Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 5.11.2023 o 12:19, tomek4446 napisał:

U mnie drgnęło. Stolarz pojawił się po dwóch miesiącach , normalnie cud :)

👍 Fajnie 🙂 U mnie tradycyjnie, przesunęło się 😄 Ale obiecałem sobie, że nie będę się irytował tym faktem. Za dużo jeszcze pracy przede mną, a nie chciałbym zejść na zawał 🤣

Także - no stress 😉

• 2 weeks later...
Napisano
Dnia 17.09.2023 o 16:46, Asia napisał:

Chcę kupić opony zimowe i nie mogę się zdecydować. Miałam opony Continental, Dunlop, Pirelli i tych na pewno nie kupię po raz drugi.  Miałam Nokian i były świetne, ale czytam, że już nie są tak dobre, jak jeszcze parę lat temu, a poza tym nie mają homologacji BMW 😉.

Moje pytanie: kupić Michelin Alpin 5 (6?)  czy Bridgestone (LM005, LM001)? Nie mam siły wczytywać się w opisy i opinie, może ktoś ma to w małym palcu?

Kupiłam Michelin Alpin 5 i są rewelacyjne!

Napisano
18 minut temu, Asia napisał:

Kupiłam Michelin Alpin 5 i są rewelacyjne!

Bravo Ty 

Miałem w Cytrynie C5 starszy model Alpin.  O ile VW Up musiał z podwórka pod górkę wyjeżdżać tyłem (ślisko - świeży śnieg) to C5 pomimo 460 Nm na koła, żadnego boksowania kołami.

Kiedyś wracałem z Łodzi i trafiłem na 5cm mokrego śniegu na autostradzie, prawy pas zajęty przez maruderów, możliwe, że jeszcze na letnich gumach i tak 60km/h max, pomyślałem, ile to zajmie czasu droga do domu i lewym pasem 110 bo przy tej prędkości zawieszenie w Cytrynie opuszcza się do najniższego położenia, czyli nisko środek ciężkości. Kontrolka ESP nie gasła ani na chwile, ale opony zdały test celująco.

https://i.postimg.cc/9Fn5Qptr/20130311-130436.jpg

https://i.postimg.cc/7ZJvG2mX/20130311-130505.jpg

Napisano
11 godzin temu, Bogusław 66 napisał:

żadnego boksowania kołami.

Dokładnie tak. Ze starymi oponami (fabryczne BMW) każda górka i śnieg były wyzwaniem. I pomyśleć, że męczyłam się 4 długie lata 🤦‍♀️.

Napisano
3 godziny temu, Asia napisał:

Dokładnie tak. Ze starymi oponami (fabryczne BMW) każda górka i śnieg były wyzwaniem. I pomyśleć, że męczyłam się 4 długie lata 🤦‍♀️.

Alpin to miękka guma, niestety na wiosnę (czarny asfalt i dodatnie temp.) szybko znika bieżnik.

Napisano (edytowany)

Taka jest specyfika opon  zimowych inny skład mieszanki gumy który nie twardnieje tak w niskich temperaturach bo jest z zasady miękka, a co za tym idzie w temp wyższych   szybciej się zużywa . Pzdr 

Edytowano przez Dedal
Napisano

Mam takie Alpine na sprzedaż i już drugi rok się z nimi bujam. Co prawda uzywane 2 sezony ale w dobrym stanie, z felgami VW, 4 szt za cenę jednej i .... chętnych nie ma. Chyba wyrzucę bo mi tylko miejsce zajmują w garazu🙄.

Napisano

Wezmę na klatę. Wolę trzy lata dobrze niż pięć byle jak 😉.

Z rozpędu kupiłam dziś standy do makro monitorów. Z opisu rewelacja - udźwig 60 kg, dwie wielkości półki, kolce lub gumowe stopki  do wyboru, można dodatkowo obciążyć np.piaskiem, a przy tym cena niewygórowana. I zastanawiam się gdzie jest haczyk...

Napisano

No i ok. One nie muszą powalać urodą . Ważne aby sprawdziły się do kolum.  Oczywiście jako ,,smerf maruda,, nie mogę się oprzeć.  Jednego tu brakuje, bardzo brakuje - zdjęcia nowych kolumn na nowych standach😉.

PS A już miałem pakować Vogelsy😋

Napisano
23 minuty temu, Asia napisał:

Masz na myśli standy?

Czekaj . Pomyślę. Chyba tak . :) 

25 minut temu, Asia napisał:

zajrzałam dziś do Black dot Audio

Siostra ? :) 

26 minut temu, Asia napisał:

Nie powalają urodą

Tak , czytałem , że kobiety nie przepadają za konkurencją :) 

Asia , standy są super. Prosta forma , drewno , czego chcieć więcej.

Napisano
1 minutę temu, tomek4446 napisał:

Siostra

Oczywiście wykorzystałam zniżkę dla dużych rodzin. Przepraszam, Dużych Rodzin.

2 minuty temu, tomek4446 napisał:

czego chcieć więcej.

Żeby wysłali 👍🏻.