Arturro007 Napisano 31 lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 lipca 2022 9 minut temu, Aprox napisał: A może wypróbuj nowy streamer od Taga Harmony TWA-10B ...kosztuje rozsądne pieniądze a z tego co znalazłem w sieci ma bardzo dobre opinie. Wielu testujących było w szoku że ze streamera "za grosze" można uzyskać takie brzmienie ... On niestety nie załatwia sprawy. 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Komputer też może robić za streamer, tutaj jednak nie wszystkie aplikacje obsługują serwis Deezera. Ale Tidal hifi już tak, podobna cena do Deezera. Tak jest do tej pory ale chcę teraz osobny streamer do wzmacniacza. Gdyby ifi Zen Da miało wejście optyczne to nie było by tematu a tak muszę kombinować. Dla mnie Deezer jest lepszy od Tidal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturro007 Napisano 31 lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 lipca 2022 1 godzinę temu, J4Z napisał: Czy używany node 2i to za duży koszt dla Ciebie? Ma wyjście optyczne, coax, usb i rca. Ja mam dać topping E30 i zasilam go przez wejście usb w node. Trochę sporo. Wolę już dokupić dac który posiada wejście optyczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 31 lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 lipca 2022 2 godziny temu, J4Z napisał: Kolego sympatyczny, a coś więcej na temat robić mógłbyś napisać? różnic A nie pisałem gdzieś już o tym? Myślę, że @lpomis lepiej o tym opowie. On też zna te dwa DACi 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 31 lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 lipca 2022 3 godziny temu, Arturro007 napisał: Gdyby ifi Zen Da miało wejście optyczne to nie było by tematu a tak muszę kombinować Dla mnie optyk to do TV jest ok, Netflix, YT, czy filmy z dekodera. Ale do muzyki, wolę coaxialne, można kombinować z kabelkami 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 31 lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 lipca 2022 17 minut temu, J4Z napisał: A nie wiem. Ja pamięć mam dobrą, ale krótką. 😄 lpomisa zdanie znam mniej więcej. Wg mnie topping gra bardziej technicznie. Czyli ifi bardziej analogowo😝, ale mimo wszystko z werwą i dość rozdzielczo. Pewnie gdyby topping był pierwszy, grał by do dziś. Chociaż design ifi bardziej mi leży. Marantz ma okrągłe boczki, ATC też, i ifi idzie też trochę w tę stronę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 (edytowany) 15 godzin temu, Arturro007 napisał: Teraz z kompa ale chcę podłączyć ifi ZEn Dac do wzmacniacza w przyszłości i szukam streamera który posiada wyjście usb. Jest wprawdzie hifi Zen stream ale kosztuje 1800 zł. Słucham Deezer hi-fi i radia internetowego. Malina. Ale nie wiem który soft obsługuje Deezer'a 15 godzin temu, Aprox napisał: A może wypróbuj nowy streamer od Taga Harmony TWA-10B ...kosztuje rozsądne pieniądze a z tego co znalazłem w sieci ma bardzo dobre opinie. Wielu testujących było w szoku że ze streamera "za grosze" można uzyskać takie brzmienie ... Tylko on nie ma USB, ale ma od razu wyjscie analogowe. iFi był by niepotrzebny. Albo podłączyć kompa po prostu Piotr Edytowano 1 sierpnia 2022 przez Piotr Sonido Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturro007 Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Malina. Ale nie wiem który soft obsługuje Deezer'a Tylko on nie ma USB, ale ma od razu wyjscie analogowe. iFi był by niepotrzebny. Albo podłączyć kompa po prostu Piotr Myślałem o Malinie ale miałbym problemy z ustawieniem systemu. Pomyślałem o jakimś mini pc z Dafine do kupienie na shopiee za 250 zł. Sterowanie z telefonu. ifi zen to dobry dac - ta Taga nie wiem czy jemu dorówna? Ale faktycznie to dobre rozwiązanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 Taga TWA10b to na prawdę ciekawe urządzenie ale nie ma sensu porównywać z zestawem dzielonym iFi. W przypadku DACa masz jeszcze iFi Zen One Signature, który posiada dodatkowo wejścia optyczne i coaxialne ale niestety jest to już droższe urządzenie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturro007 Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 Jedyne co mi przychodzi do głowy nie za 2000zł i z dobrą jakością to właśnie Malina lub jakieś inne mini pc z systemem Dafine czy Volumio. Albo zmiana daca na coś z wejściem optycznym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2022 Tylko takie są opcję. 21 godzin temu, Arturro007 napisał: Myślałem o Malinie ale miałbym problemy z ustawieniem systemu. Pomyślałem o jakimś mini pc z Dafine do kupienie na shopiee za 250 zł. Sterowanie z telefonu. Wszystko znajdziesz w sieci. Ja akurat Deezera nie korzystałem ale nie sądze aby nie było takiej opcji. Spotify, Tidal są ogarnięte i nie ma problemu z systemem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkice Napisano 21 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2022 (edytowany) Dnia 16.05.2022 o 07:24, S4Home napisał: Pierwsze połączenie lanem? Potem WiFi ruszyło? Ja uzywam osobny transport osobny DAC, od lat. Piotr Topping np plus silent angel a mam jeszcze roksan attessa - słucham muzyki na roksan attessa do tego mam podłączony cambirdge audio który po kalbu usb podłączony jest do kompa - muzyka gownie z tidal i jakbym chciał zmienić na lepsze i wziać wersje ze stremerem to co musiałbym zrobić bo mnei łebn boli od tego? Edytowano 21 sierpnia 2022 przez Szkice Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2022 Masz Attesse stream czy klasyczną wersję? Klasyczny model ma już DAC na pokładzie. Rozumiem że potrzebujesz wejście USB? Ale co Ci nie pasuje w obecnym połączeniu? Bo chyba się zgubiłem. Możesz wymienić na attessa stream i zrezygnować z kompa wtedy i dACa Cambridge. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia Kurde wracam do tematu. Trudno dzisiaj znaleźć sam transport streamer, aby miał Deezera na pokładzie i jeszcze airplay 2. Wg mnie zostaje tylko Moon Mind 2. Nie widzę żadnej innej tańszej opcji, tańszej tzn. w granicach ok. 5000 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marqs Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2 godziny temu, hlary napisał: Kurde wracam do tematu. Trudno dzisiaj znaleźć sam transport streamer, aby miał Deezera na pokładzie i jeszcze airplay 2. Wg mnie zostaje tylko Moon Mind 2. Nie widzę żadnej innej tańszej opcji, tańszej tzn. w granicach ok. 5000 zł. A wiim ? https://audeos.pl/wiim-pro-plus a za zakrętem jest Wiim ultra. Audiolab też ma jedno i drugie. Deezer jest realizowany przez Play-Fi. Możliwości spore. https://www.q21.pl/audiolab-7000n-play-srebrny.html BlueOS nie obsługuje Deezera ? Jeśli tak to masz też https://www.bluesound.com/products/node/ Chyba, że to odpada z jakiś względów. Opcji trochę widzę Rozkminiaj, to najfajniejsza część zakupowa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia Z tańszych rozwiązań z Airplay2 i obsługą Deezera bezpośrednio z jego aplikacji przez Chomecast sprawdzi się wspomniany Wiim Pro . Druga opcja trochę droższa Cambridge Audio MXN10 tak samo na pokładzie Chromecast oraz Airplay2 oraz wyższy model CXN100 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia Próbuje znaleźć uzasadnienie dla wydania 5k PLN za streamer do airplay 2, ale mi nie wychodzi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia 14 minut temu, ProjectPi napisał: Próbuje znaleźć uzasadnienie dla wydania 5k PLN za streamer do airplay 2, ale mi nie wychodzi. Bo to nie Ty kupujesz, kupuje hlary. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia Do zrozumienia konieczna jest osobista chęć odchudzenia portfela? OK. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia (edytowany) 6 godzin temu, ProjectPi napisał: Próbuje znaleźć uzasadnienie dla wydania 5k PLN za streamer do airplay 2, ale mi nie wychodzi. Airplay to dodatkowo do Apple Music, ale głownie chodzi o Deezera i połączenie aplikacji Deezer przez Airplay ze streamerem. Aplikacja ma więcej możliwości niż "wbudowany" Deezer. Np. wbudowana aplikacja nie widzi nowości i wielu innych rzeczy. Teraz muszę w aplikacji na iPhonie szukać nowości l dopiero je przez wbudowaną aplikację w Moon Mind Neo puszczać na wzmacniacz. Upierdliwe. Edytowano 27 kwietnia przez hlary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia 7 godzin temu, ProjectPi napisał: Do zrozumienia konieczna jest osobista chęć odchudzenia portfela? OK. Nie. Chęć posiadania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 28 kwietnia Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2 godziny temu, hlary napisał: Teraz muszę w aplikacji na iPhonie szukać nowości l dopiero je przez wbudowaną aplikację w Moon Mind Neo puszczać na wzmacniacz. Upierdliwe. W jakiej aplikacji na iPhonie? Airplay? Przecież MiND natywnie jest połączony z serwisami Qobuz, Deezer i Tidal, jak na którymś z tych serwisów masz konto i się zalogujesz do niego przez MiND, to na bieżąco widzisz co się dzieje w tych serwisach. Po co do tego airplay? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 kwietnia Udostępnij Napisano 28 kwietnia Dnia 27.04.2024 o 09:17, hlary napisał: Kurde wracam do tematu. Trudno dzisiaj znaleźć sam transport streamer, aby miał Deezera na pokładzie i jeszcze airplay 2. Wg mnie zostaje tylko Moon Mind 2. Nie widzę żadnej innej tańszej opcji, tańszej tzn. w granicach ok. 5000 zł. Silent Angel M1T jeszcze jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts