Skocz do zawartości

Najgorsza piosenka EVER!

MarcKrawczyk

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 5 months later...
3 godziny temu, michaudio napisał:

w latach świetności Europe (czy raczej mojej młodości) "przebadałem" wiele kolan wielbicielek talentu wokalisty. 😎

Argumenty natury egzystencjalnej są oczywiście nie do pobicia. ;) A z bardziej płytkich: przebojowy numer i więcej niż przyzwoity aparat wykonawczy. Warto dodać, że już w tym stuleciu Europe wydało kilka płyt stricte hard rockowych, a sam John Norum nagrywał też na boku albumy blues-rockowe. Z kolei klasyczny okres zespołu inspirował chyba nawet takie tuzy, jak Deep Purple. Przynajmniej ja słyszę w tym aranżu echa Szwedów. Posłuchajcie:

• 9 months later...
1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał:

a wiesz że w pewnych kręgach Micromiusic jest uznawane za kultowy duet?

Marcin , przeczytałem opinie ludzi pod tym czymś. Nie wierzyłem , " genialny utwór" to było to minimum. Jakiś , koleś próbował wyjaśnić , że to ani muzycznie , ani tekstowo ...... i słuch po nim zaginął . :) 

Natomiast chylę czoła nad wyobraźnią społeczeństwa , to jakie były interpretacje tekstu to mistrzostwo świata ;) 

Wokalistce Mikromusic zdarza się śpiewać ze śmiertelną powagą pieśni z Powstania warszawskiego, ale jest też znana z tego że portretuje pewne poważne kwestie społeczne z dużym przymrużeniem oka.

"Takiego chłopaka" to niejedyny ich "taki" kawałek.

Ekipa Mikromusic lubi sobie pożartować, posuwając się nawet do parodiowania własnych kawałków.

Utwór "W nosie to mam", o niezgodzie na powszechny kult urody i młodości, przerobili tak, że w komentarzach na Youtube wybuchła prawdziwa burza.

W kawałku "Jak mi się nie chce" śpiewa o umordowanych pracą na dwa etaty (praca/dom) matkach. I znowu puszcza oko...

Gdyby tu był wątek o nie oczywiście dowcipnych piosenkach, to Mikromusic miałby sporo wpisów.

Dlatego uważam że branie ich piosenek wyłącznie na poważnie, bez uwzględnienia kontekstu, to grube nieporozumienie.

Jakkolwiek rozumiem też, że każdy utwór może się komuś nie spodobać. I nic mi do tego.