...., 3 miesiące, 18 stron bicia piany i autor dalej nie ma pojęcia czego chce. 🤣🤣🤣 Zmienić hobby na wędkę, wtedy mniej dylematów a relaks gwaranwany.

Mówiłem i powiem jeszcze raz, zostawić wszystko tak jak jest, tylko te badziewia z S16HZ wyrzucić za okno. Ich żaden wzmacniacz nie uratuje.

Pozdrawiam 

Napisano
2 godziny temu, moss napisał:

Ja pie...., 3 miesiące, 18 stron bicia piany i autor dalej nie ma pojęcia czego chce. 🤣🤣🤣 Zmienić hobby na wędkę, wtedy mniej dylematów a relaks gwaranwany.

Mówiłem i powiem jeszcze raz, zostawić wszystko tak jak jest, tylko te badziewia z S16HZ wyrzucić za okno. Ich żaden wzmacniacz nie uratuje.

Pozdrawiam 

Dobra wędka tak powyżej 5k. 

• 1 year later...
Napisano (edytowany)
Dnia 28.07.2022 o 22:03, Rafał S napisał:

@lpomis Zainteresowałem się modelami Rega Aethos i Gato Amp 150, ale oba są poza wyznaczoną przeze mnie granicą. Gato ostatnio jeszcze podrożał, poza tym jest duży (głębokość), może być też za gęsty brzmieniowo i mieć za dużo basu. Niemniej, wbrew logice, to właśnie on kusi mnie najbardziej. Mam ogromną ochotę go posłuchać. :)

sory, że wskrzeszam dość stary temat, ale słabo tak interesujący wątek się skończył... albo i nie. Pytanie do autora tematu @Rafał S, czy wybór padł w końcu na jakiś wzmacniacz?

Edytowano przez Horadric
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Horadric napisał:

Pytanie do autora tematu @Rafał S, czy wybór padł w końcu na jakiś wzmacniacz?

Żeby to jeden. ;) W skrócie: wypożyczyłem wtedy Gato Amp 150 i już prawie kupiłem, kiedy niespodziewanie trafił do mnie Haiku SOL Indigo. Zauroczył mnie on do tego stopnia, że Gato odesłałem, a Indigo kupiłem. A potem zapragnąłem jeszcze więcej i zacząłem się rozglądać za nowymi kolumnami. Skończyło się na tym, że po kilku miesiącach wymieniłem i wzmacniacz i kolumny. A po niecałym roku - ponownie kolumny. Teraz mam tor jak w stopce. Nie planuję dalszych zmian, ale któż może wiedzieć, co życie przyniesie, prawda? :)

Edytowano przez Rafał S