Adi777 Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 Poproszę o pomiary. Oraz wymiary 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 5 minut temu, Adi777 napisał: Poproszę o pomiary. Oraz wymiary 😁 Z nimi jak z Studio 16 Hertz CANTO GRAND NEW. Oczarują wymiarami i wyglądem a po jakimś czasie człowiek sie zorientuje, ze choćby wszystko zmienił to i tak się nie zgra :D. I trzeba zmienic kolumny... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 Brzmicie jak szowiniści 😏 i nie na temat....a Rafał ma ból głowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 6 minut temu, Amarok napisał: Brzmicie jak szowiniści 😏 Brzmi obecnie jak komplement. 7 minut temu, Amarok napisał: .. .a Rafał ma ból głowy. Wciaz szukamy rozwiazania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 Odsłuchy i cierpliwość zostanie wynagrodzona, ale no ta inflacja...te 12 tys z każdym dniem tracą na wartości. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 29 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 5 godzin temu, FromBorg napisał: Z nimi jak z Studio 16 Hertz CANTO GRAND NEW. Oczarują wymiarami i wyglądem a po jakimś czasie człowiek sie zorientuje, ze choćby wszystko zmienił to i tak się nie zgra :D. I trzeba zmienic kolumny... Rzecz gustu i charakteru. Niektórzy są bardziej stali w uczuciach i skupiają się na pozytywach. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 Tylko że tych pozytywów w tych kolumnach nie znajdziesz. Będzie częsta zmiana wzmacniacza, a do nirvany zawsze będzie daleko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 To nie są kolumienki wysokich lotów. Hegel H95 to już max. do nich. 13 godzin temu, FromBorg napisał: z Studio 16 Hertz CANTO GRAND NEW. Oczarują wymiarami i wyglądem a po jakimś czasie człowiek sie zorientuje, ze choćby wszystko zmienił to i tak się nie zgra :D. I trzeba zmienic kolumny... Baltlab i BRIGHT MK5 odradzam, chociaż jak już to ten drugi. Baltlab nie jest do budżetowych monitorów (nie mówię tu o wycenie procucenta) . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 30 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 (edytowany) 2 godziny temu, Fantomas napisał: To nie są kolumienki wysokich lotów. Hegel H95 to już max. do nich. (...) Baltlab nie jest do budżetowych monitorów (nie mówię tu o wycenie producenta) Hegel H95 to z pewnością dobry wzmacniacz dla osób lubiących tego typu granie. Ja akurat wolę trochę bardziej soczysty dźwięk, choć ma on swoje słabe strony i należy unikać przesady - stąd ten wątek. Rozumiem, że z Rotelem i podłogówkami BMN odnalazłeś szczęście. Jeśli tak, to mógłbyś okazać wspaniałomyślność osobom, które wciąż go szukają i być wstrzemięźliwy w komentowaniu ich zakupów. 2 godziny temu, moss napisał: Tylko że tych pozytywów w tych kolumnach nie znajdziesz. Wyobraź sobie, że już znalazłem. Wiem, że zawsze można lepiej i doceniam Twoje opinie i rady. Zapisałem je sobie w głowie. Dziękowałem Ci już za nie w odpowiedzi na wiadomości prywatne i teraz dziękuję ponownie. Być może kiedyś też zainteresuję się monitorami aktywnymi. Na razie staram się cieszyć tym, co mam. Mam nadzieję, że Ci to nie przeszkadza. Edytowano 30 kwietnia 2022 przez Rafał S 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 Oczywiście że mi to nie przeszkadza. W końcu to ty wywalisz 20 tyś w błoto a nie ja. Zresztą nie jestem tu jedyną osobą która mówi ci , że s16hz to zły wybór. Sory za szczerość , ale tak poprostu już jest. A ja nazywam poprostu rzeczy po imieniu . Rozumiem fascynującie Panem Grzegorzem. Zobaczymy jaka ona będzie jak dowiesz się prawdy o tym panu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 Oszczędź innym kłopotów i opowiedz jak to jest z tym Panem Grzegorzem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 8 minut temu, soberowy napisał: Oszczędź innym kłopotów i opowiedz jak to jest z tym Panem Grzegorzem. Lepiej żebyś nie wiedział. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 14 godzin temu, Amarok napisał: Odsłuchy i cierpliwość zostanie wynagrodzona, ale no ta inflacja...te 12 tys z każdym dniem tracą na wartości. 😉 Dlatego wcześniej napisałem o skoku w bok, a nie przeskoku do góry, znając wartość obecnego wzmacniacza. Oczywiście, zawsze można powiększyć budżet, ale to już pozostaje w gestii samego autora wątku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 21 minut temu, moss napisał: Lepiej żebyś nie wiedział. Ale ja nie mam kolumn tej marki, choć kiedyś myślałem o CG ale podobno nie nadają się do małych pomieszczeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 4 godziny temu, Fantomas napisał: To nie są kolumienki wysokich lotów. Hegel H95 to już max. do nich. Możesz rozwinąć tę myśl? Z reguły to wzmacniacz jest ograniczeniem dla kolumn, a nie na odwrót! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 A czy kolega @moss to nie jest użytkownik, który był na tym forum już wcześniej pod innymi nickami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 30 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 8 minut temu, lysyrafal napisał: Możesz rozwinąć tę myśl? Rafał, tu chyba chodzi o kwestie BMN vs. 16Hz. Nie ma sensu w to wchodzić. To prawda, że BMN daje lepsze przetworniki w tej samej cenie kolumn - sam o tym pisałem. Efektu końcowego nie porównywałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 34 minuty temu, soberowy napisał: Ale ja nie mam kolumn tej marki, choć kiedyś myślałem o CG ale podobno nie nadają się do małych pomieszczeń. Ja cię temat interesuje, to napisz na PW. Daj mi swój numer telefonu, to parę rzeczy ci powiem. Potem zrobisz jak uważasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 3 minuty temu, J4Z napisał: A co boisz się że screeny zrobi? Rozmowę można nagrać. Kurwa jaka tajemniczość... 🤦♂️ Uwielbiam takich ludzi 🤣 Tak, boję się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 15 minut temu, moss napisał: Tak, boję się. Moss, a co sądzisz o YB Audio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 I po temacie 😳 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 40 minut temu, seba3002 napisał: Moss, a co sądzisz o YB Audio? To samo co o Akkustyk, Akuss, BMN. Brać kupować , kasy nie żałować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 Tak sobie przeglądam testy i zdjęcia produktów 16 hz i wiecie, jakoś nie przekonują. Tzn testy euforyczne, ale opisy w sprzeczności ze zdjęciami. Kolumny brzydkie, słabo wykonane, zrobione po najmniejszej linii oporu. Jak boazeria z lat osiemdziesiątych. Jeśli tak jak na tym zdjęciu wygląda terminal kolumn za poł miliona to ja dziękuje. Źle wycięty, źle spasowany o estetyce kranu z Czarnego Kota.. Firma sili się na ekskluzywność, ale we wszystkich projektach brak polotu, elegancji i wyczucia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 Mi się najbardziej podoba impedancja 😂😂 Drugie pół miliona na wzmacniacz.🤑🤑🤑 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 (edytowany) Jest tu jakiś moderator? Forum jest tak małe, aktywność też, że w 5 minut można znaleźć takie kwiatki jw. Czy osoby, które cały czas tu wracają, żeby tylko trolować, mogą to czynić w najlepsze? Edytowano 30 kwietnia 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts