Kraft Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 (edytowany) 16 minut temu, MMarek napisał: Kwestią czasu jest, jak za nami pójdą tłumy 😀 Tylko trzeba najpierw Piotrowi Sonido zablokować konto;). Sypie piasek w tryby rewolucji. Edytowano 30 grudnia 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 (edytowany) @lukluk71 Na sąsiednim forum, w klubie KEFa coś tam niedawno zagadałem na temat połączenia R3 z lampą i generalnie głosy były takie, że to wymagająca kolumna, że tylko mocny tranzystor i z lampą będzie gofr z bitą śmietaną i karmelem. Zagadałem też Q21, ale olali. Zagadałem, bo mają swój filmik o serii Meta i padł tam głos, że z lampą będzie "spowolnienie". Jakoś tak chyba stereotypowo do tego podeszli, bo jakoś nie zauważam tego "oleistego" grania u siebie, jak trzeba to jest wykop, petarda i nawet żyletki. No i jeśli "nie ściemniasz" , że R3 są takie słodko-kwaśne, w każdym bądź razie nie ciemne, to z lampą może być fajny duecik. Mój system to wzmacniacz na EL34 więc z natury będzie to grało trochę romantyczniej i lampowy DAC R2R. Dużą robotę robi właśnie DAC, daje tę masę, skalę dźwięku, naturalną barwę, nie "techniczną" tudzież "chińską" sygnaturę. Jak perkusista walnie w kotły to jest ta masa i potęga, gitara akustyczna ma to swoje "live" i takie R3 mogłyby być tutaj fajnym partnerem. Jedyna moja obawa czy też przyzwyczajenie do podłogówek, czy nie zabraknie potęgi, wypełnienia pomieszczenia "mocą" kolumn. Pamiętam jak 3 lata temu przywiozłem chwalone Diamond Monitor (obecnie zwane D18) i w porównaniu z podłogowymi MA brzmiały tak miniwieżowato. Brakowało mi energii w tym graniu. A punkt przełomowy było obejrzenie z młodym Transformersów na tych głośnikach - chudo, szczupło, nijako. A zdjęcia super, rzeczywiście pięknie się prezentują. Edytowano 30 grudnia 2023 przez Wito76 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 15 minut temu, Wito76 napisał: @lukluk71 Na sąsiednim forum, w klubie KEFa coś tam niedawno zagadałem na temat połączenia R3 z lampą i generalnie głosy były takie, że to wymagająca kolumna, że tylko mocny tranzystor i z lampą będzie gofr z bitą śmietaną i karmelem. Zagadałem też Q21, ale olali. Zagadałem, bo mają swój filmik o serii Meta i padł tam głos, że z lampą będzie "spowolnienie". Jakoś tak chyba stereotypowo do tego podeszli, bo jakoś nie zauważam tego "oleistego" grania u siebie, jak trzeba to jest wykop, petarda i nawet żyletki. No i jeśli "nie ściemniasz" , że R3 są takie słodko-kwaśne, w każdym bądź razie nie ciemne, to z lampą może być fajny duecik. Mój system to wzmacniacz na EL34 więc z natury będzie to grało trochę romantyczniej i lampowy DAC R2R. Dużą robotę robi właśnie DAC, daje tę masę, skalę dźwięku, naturalną barwę, nie "techniczną" tudzież "chińską" sygnaturę. Jak perkusista walnie w kotły to jest ta masa i potęga, gitara akustyczna ma to swoje "live" i takie R3 mogłyby być tutaj fajnym partnerem. Jedyna moja obawa czy też przyzwyczajenie do podłogówek, czy nie zabraknie potęgi, wypełnienia pomieszczenia "mocą" kolumn. Pamiętam jak 3 lata temu przywiozłem chwalone Diamond Monitor (obecnie zwane D18) i w porównaniu z podłogowymi MA brzmiały tak miniwieżowato. Brakowało mi energii w tym graniu. A punkt przełomowy było obejrzenie z młodym Transformersów na tych głośnikach - chudo, szczupło, nijako. A zdjęcia super, rzeczywiście pięknie się prezentują. Q21 pewnie robią filmy też pod sprzedaż, więc wiesz... nie będą się zdrabniać w szczegóły, bo po filmie trzeba wracać do roboty :] Ja generalnie ciągle z tyłu głowy mam ciągle lampę, skoro lubię takie ciepłe granie, to właśnie lampa mogłaby tu zrobić robotę. Nie powiem Ci jak zagrają z Twoim sprzętem bo nie wiem : ] ale gdzieś czytałem na zagranicznych forach że ktoś podpinał pod lampę R3 i był zachwycony graniem - ale wiesz, ilu ludzi tyle opinii w necie. Dla kogoś może być fajnie, dla Ciebie mniej. Musiałbyś wypożyczyć kolumny, jakbyś był z Wrocka to chętnie bym sam sprawdził granie lampy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 10 minut temu, Kraft napisał: Tylko trzeba najpierw Piotrowi Sonido zablokować konto;). Sypie piasek w tryby rewolucji. On piszę w każdym temacie i na każdy temat. A jak wiadomo, że jak ktoś jest od wszystkiego, to jest do....😀 Być może dawno temu słuchał jakiś przedpotopowych Bowersów, które grały "V" i powtarza te swoje utrwalone opinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 Dobra lampa niczego nie muli, chyba że kolumny są wyjątkowo "prądożerne" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 40 minut temu, MMarek napisał: To jest nas na razie dwóch. Kwestią czasu jest, jak za nami pójdą tłumy 😀 Zyyyy pewnością 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 3 minuty temu, lukluk71 napisał: a generalnie ciągle z tyłu głowy mam ciągle lampę, skoro lubię takie ciepłe granie, To "ciepłe granie" to też chyba taki trochę stereotyp. Owszem, jest takie "gęściejsze", pełniejsze, namacalne, ale na pewno nie jakieś zamulone, przesłodzone czy "spowolnione". No dobra, tranzystor jest trochę szybszy, ale to nie są jakieś kosmiczne różnice. 5 minut temu, lukluk71 napisał: Musiałbyś wypożyczyć kolumny, jakbyś był z Wrocka to chętnie bym sam sprawdził granie lampy No niestety daleko, daleko . Sam chętnie bym się wprosił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 (edytowany) 8 minut temu, Wito76 napisał: To "ciepłe granie" to też chyba taki trochę stereotyp. Owszem, jest takie "gęściejsze", pełniejsze, namacalne, ale na pewno nie jakieś zamulone, przesłodzone czy "spowolnione". Lampa lampie nierówna. Niektóre triody (może te gorsze) właśnie tak grają. Edytowano 30 grudnia 2023 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 Trudno się nie zgodzić. Podobnie jak tańszy tranzystor będzie grał nędznie, mułowato i bez polotu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 Kefy grają fajnie i podobają mi się już od usłyszenia R700, ale jednak są wymagające od wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 R3 świetnie wyglądają. Ale GATO to klasa. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 Zdjęcia ukochanej rozumiem , ale kolumn 🤗 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 Ciekawe, jak te małe Gato mają się do Dali Meunetów? Wykonanie na pewno nie gorsze, ale co z resztą? Ktoś miał okazję porównywać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 @lukluk71 Muszę przyznać, że bardzo ładne zdjęcia focisz. Światło i kolory, aż miło popatrzeć. Linie ścian kolumn proste. Czy uzyskujesz to fotografując, czy w trakcie edycji. Jakim sprzętem to robione? Trzeba się uczyć od mistrza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 Dzięki Zdjęcia nie są edytowane, wrzucane prosto po zrobieniu. Czysty JPG z telefonu, bez prostowania, bez edycji. Można powiedzieć że na codzień pracuje z obrazem i mam pewne nawyki robienia zdjęć nawet telefonem. Ale wystarczy postarać się robić prosto zdjęcia, złapać dobra perspektywę kadrowaniem i poszukać dobrego światła. Ale jakościowo aparat też daje radę, to nie jest telefon z jabłkiem, ale dużo tańszy Gogle Pixel 7 - moim zdaniem pixele dają najlepsze obrazki z aparatu w tel. I nie trzeba kupować jabłka za milion monet, żeby mieć dobry telefon z bardzo dobrym aparatem 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 Tak myślałem, że masz coś wspólnego z obrazem. Pochwalę się, że także mam Pixela 7 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 Jatam żadnym fotografem nie jestem, ale moje fm 15 goszczą już ponad dwa lata i na razie nigdzie się nie wybierają… 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 Przy okazji wychodzą i foto perełki😃. Pełna klatka od Nikon👍, u mnie Canon. Ktoś z Sony, Leica może się ujawni? Wtedy moglibyśmy spróbować porozmawiać o innych doznaniach. Założyć klub, pochwalić się. Kiedy audiofile kładą się spać, pany fotografy właśnie wstają/złota godzina😊 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 38 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Jatam żadnym fotografem nie jestem, ale moje fm 15 goszczą już ponad dwa lata i na razie nigdzie się nie wybierają… Może chcesz sprzedać 15 ? Robiłeś promowanie do 8 ? Na ilu metrach u Ciebie grają i z czym ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 Okej widzę dopiero stopkę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 (edytowany) Dodam, że na 19 m2 a FM 8 słuchałem tylko na AVS… Edytowano 31 grudnia 2023 przez MarcKrawczyk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 22 minuty temu, MarcKrawczyk napisał: Dodam, że na 19 m2 a FM 8 słuchałem tylko na AVS… Masz wersję MK1 czy MK2 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 Jedyneczkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 6 godzin temu, AudioTube napisał: Kiedy audiofile kładą się spać, pany fotografy właśnie wstają/złota godzina😊 Taaa i robią nocne zdjęcia 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 (edytowany) 9 godzin temu, AudioTube napisał: Kiedy audiofile kładą się spać, pany fotografy właśnie wstają/złota godzina😊 No jesli chce sie gdzieś "dalej" dojechać i trafić w dobre warunki (złota godzina) nieraz może to tak właśnie wyglądać, że wstaje sie jeszcze "po ciemku". Pozdr. Edytowano 31 grudnia 2023 przez Chyba Miro 84 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts