pairtick Napisano 13 października Napisano 13 października 3 godziny temu, Wing0 napisał: Ale jak smakują Ojciec się nigdy maślaków w occie nie mógł doliczyć, w moich czasach ogólniaka, a my pod te maślaczki... 😋 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Canon, nikon, sony czy fuji... to raczej temat dla początkujacych, bo zauważyłem, że w srodowisku profesjonalnym jeśli ktoś już "wybierze" daną "platformę" aparatów, to już jest jej "wierny". W audio nie zauważyłem takich zależności. 🤔 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 12 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: zauważyłem Inaczej zatem „zauważamy”. Choć identycznie „identyfikujemy” Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Tak jest skonstruowany 😉 człowiek i jego mózg. Ja zauważam to prawie wszędzie, foto, motoryzacja, moda, elektronika, sport i audio. Toż to sekta, nie wszyscy ale bardzo dużo z nas. Popatrzmy na kluby audiostereo, niektóre wpisy to jak obrona Częstochowy 😁 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 26 minut temu, misiekx napisał: Tak jest skonstruowany 😉 człowiek i jego mózg Teoretycznie. Na razie. A gdyby tak znaleźć sposób, by „mózg”, ja nazywam to myśleniem, oddzielić od człowieka? Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 🤔 Tylko jak? Bez mózgu (myślenia) nie ma człowieka, przynajmniej homo sapiens. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 51 minut temu Napisano 51 minut temu Nie znam odpowiedzi. Wiem co niejaki Kartezjusz wymyślił. Przed nim i po nim byli także inni. Zastanawiam się, czy to z czego tak dumą tryskamy, nie ciągnie nas na dół. Nie tylko w fotografii, Canon czy … 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 13 minut temu Napisano 13 minut temu 1 godzinę temu, misiekx napisał: Tak jest skonstruowany 😉 człowiek i jego mózg. Ja zauważam to prawie wszędzie, foto, motoryzacja, moda, elektronika, sport i audio. Toż to sekta, nie wszyscy ale bardzo dużo z nas. Popatrzmy na kluby audiostereo, niektóre wpisy to jak obrona Częstochowy 😁 W foto mogę to jakoś wytłumaczyć na "swój sposób" podobnie jak np. W świecie gier: Przyzwyczajenie się do danego "profilu" manualnych ruchów (iso, balans bieli itp) sa rożnie ulokowane w różnych aparatach a w momencie zdjecia gdzie niejednokrotnie liczy sie "chwila", potrzeba jest wyuczonego i natychmiastowego operowania manualnie danym sprzetem bez zbytniego kombinowania gdzie w modelu konkurencji dana funkcja. Przyzwyczajenie się do PAD-a na konsoli, uniemożliwia w dużym stopniu przejście na PC i klawiaturę z myszą. I na odwrót. W pozostałych kwestiach nie mających takich różnic manualnych w użytkowaniu (logo ubrań, model samochodu itp) skłania mnie do głebszej analizy, co mogło by być tego powodem🤔 (czyt. wspomniana przez Ciebie "sekta") 1 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 7 minut temu Napisano 7 minut temu Chyba w foto największe znaczenie to jednak mają obiektywy. Jak ktoś wydał kilkadziesiąt kPLN na dobre szkła to zmiana systemu nie jest taka łatwa. Ergonomia i przyzwyczajenia też ważna. Odpisz, cytując
Recommended Posts