Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
7 minut temu, DiBatonio napisał:

Nie sądzę.

Do salonu ma się wybrać, by posłuchać czy proponowane zestawy to Jego bajka

Jacek ,  uwierzyłeś w to co napisałem  🙆 .

Widzę że się faktycznie wkręciłeś by Koledze pomóc.🤪

Napisano
4 minuty temu, Dedal75 napisał:

Jacek ,  uwierzyłeś w to co napisałem  🙆 .

Widzę że się faktycznie wkręciłeś by Koledze pomóc.🤪

Tak.

Myślałem , że jak mnie cytujesz, to odpowiadasz poważnie 😉

Dobrze, teraz połączyłem kropki czytając cały Twój post jeszcze raz.

Za szybko reaguję

🤭

Napisano
6 minut temu, Dedal75 napisał:

Nie lubię doradzać w takich tematach ,jak ktoś zapyta o to co akurat miałem w domu to coś tam mogę powiedzieć .

No ale ...

Na razie gnój się tu zrobił 😁 i tyle . 

A najmniej zaangażowany autor 😆😆😆

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

A najmniej zaangażowany autor 😆😆😆

Autor pracuje do późna... zdjęcia pokoju z pracy nie zrobię haha tak jak widać to będzie mój 1 zestaw stereo z prawdziwego zdarzenia... planuję/planowałem pojechać do top hifi i na bank to zrobię :) i myślę ze takim audiofilem jak Wy nigdy nie bede a juz na pewno nie bede takim uzytkownikiem forum hehe w kazdym razie chcialem pod postem zobaczyc jakies konkretne propozycje... a 2 post napisałem, gdyż pod poprzednim było 0 odpowiedzi na poziomied, inaczej niż tutaj :) i wiem ze sie znacie ale odpuscicie sobie Wasze klotnie, prawda ostatecznie jest taka ze kazdy sobie usiadzie w SWOIM domu i bedzie sluchal SWOJEJ muzy.. a mi zalezy tylko na tym zeby kur... brzmialo to lepiej niz obecnie z jakichs multinarzedzi czy glosniczkow jbl .... aha i posiadam pelno plyt cd i troche gramofonowych, dlatego nie tylko streaming... zalezalo mi na cd szczegolnie ale juz wiem ze to sporo do dolozenia i najwyzej pozniej ...

P.S. kto mi polecił jak mam szukać na allegro... to akurat umiem...

332822629_233047939067197_8421236710280787720_n.jpg

Edytowano przez Julaos86
Napisano (edytowany)

Chciałem zaproponować ale o tym nie mam pojęcia choć z chęcią bym taki złożył .

No ile tam od ściany do otworu  drzwiowego 160/180 cm , kolumn nie wysuniesz bo wejście jest i stół.

No ale Mateusz kolor R3 potrafił wybrać więc i zestaw da radę, zaproponować , sorry Mateusz ale zrobiłeś mi dzień 😊

Edytowano przez Dedal75
Napisano (edytowany)
15 minut temu, DiBatonio napisał:

Chyba dochodzę do wniosku, że ta Yamaha PianoCraft była strzałem w dziesiątkę 😉

Patrząc na pomieszczenie jako spec w dziedzinie dobierania audio na odległość  - potwierdzam. Nie ma sensu dalej szukać 

Edytowano przez mateolo2
Napisano (edytowany)
45 minut temu, Julaos86 napisał:

a mi zalezy tylko na tym zeby kur... brzmialo to lepiej niz obecnie z jakichs multinarzedzi czy glosniczkow jbl

29 minut temu, DiBatonio napisał:

Chyba dochodzę do wniosku, że ta Yamaha PianoCraft była strzałem w dziesiątkę

@Julaos86 a ta ściana z lewej to nośna ? Bo jak nie nośna to po delikatnym wyburzeniu spokojnie wchodzi .....

IMG_3420.JPG

Edytowano przez tomek4446
Napisano

@kaczadupa ale taki xajas mimo wszystko dużo bardziej ogarnia podstawy z akustyka niż ty kolego

Przynajmniej nie słyszałem od nikogo byś miał akustykę w miarę dopracowana aby system dobrze brzmiał.

W warunkach autora tematu raczej ciężko by było co kolwiek wcisnąć żeby to jakoś zagrało, zapewne już słuchawki w tej cenie zagrały by bardziej naturalnie z równą barwą niż kolumny 

Napisano

Się nabijasz Tomku a tu masz poradnik jak ustawić Heco Aurora 1000.

Screenshot_2023-03-08-22-12-26-33_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.jpg

1 minutę temu, Arko55 napisał:

taki xajas mimo wszystko dużo bardziej ogarnia podstawy z akustyka niż ty kolego

Dlatego zaproponowałem odpowiednie głośniki. Czego nie zrozumiałeś ? 

Napisano
2 minuty temu, kaczadupa napisał:

Się nabijasz Tomku a tu masz poradnik jak ustawić Heco Aurora 1000.

Zawsze mnie to fascynowało. Oglądam katalogi z kolumnami i na większości ........są jakieś takie bezprzewodowe i stoją dokładnie tak jak te Heco :) 

Pytałem kiedyś w Top Hi Fi o co tu chodzi . I mi wytłumaczono , że w 90% wybierać przychodzi Pan domu z żoną , przy czym Pan domu ma niewiele do gadania , bo żona rządzi wystrojem i traktuje kolumny jako mebel. Taki sam jak szafeczka na buty. Marketingowcy się połapali co i jak i wycieli wszelkie okablowanie , kolumny metr od ściany i takie tam . Ma być równo , schludnie i nie rzucać się w oczy :) 

Napisano
1 minutę temu, kaczadupa napisał:

Zaraz , zaraz , ostatnio była dyskusja, że 5cm od ściany wystarczy. Resztę zrobi zdalnie Xajas na Dirac-u i można otwierać szampana. 

Widziałeś stolik z jego sprzętem ?

Pewno tak.

Nie chcesz potestować jakiegoś wzmacniacza z jego zestawu?

😊

Napisano

@kaczadupaale wiesz o tym że jest coś takiego jak mody pomieszczenia? W zależności jakie kolumny wstawisz można dane częstotliwości wyciąć z pasma ustrojami, ciekawe czego małe zamknięte NHT miały tyle basu przy 50hz u mnie a kurczę stały daleko od ścian