Skocz do zawartości

Okazje w audio - temat zbiorczy ( promocje / zniżki / kupony / błędy cenowe )

Recommended Posts

Napisano

Takie pytanie, kto wie dlaczego np. w Niemczech większość amplitunerów i kolumn głośnikowych jest tańsza niż w Polsce?

Np. Triangle Borea BR07 u na 5 tys za pare a w niemczech da sie wyrwac za 3,5 tys. Czy nasze sklepy przycinaja nas na kasie ?

Napisano

Niekoniecznie, Niemcy to 80 milionowy, dość bogaty i wybredny rynek. Tam trzeba bardziej konkurować. Sprzedając większe ilości towaru, dostaje się niższe ceny hurtowe, i w konsekwencji tańszy towar na pólłkach sklepów.

Napisano
23 godziny temu, Kolega123 napisał:

Takie pytanie, kto wie dlaczego np. w Niemczech większość amplitunerów i kolumn głośnikowych jest tańsza niż w Polsce?

Np. Triangle Borea BR07 u na 5 tys za pare a w niemczech da sie wyrwac za 3,5 tys. Czy nasze sklepy przycinaja nas na kasie ?

Mówiłem to już. Kwestia dystrybucji.

W najmniejszej kwestii jest to wina sklepów.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, michaudio napisał:

Trzeba się zawsze targować, jeśli traktujesz ceny z metki jako końcowe, to różnice w cenie są spore. Ja się zawsze targuję, i rabat na poziomie 25-30 % to nic nadzwyczajnego, na nowym sprzęcie w Polsce.

Zgadza się. Ostatnio przy zakupie wzmacniacza wytargowałem 27%,, mimo, że mówili ich cena, to już ta promocyjna i faktycznie była niższa od regularnej. ;) i za tę "wytargowaną kasę kupiłem u nich  interconect też za ok 2/3 ceny z półki. Tak, że spokojnie należy próbować i nie patrzą krzywym okiem. 

Ciekawe, bo sprzedawca sam mnie zachęcił do targu słowami, "...a kto, powiedział, że ta cena musi być ostateczna?".

Edytowano przez Eltanianin
Napisano (edytowany)
Dnia 20.03.2024 o 17:04, Piotr Sonido napisał:

No i tak ma być :) Poluj na końcowke do kompletu. Chodź to dobry PRE i może pracować z czymś innym jeśli nie uda siędostać dobrej ceny.

Piotrze, końcówka też już upolowana 😀 W tym temacie piszemy sobie o promocjach itp., ale rzadko słychać,  by ktoś z nich skorzystał.  To ja się pochwalę,  że w jeden tydzień przesiadłem się że wzmacniacza zintegrowanego na system dzielony.  Sprzedałem Rotela RA-1572 (swoją drogą to jest bardzo dobry klocek) i kupiłem pre RC-1572 MK II oraz końcówkę RB-1552 MK II. Oba elementy nowe, z gwarancją i kosztowały mnie 57% ceny regularnej 😀 

Edytowano przez Piciu1975
Napisano
4 minuty temu, Tweeter2016 napisał:

Piciu gdzie kupiłeś końcówkę RB-1552 MK II. i za ilę?? Przedwzmacniacz RC był na IBOOD??

Końcówkę kupiłem w Top Hi-Fi  😀 Ostatnia sztuka w Poznaniu, na razie brak w magazynie centralnym.

https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-mocy/rotel-rb-1552-mkii.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIkouUo_iohQMVmEFBAh2MewvLEAQYASABEgJSC_D_BwE

Z przedwzmacniaczem trafiłeś. 

Napisano (edytowany)

Jeszcze są w kolorze srebrnym. Dzięki!

Takie dwa oddzielne klocki lepiej zagrają od integry 1592 MK2??

Na IBOOD jaka była cena PRZEDWZMACNIACZ STEREO ROTEL RC-1572 MKI ?? Bo na Alledrogo są po 3800.

Edytowano przez Tweeter2016
Napisano
Dnia 3.04.2024 o 22:19, michaudio napisał:

Trzeba się zawsze targować, jeśli traktujesz ceny z metki jako końcowe, to różnice w cenie są spore. Ja się zawsze targuję, i rabat na poziomie 25-30 % to nic nadzwyczajnego, na nowym sprzęcie w Polsce.

Zalezy na co. NA Pylona dostaniesz więcej na Denona znacznie mniej.

Dnia 4.04.2024 o 17:45, Piciu1975 napisał:

Piotrze, końcówka też już upolowana 😀 W tym temacie piszemy sobie o promocjach itp., ale rzadko słychać,  by ktoś z nich skorzystał.  To ja się pochwalę,  że w jeden tydzień przesiadłem się że wzmacniacza zintegrowanego na system dzielony.  Sprzedałem Rotela RA-1572 (swoją drogą to jest bardzo dobry klocek) i kupiłem pre RC-1572 MK II oraz końcówkę RB-1552 MK II. Oba elementy nowe, z gwarancją i kosztowały mnie 57% ceny regularnej 😀 

nie no o tym jest post. Ja plusuje każdy :)

Dnia 4.04.2024 o 18:07, Piciu1975 napisał:

Końcówkę kupiłem w Top Hi-Fi  😀 Ostatnia sztuka w Poznaniu

Jedyny sensowny Top

Dnia 4.04.2024 o 18:57, terracan1929 napisał:

https://www.ibood.com/pl/s-pl/o/wzmacniacz-audiolab-play-6000a/986721

Do jutra Audiolab Play 6000a za 2999 zł

Bo Play sięnie sprzedaje. On jest ciągle w takiej cenie. A widzieliście ostatnią okazję na 7000A. -50% od naszej ceny. Ładnie!

Napisano
Dnia 5.04.2024 o 20:03, Piotr Sonido napisał:

Zalezy na co. NA Pylona dostaniesz więcej na Denona znacznie mniej.

nie no o tym jest post. Ja plusuje każdy :)

Jedyny sensowny Top

Bo Play sięnie sprzedaje. On jest ciągle w takiej cenie. A widzieliście ostatnią okazję na 7000A. -50% od naszej ceny. Ładnie!

Piotr Sonido,

Bo chyba tylko oni mają cierpliwość na Twoją osobę...

Napisano
20 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Piotr Sonido,

Bo chyba tylko oni mają cierpliwość na Twoją osobę...

No nie. Zobacz jaką tam mają widze i w jakich postach pisza a  jakich Ty. Z ciekawości z jakiego miasta jestes?

I tu nie chodzi cierpliwość. Tylko po prostu znacznie inne, no lepsze podejście do każdego tematu. ale to już szkoda gadać :)

Napisano
11 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No nie. Zobacz jaką tam mają widze i w jakich postach pisza a  jakich Ty. Z ciekawości z jakiego miasta jestes?

I tu nie chodzi cierpliwość. Tylko po prostu znacznie inne, no lepsze podejście do każdego tematu. ale to już szkoda gadać :)

Grunt, że jesteś zadowolony i macie dobry kontakt, ze Stolicy :)

Napisano
36 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Grunt, że jesteś zadowolony i macie dobry kontakt, ze Stolicy :)

Mamy tak mi się wydaje. Zapraszał mnie na kawę kilka razy. Bardzo ale to na prawdę bardzo czesto jestesmy tego samego zdania. On często mi wtóruje a ja często jemu. Bardzo podobny tok myślenia mamy.

A to dlatego nie moglismy się zgadać.

Ja Kraków :)

Ale musimy zakopać topór wojenny.

Nie jestem fanem Polskiego futbolu jesli to pomoże :)

Napisano
4 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Mamy tak mi się wydaje. Zapraszał mnie na kawę kilka razy. Bardzo ale to na prawdę bardzo czesto jestesmy tego samego zdania. On często mi wtóruje a ja często jemu. Bardzo podobny tok myślenia mamy.

A to dlatego nie moglismy się zgadać.

Ja Kraków :)

Ale musimy zakopać topór wojenny.

Nie jestem fanem Polskiego futbolu jesli to pomoże :)

Pasuję, wchodzimy w to :)

Napisano
2 godziny temu, Dedal napisał:

A do jakiej reprezentacji uciekł Lewy ? 🤨😉

Z Reprezentacji Polski, do reprezentacji PZPN? 😛
Była taka fajniakowa akcja pezetpeenu, że usunęli orzełka z koszulek....

Przepraszam za rozwijanie off, ale nie mogłem :D