kaczadupa Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 A tu wykres uwielbianych przez Piotrka PMC 25.26i 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 No i co z niego wynika? Nie dało Ci do myślenia, to, że inne aspekty są ważniejsze? Pokazanie tego wykresu tylko rozbudzi w tym temacie niepotrzebne złe emocje. Zresztą ten wykres nie jest tragiczny. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 Jakie złe emocje, albo się coś komuś w audio podoba albo nie i tyle. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 Niektórym np krasnale ogrodowe. A wiecie co jest najgorsze. Stwierdziłem, że na nic mnie nie stać. A już napewno nie na interesujące mnie rzeczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 9 minut temu, audiowit napisał: Zresztą ten wykres nie jest tragiczny. Patrząc na wykresy przykładowo najlepszych ATC jest "tragiczny". Weź teraz podłącz do takich paczek piec, który idzie w neutralność, do tego dołóż w 80 % przeciętnej jakości realizacje czy Spotify z Tidal i mamy katastrofę. Podobało Ci się granie ATC na AVS? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 Tak. Atc grało nieźle na tle konkurencji. Były 2 zestawy z Atc. Kaczadupa, zły ciąg myślowy. Piec może mieć duży wpływ natomiast większą akustyka. Takie pmc trafiają do przetlumionego pomieszczenia I grają wspaniałe. Takie wykresy można sobie ... wsadzić. Ale może mają lepiej poukładana scenę, nie wyolbrzymione źródła itd. Jest tyle czynników, że wykresy naprawdę niewiele znaczą. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 Ja bym posiedział z chęcią w Gato tak długo jak w tych kilku pomieszczeniach w których mi się podobało ale niestety 😏 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 6 minut temu, audiowit napisał: Jest tyle czynników, O właśnie ! Nie wiesz czy przy innych czynnikach sam byś się Gato nie zachwycił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: http://szymonfaber.pl/?p=2478&fbclid=IwAR34TNWJKC4iN3e2I5OGtnUmJmyxi2F7fEWb-iGGP4Ua-_d9hR3sRq5MEJU "Bladelius + Audiosolutions, jednym słowem tanie przetworniki tani dźwięk. Monitory za 50 000zł a dźwięk na poziomie 2 tysięcy. Płasko, jazgotliwie i bez życia. Jakość wysokich tonów na poziomie strych kopułek Tonsila. Wysnute z barwy, matowe i prymitywne granie. Ta cena to żart z klienta? Ponad 5 razy taniej można mieć Canto Grand New krajowej manufaktury na renomowanym Morelu, które leją je w każdym aspekcie." Mógłbym się podbudować, tylko niestety (dla mnie) to nie jest prawda. Słyszałem te kolumny w Premium Sound i one są jednak lepsze od moich Canto (choć mam wersję Premium). 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 I nie żebym krytykował PMC bo one wydają mi się idealnym partnerem do mojego obecnego piecyka. Właśnie przez te "czynniki". 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 Mi gato się spodobały bardziej niż na zlocie naszym z forumowiczami, dziwnym trafem wystawcy puszczali muzykę która sama wchodziła do ucha i było nadzwyczaj przyjemnie czego nie mogę powiedzieć o wielu innych salkach co albo grało mega głośno albo waliło wysokimi czy basem, no niestety nie każdy potrafił połączyć wszystkich czynników żeby drogie klocki dawały przyjemny przekaz przy tanich monitorow, a mogli się bardziej postarać szczególnie jak mieli klocki za set tysięcy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 1 minutę temu, kaczadupa napisał: O właśnie ! Nie wiesz czy przy innych czynnikach sam byś się Gato nie zachwycił. Wiem. Wiele razy słyszałem Gato. Piece, to pół biedy. Problemem są tak zachwalane na tym forum kolumny. Szymon napisał, że producent wykrzesał już wszystko z tych tanich przetworników czy jakoś tak. A ja powiem, że producent zrobił wszystko żeby zrobić z nich misia przytulaska. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 (edytowany) 5 minut temu, Rafał S napisał: Mógłbym się podbudować, tylko niestety (dla mnie) to nie jest prawda. Słyszałem te kolumny w Premium Sound i one są jednak lepsze od moich Canto (choć mam wersję Premium). Przecież ten gościu reklamuje Studio 16hz, o dziwo zrobił to "tylko" dwa razy w tym wysrywie. Edytowano 5 listopada 2022 przez Adi777 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 (edytowany) Będę miał u siebie Neat Petite Classic chyba na tych samych wooferach co w małych Gato. Zobaczę co inni wydobyli z tego przetwornika. Edytowano 5 listopada 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 (edytowany) 5 godzin temu, kaczadupa napisał: Podobało się ich granie większości zwiedzających a przecież porównywali to brzmienie z tymi najlepszymi, najdroższymi, najbardziej znanymi itd. Mało tego, dla wielu był to pierwszy kontakt z marką Gato, nie sugerowali się recenzjami czy opiniami na forach. To coś znaczy. Ja powiem więcej. Już to raz tu pisałem. Jak poszedłem na Narodowy to mijając drzwi Gato pomysłem „e nie znam” pewnie jakieś komercyjne tanie - idę posłuchać tych potworów za miliony bo po to tutaj jestem. Wszędzie słyszałem na korytarzach, ze ludzie gadają o tym gato . Wszedłem do pokoju i nie wiedząc nic o marce, cenach usiadłem posłuchać tych maluszków i uznałem, ze pod kątem ogólnej jakości brzmienia, sceny, wokali, separacji, spójności są to jedne z najlepszych kolumn na tym show. Podszedłem do Pana przedstawiciela zapytać o cenę i powiedział 12 000 € - uznałem, ze w sumie tak mniej więcej brzmią i pomyślałem, ze to dobry stosunek dźwięku do ceny bo przed chwila byłem w pokojach z kolumnami podłogowymi za setki tysięcy, które grały gorzej. Jakie było moje zdziwienie kiedy się okazało, ze nie dosłyszałem i cena to 1200€… wiec nie byłem pod wpływem żadnych czynników. I bynajmniej nie nazwałbym tego grania sypialniany było duże, z wykopem, dynamiką i toną energii. Edytowano 6 listopada 2022 przez mateolo2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 5 godzin temu, kaczadupa napisał: A tu wykres uwielbianych przez Piotrka PMC 25.26i ATL uses energy generated by the bass unit in a much more intelligent, efficient way than speaker designs based on ported or sealed boxes. 🤣🤣🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 13 godzin temu, kaczadupa napisał: A tu wykres uwielbianych przez Piotrka PMC 25.26i Tu jest "ciekawie". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 Adi, a po co kolejny wykres w wątku na temat Avs? Jakiś merytoryczny sens w tym wątku? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 16 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: Jeśli chodzi o nieobecnych to nie tylko żal mbl, ale też boenicke…. a tu jeszcze jeden uszczypliwy tekst o avs http://szymonfaber.pl/?p=2478&fbclid=IwAR34TNWJKC4iN3e2I5OGtnUmJmyxi2F7fEWb-iGGP4Ua-_d9hR3sRq5MEJU Wystarczy spojrzeć na zdjęcie pomieszczenia , siedzi 2m od tak dużych paczek i narzeka ... top zaskakująca recenzja Przecież większość kiepsko brzmiała przez ustawienie sprzętu oraz wielkość pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 (edytowany) Kuba, rozumiem, że nie byłeś? Jeśli chodzi o Everesty to one prezentują typowy jbl owski sznyt. Akurat w recce Szymona przyznaję mu rację, z drugiej strony mnie nie zaskoczyły a ni in + ani in -. Rację ma chłop, że za 225tyś za sztukę ( chyba) to już jest lekka hmmm... a może i wielka przesada. Edytowano 6 listopada 2022 przez audiowit 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 (edytowany) W recce? Najlepszy wpis o Emotiva. Zerowy dźwięk, pewnie nie grały, w ogóle nie były pod prądem Edytowano 6 listopada 2022 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 Bo emotivy nie grały w ogóle, taki syntetyk syntetyków, a człowiek z obsługi totalny gbur… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 10 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Bo emotivy nie grały w ogóle, Jakich słuchałeś? Tych podłogowych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 to były jakieś monitory za 3,5 tysiące i piecyk za 6 tysi i był dramat, moje stare onkyo przy tym to hajend…. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 5 godzin temu, Kubakk napisał: Wystarczy spojrzeć na zdjęcie pomieszczenia , siedzi 2m od tak dużych paczek i narzeka ... Przecież Szymon ma w domu tramwaj, to wiadomo że lekko nie jest. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts