Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month later...
Napisano

Tak jest skonstruowany 😉 człowiek i jego mózg. Ja zauważam to prawie wszędzie, foto, motoryzacja, moda, elektronika, sport  i audio. Toż to sekta, nie wszyscy ale bardzo dużo z nas. Popatrzmy na kluby audiostereo, niektóre wpisy to jak obrona Częstochowy 😁

Napisano

Nie znam odpowiedzi. 
Wiem co niejaki Kartezjusz wymyślił. 
Przed nim i po nim byli także inni. 
Zastanawiam się, czy to z czego tak dumą tryskamy, nie ciągnie nas na dół.

Nie tylko w fotografii, Canon czy …

Napisano
1 godzinę temu, misiekx napisał:

Tak jest skonstruowany 😉 człowiek i jego mózg. Ja zauważam to prawie wszędzie, foto, motoryzacja, moda, elektronika, sport  i audio. Toż to sekta, nie wszyscy ale bardzo dużo z nas. Popatrzmy na kluby audiostereo, niektóre wpisy to jak obrona Częstochowy 😁

W foto mogę to jakoś wytłumaczyć na "swój sposób" podobnie jak np. W świecie gier: 

Przyzwyczajenie się do danego "profilu" manualnych ruchów (iso, balans bieli itp) sa rożnie ulokowane w różnych aparatach a w momencie zdjecia gdzie niejednokrotnie liczy sie "chwila", potrzeba jest wyuczonego i natychmiastowego operowania manualnie danym sprzetem bez zbytniego kombinowania gdzie w modelu konkurencji dana funkcja.

Przyzwyczajenie się do PAD-a na konsoli, uniemożliwia w dużym stopniu przejście na PC i klawiaturę z myszą. I na odwrót.

W pozostałych kwestiach nie mających takich różnic manualnych w użytkowaniu  (logo ubrań, model samochodu itp) skłania mnie do głebszej analizy, co mogło by być tego powodem🤔 (czyt. wspomniana przez Ciebie "sekta")

Napisano

Jasne chłopaki. Szkła. Czy co na jakim miejscu tam pod paluchem itd to „dzieci” tej licznej fotorodziny.
Dzieci, no trzeba kochać bezwarunkowo.  Szybkostrzelność, cropy, statywy itd

Wypełnienie kadru, kompozycja, Światło i uwaga! Uważność także/przede wszystkim się przydają. 
Tylko, że ja nie o tym.