Skocz do zawartości

Nie sprzęt jest problemem, tylko ludzie

Kraft

Recommended Posts

37 minut temu, DiBatonio napisał:

Bo tak jest, tylko skąd Ty masz to wiedzieć. 

Umik nie zmierzy ci i nie pokaże, czy scena jest głęboka i są plany w głąb, czy w szerz. Umik też nie wykaże, lepszej separacji i lokalizacji źródeł pozornych. Umik pokaże ci dołki i górki z którymi i tak nie wiesz, co masz zrobić.

Dzięki Bogu Ty, o zlotouchy wiesz to wszystko doskonale 🥰. Bo przecież należysz z padawanem do grupy gdzie ludzie mają bezpieczniki wartości mojego systemu 🤪

Przed chwilą, KrólKiczu napisał:

Dzięki Bogu Ty, o zlotouchy wiesz to wszystko doskonale 🥰. Bo przecież należysz z padawanem do grupy gdzie ludzie mają bezpieczniki wartości mojego systemu 🤪

Ja bym żadnej bozi do tego nie mieszał Sebuś.

Poza tym nie trzeba być zlotouchym, niejednokrotnie pisałem, Tobie i tu na forum, na grupce itd.  można do testów wykorzystać kogoś, komu to wisi, np małżonkę, partnerkę, syna, córkę,  czy innego kolegę spoza kręgu audiomaniaków i to są najlepsi testerzy dla nas. 

To się zawsze sprawdza i skoro tacy potrafią odróżnić jeden kabel od drugiego, nie mając wiedzy który jest wpięty, albo inny gadżet pod sprzętem którego nie widzi,  a Tobie to sprawia problem.

To coś jest nie tak, może na wędkarstwo, albo filatelistykę sie przerzuć?

34 minuty temu, Mikelas76 napisał:

A ty @KrólKiczu myslisz ze za pare tysiakow poskladasz cos co dobrze gra? 🤣🤣🤣

Pomierzysz sobie Umikiem i utwierdzisz sie w przekonaniu ze masz ZAJEBISTY SYSTEM? 😂😂😂

Tak szczerze to mam to gdzieś. Podobnie jak opinie Twoją i Twojego mistrza 🙂

Ps. Uważasz, że jak Jacuś poklepał po ramieniu i wydałeś odrobinę więcej niż przeciętny użytkownik tego forum to masz ZAJRBISTY SYSTEM 😂😂😂

48 minut temu, KrólKiczu napisał:

Uważasz, że jak Jacuś poklepał po ramieniu i wydałeś odrobinę więcej niż przeciętny użytkownik tego forum to masz ZAJRBISTY SYSTEM

Ja z Jackiem bylem dlugo sklocony i Jacek nawet nie mial pojecia jaki mam system... Byl po kilku latach, posluchal i ma swoje zdanie. 

Jacek moj mistrz... Ci powiem ze ty to masz fantazje. Ale w sumie to mnie nie znasz i nie znasz tez Jacka, wiec mysl co chcesz. 

46 minut temu, Artur Brol napisał:

Jak sie dobrze poszuka, to mozna cos dobrego zlozyc

To jest bardzo, bardzo trudne, za male pieniadze zlozyc coś co zagra naprawde dobrze. Za duzo zmiennych, wypadkowych... Masz jeden element okazyjnie kupiony i traf teraz kolejny element okazyjnie, tanio ktory zgra sie z tym co kupilez do tej pory... 

Mozna albo wysuplac i kupic cos dobrego za spore pieniadze, albo polowac i wymieniac latami, krazyc wkolo komina z nadzieja ze cos sie trafi. 

Naprawde zycze powodzenia. 

55 minut temu, KrólKiczu napisał:

to masz ZAJRBISTY SYSTEM

Nie mam, ale jest na tyle dobry ze mozesz o takim pomarzyc. 

Przykro mi ale nie zgodze sie z tym. Co to znaczy ze sie musi zgrac? Masz wzmacniacz, do tego dokupujesz odtwarzacz i kolumny. Czy jak ktos nie ma co z kasa zrobic, to i osobny przetwornik i system zlozony.

Co tu sie musi zgrywac. Wzmacniacz dobierasz do kolumn, czy na odwrot i to bedzie gralo. Nie mowie ze automatycznie Ci bedzie brzmienie odpowiadalo, ale szansa jest ze tak bedzie. NIe podoba sie , szukasz innych kolumn i tyle.

Jasne ze mozesz kupowac klocki za tysiace Euro, ale one wcale nie sa lepsze od czagos za tysiac euro. Niestety.

Kazdy wzmlacniacz musi miec X liczbe podzespolow by tym wzmacniaczem sie stac i grac. To samo z kolumnami, przetwornikami, odtwarzaczami cd i grajkami sieciowymi. Wszystko co powyzej tel liczby X wlozone w taka skrzynke jest zbedne, ale za to mozna ludziom wmowic ze to poprawia jakosc dzwieku. Checsz w to wierzyc, Twoja sprawa.

Dla przykladu wzmacniacz ma tylko wzmocnic sygnal, i w necie gdziesz czytalem ze dobrze wykonany tylko to robi i nic od siebie nie dodaje - czyli inaczej, wmacniacze dobrze wykonane powinny sie od siebie nie roznic brzmieniem. Zgodze sie  z tym, jak najbardziej.

Mialem Cambridge CXA81, Gato Uadio DIA250s, GAto Audio Amp150 i Gold Note IS1000.

I co? Cala ta teoria powyzej wspomniana sie w zasadzie sparawdzila. Za kazdym razem cos tam slyszalem ale glowy bym nie dal.

Jakby GA DIA250s troszeczke bardziej wypelniony dzwiek prezentowala od CXA81, oba Gatop wzmacniacze graly tak samo, a GN, wydawalo mi sie ze jakby troche bardziej otwarty dzwiek mial niz Gato. Ale glowy bym nie dal ze tak to brzmialo.

Oprocz tych mialem jeszcze NAD368 - brzmienie jakby zamulone, i Naim Unity, starszy model - tutaj nie wiem co sie stalo, ale brzmialo to tak jakby dzwiek sie uwalnial z kolumn i nagle cos go blokowalo. 

Odtwarzacze tez mialem, Gato Audio CDD1 i Primare CD35, oba nie pokazaly nic innego jak moj CXCv2 od Cambridge.

Tak na zakonczenie. Niedawno bylem w sklepie. Zabralem swojego Singxer SDA2 dac/amp i porownalem z MolaMola Tamb... cos tam. Ponad 10 tys Euro drozszy niz ten Singxer. I wiesz co? Spodziewalem sie przynajmniej malej roznicy, a co uslyszalem przy zmianie zrodla, to bylo tylko jak wlaczanie play i pauza, play i pauza. Zero roznicy . 700 euro vs 11000 euro.

Kable graja, wielu ludzi tak uwaza, oprocz mnie. Juz nie wspomne co tam sobie przetestowalem, ale zapytam o cos.

Pomysl jakim cudem, tanszy kabel z miedzi zamula, a drozszy tez z miedzi juz nie. 

Wydaje mi sie ze wszystko tyle na rynku kosztuje bo klienci przestali logicznie myslec, zastanawiac sie i zadawac pytania.

Prad jakosci nie posiada, nie da jej sie wiec zadnymi dodatkami poprawic. Ale oczywiscie to jest to co ja uslyszalem.

Nie musisz sie z tym zgodzic.

By nie byc goloslownym.

20250107_143250.jpg

Edytowano przez Artur Brol

14 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Nie mam, ale jest na tyle dobry ze mozesz o takim pomarzyc. 

Na szczęście mam zupełnie inne marzenia 🙂.

14 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Jacek moj mistrz... Ci powiem ze ty to masz fantazje. Ale w sumie to mnie nie znasz i nie znasz tez Jacka, wiec mysl co chcesz. 

Miałem okazję obcować  przez chwilę z Tobą na jednym z forumowych spotkań. No i niestety w przeciwieństwie do większości osób, które tam bywały, okazałeś się niestety tym, kim jesteś na forum. 

Edytowano przez Redakcja AUDIO
Obraźliwa wypowiedź

Jeden zbędny komentarz i melduje się chyba 10 osób... Wymieniliście uprzejmości, wiecie, kto z kim i przeciw komu (zresztą nic się od lat nie zmienia, więc podziwiam wytrwałość), ale może czas odpuścić i pogadać nie o Was samych, a o Waszym hobby? 

Nieuprzejmie już, bo oglądanie przez lata, jak obrzucacie się błotem (każdy z sobie znanego powodu), nie jest przyjemnością, proszę, abyście trzymali swoje emocje w ryzach i odnosili się do siebie z szacunkiem. 

Pozdrawiam,
Ola

Drogi @DiBatonio Jacku. Żeby skończyć Twoje dywagacje i domysły jeszcze kilka słów wyjaśnienia. 

Przywołałeś wczoraj panów Adama i Wojtka. Nie należą oni do tz mojej grupy a bliższa znajomość zarówno z jednym jak i drugim należy do przeszłości. Nie zamierzam też wracać do znajomości z Tobą, bo ta nigdy nie należała do zbyt udanych. Zbyt wiele nas różni, żebyśmy mogli się dogadać. Nie przeszkadzają mi Twoje wycieczki osobiste w moją stronę gdyż żyje wystarczająco długo na świecie, żeby takimi rzeczami się nie przejmować. Niefajnym natomiast jest przywoływanie w postach rodziny i jej wpływu na nasze zachowanie. Z racji wieku zdajesz sobie zapewne sprawę, że niejeden prostak pochodzi z domów o nienagannej opinii ale też wielu dżentelmenów wyszło z patologii. 

Życzę spokojnego dnia 

3 godziny temu, KrólKiczu napisał:

Nie zamierzam też wracać do znajomości z Tobą, bo ta nigdy nie należała do zbyt udanych. Zbyt wiele nas różni, żebyśmy mogli się dogadać.

Jakże się cieszę, że w końcu to zauważyłeś,  zresztą między wierszami na grupce dobrze to było widać z twojej strony.

Też wolę się nie utożsamiać z kimś takim z kim miałem do czynienia przez jakiś czas dzień w dzień i nie mam na myśli tylko ciebie z tej grupy. Jednego uwierało moje zdanie o akustyce i innych rzeczach w audio, a drugiego moje zdanie o kawie i jej metodach parzenia, a trzeciego inne pierdy.

Obłęd...

Pomijam już fakt, że kolejny raz potwierdza się, iż faceci to gorsze pierdoły od bab, o przepraszam od kobiet.

Bawcie się dobrze, chłopcy...😁

A teraz dostosujmy się do prośby Redakcji Audio i skończmy ten OT.

Edytowano przez DiBatonio

Zlewam i nie komentuje od jakiegos czasu to co piszesz Jacek .

Ale buractwa jakie prezentujesz nie mogę , nie skomentować,  jeszcze wczoraj żaliles sie i ofiarę z siebie robiles , że jeśli Ciebie nikt nie zaczepia  Ty nie atakujesz .

Słowem sie nie odezwałem inni chyba też nie .

A tu pach 🤏 

Kilka godzin , i kolejny wpis  zzaczepkaa  , jak nie grupa, to kolesie ,klakierzy itp.

Większość na forum wie że jesteś burak , w konwenanse nie zamierzam się bawić,  srasz wszędzie gdzie ci portki opadną.

Naturalnie zakończyłeś jak zwykle na swoich zasadach . Kończymy OT ale nasram jeszcze, no co , Baton jestem mogę. 

Nie nadajesz się do społeczeństwa,  dla.mnie masz nie zdiagnozowanego aspergera ,  i teraz możemy zakończyć  ten temat .

Przemyśl,  może czas skorzystać ze specjalisty .

@Redakcja AUDIO czytajac ten wpis...:

23 minuty temu, MMarek napisał:

@DiBatonioPowinieneś każdego ranka po przebudzeniu zanim jeszcze dobrze nie przetrzesz oczu, przeczytać tę modlitwę:

https://www.magnapolonia.pl/wp-content/uploads/2019/03/Modlitwa.pdf

Dobrze Ci to wyjdzie na stan Twojego psycho.

Szybko udałem się do regulaminu forum, bo byłem pewien że znajdzie się tam "jakiś punkt"  na temat "uczuć religijnych" - nic nie znalazłem.

Tak było od zawsze, czy też niedawno to zmieniono (jesli tak to kiedy?). 

Edytowano przez Chyba Miro 84

W dwóch zdania - miałem  nic  nie pisać - ale że co rusz zostaje wezwany do tablicy, to i minutkę znajdę by coś skrobnąć.

Jak tam siedziałeś to była grupa, przez duże G... po odejściu została zdegradowana do rangi grupki; ach ten egocentryzm.

I żeby to jeszcze było odejście, zwyczajnie zostałeś wykluczony i takie są fakty. Dlatego Nasze uwieranie do spółki - ilu by Nas tam nie było- jest niczym przy bólu odrzucenia, bo kto normalny co chwile łapie sie tej samej  brzytwy. Przyznaj Jacku, trochę tęsknisz?🥰

ps. I nic mnie nie uwiera, zwyczajnie mam inne poczucie humoru, no i czasem internet wypacza sens wypowiedzi, a czasem sam człowiek i jego zdolności interpretacyjne. Dlatego mimo  wszystko fajnie jest się spotkać, "napluć"  sobie w twarz, a nastepnie pogadać jak to ludzkie kiedyś zwykli robić i zobaczyć, że po drugiej stronie siedzi taki sam człowiek z krwi i kości.

Wiecej dystansu do świata, tym bardziej że na audiofilstwie świat się nie kończy.

Niestety ale Moderacja czy Redakcja Audio musi w końcu podjąć męskie decyzje. Obecnie forum stało się miejscem do totalnego okładania się bez żadnych hamulców bo widać, że można. 

Ciężko nie odnieść wrażenia, że gdy jeden moderator chce to drugi go blokuje….

I kończy się tak jak od dobrych  5 lat czyli - najwyżej dostanę 101 ostrzeżenie a sprawdzony moderator szybko ukryje co trzeba i następnego dnia będzie można zaczynać wszystko od nowa. A nawet nie od następnego dnia jak upominającym jest sprawdzony moderator, tak jak wczoraj. Zero, kompletnie zero reakcji na ostrzeżenia i upomnienia bo wiem, że tu mogę sobie pozwolić na co tylko chcę. 

2 godziny temu, MMarek napisał:

Powinieneś każdego ranka po przebudzeniu zanim jeszcze dobrze nie przetrzesz oczu, przeczytać tę modlitwę:

https://www.magnapolonia.pl/wp-content/uploads/2019/03/Modlitwa.pdf

Marku, myślę, że większość z nas powinna te słowa codziennie powtarzać. Sam próbuję - ze zmiennym powodzeniem. ;) 

W każdym razie, ze wstydem przyznaję, że nie znałem wcześniej tego tekstu (mogę się nieudolnie tłumaczyć wychowaniem w duchu agnostycznym) i serdecznie dziękuję Ci, że go przytoczyłeś. 

Pozdrawiam. :) 

Co do 'obrażania uczuć religijnych', to jest to jakieś kuriozum. Jak schizofrenik 'słyszy głosy', to się go po prostu leczy.

Art. 196. Obrażanie uczuć religijnych innych osób
Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

12 minut temu, pairtick napisał:

Jak schizofrenik 'słyszy głosy', to się go po prostu leczy.

Bo to jest chorobą.

A choroby się leczy.

Czego nie rozumiesz?

-------‐-----------------

12 minut temu, pairtick napisał:

Art. 196. Obrażanie uczuć religijnych innych osób
Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Widzę że zamieściłeś art z KK. Skoro jest w KK to chyba powinno dać do myślenia.

Ps: dla niewtajemniczonych, KK oznacza Kodeks Karny, a nie Kościół Katolicki. Tak celem wyjaśnienia ;)

Edytowano przez Chyba Miro 84