KrólKiczu Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 3 godziny temu, lysyrafal napisał: A ja miałem coś takiego kiedyś i bardzo sobie chwaliłem. Kenwood zawsze mnie pociągał: To chyba koniec lat 90'. Pamiętam że kolega miał coś podobnego. Wtedy taki sprzęt był moim marzeniem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 Zgadza się, a kupiona była za pieniądze na 18-ste urodziny. Fajnie się to wspomina i od niej zaczęła się moja przygoda z Audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 (edytowany) U Panie ja na 18 tke to już wymiatalem z RS-Bx404 / Su-500 i Altus 😁 Pzdr Edytowano 8 października 2022 przez Dedal75 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 Ja, zdaje się, mając 19 lat, kupiłem mikro wieżę SONY 😁. Jeszcze do niedawna stała na strychu. Pewnie plumkałaby do dziś, ale że czasem płyty się zacinały a kieszeń od kaset się nie domykała, wyrzuciłem. Trochę szkoda, bo z tego co pamiętam, grało to całkiem przyjemnie. Dziś na strychu stoją mikro głośniczki dali fazon i wzmacniaczyk aiyima i myślę, że gra to o niebo lepiej niż tamten zestaw, ale że człowiek z wiekiem robi się sentymentalny, to z łezka w oku wspomina to co było kiedyś 😉. 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 hehe Ja miałem dokładnie taką A wcześniej grałam na podobnym Sharpie (nie mogę namierzyć fotki mojego ). 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 (edytowany) W połowie lat 90 krótko uzywałem Technicsa SH 750 z CD na 5 płyt. Mnie jej dźwięk NIGDY się nie podobał. Do TERAZ uzywa jej moja córka. Mając 16 lat (połowa lat 70) uzywałem Finezji 1, Kleopatry i Tonsil ZG 30 C. Niestety nie mam zdjęć. A L E mam tę Finezję😀 Edytowano 8 października 2022 przez Rega 2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 Dnia 25.09.2022 o 13:50, kaczadupa napisał: Została ostatnia cegiełka. Naim SuperNait 3, Rega Elicit mk5 czy Cyrus Classic AMP? Adam, na forum AS na zdjęciu pokazałeś nowy wzmacniacz. Cieszę się, że wyboru już dokonałeś. Niech służy a muzyka emocji dostarcza🎼 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 1 godzinę temu, AudioTube napisał: Adam, na forum AS na zdjęciu pokazałeś nowy wzmacniacz. Ciekawe kiedy będzie następny 🤔 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 9 października 2022 Udostępnij Napisano 9 października 2022 16 godzin temu, AudioTube napisał: Adam, na forum AS na zdjęciu pokazałeś nowy wzmacniacz. @kaczadupa Adam, naprawdę masz już nowy piec? I nie podzieliłeś się tym z nami? Dawaj! 15 godzin temu, seba3002 napisał: Ciekawe kiedy będzie następny 🤔 Ale przecież trzymamy kciuki, żeby ten się idealnie wpasował i został jak najdłużej, prawda? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 9 października 2022 Udostępnij Napisano 9 października 2022 18 godzin temu, Dedal75 napisał: U Panie ja na 18 tke to już wymiatalem z RS-Bx404 / Su-500 i Altus 😁 To grubo widzę miałeś, a ja na zestaw tych dwóch marek musiałem jeszcze trochę poczekać. Z drugiej strony, jak sobie porównam brzmienie Technics + Altus do wieży Kenwood, to ten pierwszy zestaw był totalną porażką. Owszem, grał bardzo głośno, ale nic ponadto, nawet przy cichym graniu. Pamiętam koleżankę, która miała mini wieżę JVC i też bardzo ładnie grała, podobnie jak Kenwood ( spokrewnione marki ). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 października 2022 Udostępnij Napisano 9 października 2022 (edytowany) W 87 bodajże zaczynałem od Diory średniej deck+wzmacniacz oraz alton i to było dobre granie ,później duża Diora i później Diora zestaw na eksport . Altus to żadna rewelacja ale elektronika była na tamte czasy 👌 . W tamtych latach nie było takich wieżyczek . Pzdr Edytowano 9 października 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 października 2022 Udostępnij Napisano 9 października 2022 2 godziny temu, Rafał S napisał: @kaczadupa Adam, naprawdę masz już nowy piec? I nie podzieliłeś się tym z nami? Dawaj! Adam zrobił bunt i nic nie pisze jak kraft. Za to pucharami sypie na prawo i lewo. 2 godziny temu, Rafał S napisał: @kaczadupa Ale przecież trzymamy kciuki, żeby ten się idealnie wpasował i został jak najdłużej, prawda? Prawda jak Bóg na niebie, cytując klasyka. Ale myślę, że znajdzie się kilku użytkowników portali aukcyjnych, którzy się ucieszą, kiedy supernait pojawi się na olx bądź allegro w super cenie 😉. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 9 października 2022 Udostępnij Napisano 9 października 2022 41 minut temu, seba3002 napisał: Adam zrobił bunt i nic nie pisze jak kraft. Widocznie mają jakieś powody. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 9 października 2022 Udostępnij Napisano 9 października 2022 (edytowany) 2 godziny temu, seba3002 napisał: Ale myślę, że znajdzie się kilku użytkowników portali aukcyjnych, którzy się ucieszą, kiedy supernait pojawi się na olx bądź allegro w super cenie 😉. Nie mam konta na AS, ale ze stopki u nas wynika, że to faktycznie Supernait. @kaczadupa Adam, bardzo się cieszę i gratuluję Ci. Ten SN3 był Ci pisany. Przed prawdziwym uczuciem nie uciekniesz. Ponad rok temu odkryłem forum i jednym z wątków, który zapamiętałem był ten: Szczególnie wrył mi się ten kawałek o partiach wokalnych wyśpiewanych do samego końca. Przed chwilą wszedłem tam ponownie, żeby sprawdzić, czy to jest tak emocjonalne i sugestywne, jak zapamiętałem. Jest. Teraz pobawię się w proroka. Być może Seba ma rację i za kilka miesięcy go sprzedasz. Jeśli tak, to będzie po Tobie chodził (Naim, nie Seba) tak długo, aż go kupisz ponownie. Od tej pory, w razie jakiegokolwiek niezadowolenia z toru audio, powinieneś na serio zacząć rozważać posiadanie dwu wzmacniaczy. Bo od tego SN3 już się psychicznie nie uwolnisz. Pozdrawiam Edytowano 9 października 2022 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 9 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2022 (edytowany) Rafał, nie oddam Supernaita za swobodę grania i za to, że sekcja niskotowa tak zaje..ście pulsuje i tętni życiem. Dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam i już się... milknę. Edytowano 9 października 2022 przez kaczadupa 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 9 października 2022 Udostępnij Napisano 9 października 2022 @kaczadupa - tu masz coś do kompletu. Nawet niedrogo. Ok 600 zł. https://www.dba.dk/andet-naim-unitiserve-go/id-1089405870/ A dla innych, trochę starszy model Supernaita za równowartość ok 4400 zł https://www.dba.dk/forstaerker-naim-supernait/id-1086331311/ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 października 2022 Udostępnij Napisano 10 października 2022 Dnia 7.10.2022 o 09:08, Chyba Miro 84 napisał: Generalnie nie mam (jeszcze) Bentley-a, ale mam inny "nieco" tańszy i zapewniam Cię że w nim seryjnie były montowane większe niż podane powyżej. Zauważ również czym to jest napędzane. W zależności od potrzeby... B&O 1.5kW lub Naim 2.2kW 😇 Ja nie mam Bentleya, więc owszem strzelałem. Zmierz w swoim 13 godzin temu, kaczadupa napisał: Rafał, nie oddam Supernaita za swobodę grania i za to, że sekcja niskotowa tak zaje..ście pulsuje i tętni życiem. Dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam i już się... milknę. Ale brzmi naturalnie ? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 10 października 2022 Udostępnij Napisano 10 października 2022 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Zmierz w swoim Nie będę zdejmować tapicerki by coś udowodnić. Prosciej jest wejść do sklepu online i zobaczyć co mozna kupić do samochodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 10 października 2022 Udostępnij Napisano 10 października 2022 Dnia 8.10.2022 o 15:37, seba3002 napisał: To chyba koniec lat 90'. Pamiętam że kolega miał coś podobnego. Wtedy taki sprzęt był moim marzeniem. Na bocznych ściankach tych kolumn był zamontowany dodatkowy głośnik niskotonowy, dlatego napis SUPER WOOFER. Wzmacniacz w tej wieży był tak dobrany, że nawet przy maksymalnej głośności nie było żadnego charczenia, a sprawdzić to trzeba było obowiązkowo, wiadomo. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 10 października 2022 Udostępnij Napisano 10 października 2022 57 minut temu, lysyrafal napisał: Wzmacniacz w tej wieży był tak dobrany, że nawet przy maksymalnej głośności nie było żadnego charczenia Dokładnie tak. Podobno tak też jest w monitorach aktywnych ( segment pro-audio) dobrze dopasowane wzmacniacze do przetworników. No ale.... to sprzęt studyjny wiec większość nie patrzy na nie, a szkoda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 21 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Nie będę zdejmować tapicerki by coś udowodnić. Prosciej jest wejść do sklepu online i zobaczyć co mozna kupić do samochodu. Słusznie Poniosło mnie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 Dnia 10.10.2022 o 13:17, Chyba Miro 84 napisał: Dokładnie tak. Podobno tak też jest w monitorach aktywnych ( segment pro-audio) dobrze dopasowane wzmacniacze do przetworników. No ale.... to sprzęt studyjny wiec większość nie patrzy na nie, a szkoda. Kolumny aktywne to dobra rzecz dla osób, które szukają czegoś gotowego, lub się mniej znają oraz nie chcą mieć za dużo komponentów systemu. Dla mnie takie rozwiązanie odpada, ponieważ odbiera możliwość kreowania brzmienia poprzez zmianę innych elementów toru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 27 minut temu, lysyrafal napisał: lub się mniej znają Co to znaczy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 Po prostu się tym nie interesują. Zaoszczędzi im to czasu i nerwów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 2 godziny temu, lysyrafal napisał: Kolumny aktywne to dobra rzecz dla osób, które szukają czegoś gotowego, lub się mniej znają oraz nie chcą mieć za dużo komponentów systemu. Dla mnie takie rozwiązanie odpada, ponieważ odbiera możliwość kreowania brzmienia poprzez zmianę innych elementów toru. Weź ty już chłopie lepiej nic nie pisz o kolumnach aktywnych, jak nie masz pojęcia co i jak można tam zmienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts