RLC2 Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 Internet mi szwankuje a zresztą jestem w pracy i już nie chcę czytać 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 7 minut temu, DiBatonio napisał: Nie sądzę. Do salonu ma się wybrać, by posłuchać czy proponowane zestawy to Jego bajka Jacek , uwierzyłeś w to co napisałem 🙆 . Widzę że się faktycznie wkręciłeś by Koledze pomóc.🤪 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 4 minuty temu, Dedal75 napisał: Jacek , uwierzyłeś w to co napisałem 🙆 . Widzę że się faktycznie wkręciłeś by Koledze pomóc.🤪 Tak. Myślałem , że jak mnie cytujesz, to odpowiadasz poważnie 😉 Dobrze, teraz połączyłem kropki czytając cały Twój post jeszcze raz. Za szybko reaguję 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 Nie lubię doradzać w takich tematach ,jak ktoś zapyta o to co akurat miałem w domu to coś tam mogę powiedzieć . No ale ... Na razie gnój się tu zrobił 😁 i tyle . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 6 minut temu, Dedal75 napisał: Nie lubię doradzać w takich tematach ,jak ktoś zapyta o to co akurat miałem w domu to coś tam mogę powiedzieć . No ale ... Na razie gnój się tu zrobił 😁 i tyle . A najmniej zaangażowany autor 😆😆😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Julaos86 Napisano 8 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: A najmniej zaangażowany autor 😆😆😆 Autor pracuje do późna... zdjęcia pokoju z pracy nie zrobię haha tak jak widać to będzie mój 1 zestaw stereo z prawdziwego zdarzenia... planuję/planowałem pojechać do top hifi i na bank to zrobię i myślę ze takim audiofilem jak Wy nigdy nie bede a juz na pewno nie bede takim uzytkownikiem forum hehe w kazdym razie chcialem pod postem zobaczyc jakies konkretne propozycje... a 2 post napisałem, gdyż pod poprzednim było 0 odpowiedzi na poziomied, inaczej niż tutaj i wiem ze sie znacie ale odpuscicie sobie Wasze klotnie, prawda ostatecznie jest taka ze kazdy sobie usiadzie w SWOIM domu i bedzie sluchal SWOJEJ muzy.. a mi zalezy tylko na tym zeby kur... brzmialo to lepiej niz obecnie z jakichs multinarzedzi czy glosniczkow jbl .... aha i posiadam pelno plyt cd i troche gramofonowych, dlatego nie tylko streaming... zalezalo mi na cd szczegolnie ale juz wiem ze to sporo do dolozenia i najwyzej pozniej ... P.S. kto mi polecił jak mam szukać na allegro... to akurat umiem... Edytowano 8 marca 2023 przez Julaos86 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 Ale tu praktycznie miejsca nie ma 🤷 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 1 minutę temu, Dedal75 napisał: Ale tu praktycznie miejsca nie ma 🤷 Czyli, co? Czas przejść do rozważań na temat systemu słuchawkowego 😉 Jakiś tam „patefon” stoi 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 (edytowany) Chciałem zaproponować ale o tym nie mam pojęcia choć z chęcią bym taki złożył . No ile tam od ściany do otworu drzwiowego 160/180 cm , kolumn nie wysuniesz bo wejście jest i stół. No ale Mateusz kolor R3 potrafił wybrać więc i zestaw da radę, zaproponować , sorry Mateusz ale zrobiłeś mi dzień 😊 Edytowano 8 marca 2023 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 Skoro ta część pokoju została nam przedstawiona, to rozumiem, że to jedyne „dozwolone” miejsce na audio. Chyba dochodzę do wniosku, że ta Yamaha PianoCraft była strzałem w dziesiątkę 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 25 minut temu, Julaos86 napisał: To te Ushery jednak niekoniecznie. Może Bowersy 607 się wpasują. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 (edytowany) 15 minut temu, DiBatonio napisał: Chyba dochodzę do wniosku, że ta Yamaha PianoCraft była strzałem w dziesiątkę 😉 Patrząc na pomieszczenie jako spec w dziedzinie dobierania audio na odległość - potwierdzam. Nie ma sensu dalej szukać Edytowano 8 marca 2023 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 A ja tu widzę miejsce dla używanych Heco Aurora 1000. I nie mówcie , że za duże bo zawołam tu Xajasa z forum AS i nikomu nie będzie do śmiechu. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 (edytowany) 45 minut temu, Julaos86 napisał: a mi zalezy tylko na tym zeby kur... brzmialo to lepiej niz obecnie z jakichs multinarzedzi czy glosniczkow jbl 29 minut temu, DiBatonio napisał: Chyba dochodzę do wniosku, że ta Yamaha PianoCraft była strzałem w dziesiątkę @Julaos86 a ta ściana z lewej to nośna ? Bo jak nie nośna to po delikatnym wyburzeniu spokojnie wchodzi ..... Edytowano 8 marca 2023 przez tomek4446 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 @kaczadupa ale taki xajas mimo wszystko dużo bardziej ogarnia podstawy z akustyka niż ty kolego Przynajmniej nie słyszałem od nikogo byś miał akustykę w miarę dopracowana aby system dobrze brzmiał. W warunkach autora tematu raczej ciężko by było co kolwiek wcisnąć żeby to jakoś zagrało, zapewne już słuchawki w tej cenie zagrały by bardziej naturalnie z równą barwą niż kolumny 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 (edytowany) A jak nośna to aktualna jest propozycja @DiBatonio Edytowano 8 marca 2023 przez tomek4446 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 Się nabijasz Tomku a tu masz poradnik jak ustawić Heco Aurora 1000. 1 minutę temu, Arko55 napisał: taki xajas mimo wszystko dużo bardziej ogarnia podstawy z akustyka niż ty kolego Dlatego zaproponowałem odpowiednie głośniki. Czego nie zrozumiałeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 Bo to są już mega skrajności, nigdy nic nie zagra dobrze sklejone z ścianami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 (edytowany) Zaraz , zaraz , ostatnio była dyskusja, że 5cm od ściany wystarczy. Resztę zrobi zdalnie Xajas na Dirac-u i można otwierać szampana. Edytowano 8 marca 2023 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 (edytowany) 9 minut temu, tomek4446 napisał: A jak nośna to aktualna jest propozycja @DiBatonio Dziękuję za uznanie 😉 😊 Edytowano 8 marca 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Się nabijasz Tomku a tu masz poradnik jak ustawić Heco Aurora 1000. Zawsze mnie to fascynowało. Oglądam katalogi z kolumnami i na większości ........są jakieś takie bezprzewodowe i stoją dokładnie tak jak te Heco Pytałem kiedyś w Top Hi Fi o co tu chodzi . I mi wytłumaczono , że w 90% wybierać przychodzi Pan domu z żoną , przy czym Pan domu ma niewiele do gadania , bo żona rządzi wystrojem i traktuje kolumny jako mebel. Taki sam jak szafeczka na buty. Marketingowcy się połapali co i jak i wycieli wszelkie okablowanie , kolumny metr od ściany i takie tam . Ma być równo , schludnie i nie rzucać się w oczy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 1 minutę temu, kaczadupa napisał: Zaraz , zaraz , ostatnio była dyskusja, że 5cm od ściany wystarczy. Resztę zrobi zdalnie Xajas na Dirac-u i można otwierać szampana. Widziałeś stolik z jego sprzętem ? Pewno tak. Nie chcesz potestować jakiegoś wzmacniacza z jego zestawu? 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 @kaczadupaale wiesz o tym że jest coś takiego jak mody pomieszczenia? W zależności jakie kolumny wstawisz można dane częstotliwości wyciąć z pasma ustrojami, ciekawe czego małe zamknięte NHT miały tyle basu przy 50hz u mnie a kurczę stały daleko od ścian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 (edytowany) Jacku, nie chcę bo już mam najlepszy wzmacniacz. Chłopie , on ma nawet PRaT !! Edytowano 8 marca 2023 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 A co jest na jego stoliku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts