MariuszZ Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 21 godzin temu, tomek4446 napisał: wytłumacz mi taką rzecz. Eversolo ma jedną parę wyjść XLR. W przełączniku wyjść są dwie opcje. Te same wyjścia XLR mogą być zbalansowane ...... albo nie Wybacz ale umknęło mi wczoraj wywołanie do tablicy. Rozwiązanie jednoczesnego podłączenia XLR I RCA wynika prawdopodobnie z oczekiwań niektórych użytkowników. Zrobili żeby zadowolić bo z punktu widzenia poprawności technicznej takie rozwiązanie niesie potencjalne problemy. W instrukcji zachęcają do korzystania z osobnych wyjść czyli nie jednocześnie i sugerują, że będzie lepiej. Wypada wierzyć. Ja korzystałem z obu i różnic w jakości nie wyłapałem ale wiadomo u mnie nie ma zakłóceń hehe 😉 Pozdrawiam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 Ktos już z kolegów próbował zgrywać płyty cd do Eversolo? Długo to trwa? Czy to jest jakaś opcja w tej zabawce? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 19 minut temu, Artur Brol napisał: Czy to jest jakaś opcja w tej zabawce? Cześć. Zgrałem ok 100 płyt CD do .wav Trwa zgranie jednej plyty ok 3 minut. Najdłużej trwa tworzenie ścieżki dostępu na SSD żeby utrzymać jakiś porządek. Z automatu zapisuje w jednym folderze nie tworząc podfolderów co prowadzi do bałaganu z okładkami itd. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 35 minut temu, MariuszZ napisał: Wybacz ale umknęło mi wczoraj wywołanie do tablicy. Wybaczam , ale żeby mi to było ..... Mariusz , pytanie brzmi jak to zrobili , że te same wyjścia są zbalansowane i .... niezbalansowane ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 2 minuty temu, MariuszZ napisał: Cześć. Zgrałem ok 100 płyt CD do .wav Trwa zgranie jednej plyty ok 3 minut. Najdłużej trwa tworzenie ścieżki dostępu na SSD żeby utrzymać jakiś porządek. Z automatu zapisuje w jednym folderze nie tworząc podfolderów co prowadzi do bałaganu z okładkami itd. Pozdrawiam. Może zrobią poprawkę oprogramowania i zapanuje porządek w katalogowaniu płyt na dysku. Jak dla mnie taki bajzel dyskwalifikuje tę funkcje w tym urządzeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 3 minuty temu, tomek4446 napisał: jak to zrobili Nie wiem ale na pewno jest to możliwe. Podczas przełączania słychać charakterystyczny klik przekaźników więc sygnały idą różnymi ścieżkami. Wariant, że idą dwoma jednocześnie jest możliwy. Schemat ideowy by wiele wytłumaczył ślę nie widziałem jeszcze w obiegu 😉 2 minuty temu, DiBatonio napisał: zrobią poprawkę oprogramowania Może trochę pojechałem. Ever tworzy foldery w tym głównym ale po swojemu. Nie pamiętam dokładnie ale chyba od tytułu płyty. Mi potrzebne były podfoldery od artysty bo po kilka płyt mam. Lepiej po swojemu układać niż liczyć na AI andka 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 @MariuszZ ciekaw jestem brzmienia u Ciebie z klasą D. Podejrzewam sporą analityczność. A , jak tam blachy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 11 minut temu, MariuszZ napisał: Cześć. Zgrałem ok 100 płyt CD do .wav Trwa zgranie jednej plyty ok 3 minut. Najdłużej trwa tworzenie ścieżki dostępu na SSD żeby utrzymać jakiś porządek. Z automatu zapisuje w jednym folderze nie tworząc podfolderów co prowadzi do bałaganu z okładkami itd. Pozdrawiam. Dzięki za info. 3 minuty to nie aż tak długo.👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 4 minuty temu, MariuszZ napisał: Może trochę pojechałem. Ever tworzy foldery w tym głównym ale po swojemu. Nie pamiętam dokładnie ale chyba od tytułu płyty. Mi potrzebne były podfoldery od artysty bo po kilka płyt mam. Lepiej po swojemu układać niż liczyć na AI andka A nie ma możliwości otagowania i ręcznie wpisania ścieżki do katalogu/folderu itd.? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 8 minut temu, MariuszZ napisał: Ever tworzy foldery w tym głównym ale po swojemu. A może zgrywać CD spróbuj do innego formatu ( FLAC ) ? Bo sam wav nie ma możliwości zapisu tag-ów. Wav możesz opisać tylko w nazwie pliku lub nazwą folderu z plikami wav. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 5 godzin temu, MacieQ napisał: W "tej klasie cenowej" tzn jakiej ??? Bo wg mnie "klasa cenowa" pomiędzy WiiM a Everem to zupełnie inna półka A jest cos ponizej ceny A6 oprocz WiiMow, co dostaje z Amazon Music manifesty z zawartoscia az do UHD, i radzi sobie z jej odtwarzaniem? Dla żądnych wiedzy: https://developer.amazon.com/docs/music/playback_overview.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 18 listopada 2023 Udostępnij Napisano 18 listopada 2023 6 godzin temu, ProjectPi napisał: A jest cos ponizej ceny A6 oprocz WiiMow, co dostaje z Amazon Music manifesty z zawartoscia az do UHD, i radzi sobie z jej odtwarzaniem? Dla żądnych wiedzy: https://developer.amazon.com/docs/music/playback_overview.html Denon DNP-800Ne i jego daleki do ideału Heos nie ma z tym problemu. I jak dobrze dobrze pamiętam chyba Taga tez dawała radę - ale że moja pamięć lubi sobie zapomnieć to w przypadku Tagi nie dam 100% Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 listopada 2023 Udostępnij Napisano 18 listopada 2023 1 godzinę temu, MacieQ napisał: Denon DNP-800Ne i jego daleki do ideału Heos nie ma z tym problemu. I jak dobrze dobrze pamiętam chyba Taga tez dawała radę - ale że moja pamięć lubi sobie zapomnieć to w przypadku Tagi nie dam 100% Z pełną UHD jakością do 192/24? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 18 listopada 2023 Udostępnij Napisano 18 listopada 2023 11 minut temu, ProjectPi napisał: Z pełną UHD jakością do 192/24? Dokładnie z taką na Denonie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 listopada 2023 Udostępnij Napisano 18 listopada 2023 2 minuty temu, MacieQ napisał: Dokładnie z taką na Denonie Ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hungarka1 Napisano 18 listopada 2023 Udostępnij Napisano 18 listopada 2023 Panowie, czy odpalał ktoś Spotify na Everze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audioab Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Dnia 18.11.2023 o 14:03, hungarka1 napisał: Panowie, czy odpalał ktoś Spotify na Everze? Tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MuadDib Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Dnia 17.11.2023 o 18:52, tomek4446 napisał: Dzisiaj cały dzień A6 i tranzystor. Teraz mogę już autorytatywnie stwierdzić , że u mnie Eversolo najlepiej się sprawdza po RCA z tranzystorem. Jest wszystko co trzeba , krótki , nisko schodzący bas . Piękna wyraźna średnica , nie przeszkadzające wysokie. Pełne wybrzmiewanie dźwięku , szybkość i oddanie atmosfery utworu. Z lampą zobaczę jak będzie ,gdy podepnę bezpośrednio pod monobloki z pominięciem pre. A próbowałeś podłączenie poprzez usb ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Dnia 17.11.2023 o 20:30, MariuszZ napisał: Cześć. Zgrałem ok 100 płyt CD do .wav Trwa zgranie jednej plyty ok 3 minut. Najdłużej trwa tworzenie ścieżki dostępu na SSD żeby utrzymać jakiś porządek. Z automatu zapisuje w jednym folderze nie tworząc podfolderów co prowadzi do bałaganu z okładkami itd. Pozdrawiam. Czym czytasz CD? Dnia 17.11.2023 o 20:50, gienas napisał: A może zgrywać CD spróbuj do innego formatu ( FLAC ) ? Bo sam wav nie ma możliwości zapisu tag-ów. Wav możesz opisać tylko w nazwie pliku lub nazwą folderu z plikami wav. Wav możesz opisać w mp3tag. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 18 minut temu, MuadDib napisał: A próbowałeś podłączenie poprzez usb ?? Jeszcze nie , choć mam podłączonego A6 takowym kabelkiem. Jutro sprawdzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 11 minut temu, mariol napisał: Czym czytasz CD? Zewnętrzny napęd USB Asusa wykorzystywany do pracy z laptopem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MuadDib Napisano 20 listopada 2023 Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Jeszcze nie , choć mam podłączonego A6 takowym kabelkiem. Jutro sprawdzę. Pytam bo miałem podłączony A6 rca i dźwięk wydaje mi się lepszy z usb głębszy bas i scena szersza. Ale to moje spostrzeżenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hungarka1 Napisano 20 listopada 2023 Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 11 godzin temu, audioab napisał: Tak Pytałem, bo nie wiedziałem jak ogarnąć widok Spotify na wyświetlaczu tak, żeby okładka była z prawej, a opis z lewej. Udało się, także dzięki za odzew. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 listopada 2023 Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 Dnia 18.11.2023 o 07:41, MacieQ napisał: Denon DNP-800Ne i jego daleki do ideału Heos nie ma z tym problemu. I jak dobrze dobrze pamiętam chyba Taga tez dawała radę - ale że moja pamięć lubi sobie zapomnieć to w przypadku Tagi nie dam 100% Taga TWA-10B nie pozwala na używanie Amazona w najwyższej jakości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 listopada 2023 Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 8 godzin temu, MuadDib napisał: Pytam bo miałem podłączony A6 rca i dźwięk wydaje mi się lepszy z usb głębszy bas i scena szersza. U mnie po USB bardziej klinicznie niż po coaxialu. Dźwięk wydaje mi się bardziej studyjny. Co do sceny identyczna , bas też podobny. A , taka ciekawostka. Nie wiem jak to się dzieje ale przerzucając wyjścia na A6 / odtwarzanie Tidal Connect / mam inny utwór na coaxialu i inny na USB / następny /. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts