Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Pod warunkiem, że ma się jeden wzmacniacz i jedną parę kolumn. Wtedy owszem. U mnie problem nadmiaru sprzętu istnieje od czasu pomysłu na pokój odasłuchowy. A kolumn było jeszcze kilka par więcej. Trochę już znikło, choć Dali 7, bardzo dobrze zgrywające się z lampami, duże podłogówki, w dalszym ciągu nie znalazły chętnego i tylko miejsce zajmują, robiąc za dyfuzory😋.

Napisano (edytowany)
8 godzin temu, Rega napisał:

@pairtick wymiary mojego pomieszczenia to 4,40x3,60. Ale wydaje się mniejsze bo w większości zastawione sprzętem. 

No to metraż jest spoko, a graty robią za ustroje akustyczne.

Edytowano przez pairtick
Napisano
36 minut temu, kaczadupa napisał:

Czas na Dynaudio po nowemu. Jak nie mają żadnego garba na basie to biorę.

Adam, widzę, że się nakręciłeś słuchając swoich Dynek pod nieobecność ATC. Czy przypadkiem nie wyobraziłeś sobie, że nowe Contoury BE zachowają najważniejsze zalety Twoich starych paczek, przeniosą je na wyższy poziom i dołożą do tego więcej szczegółów, dynamiki, kontroli, uderzenia itd.? Chyba za dużo masz doświadczenia, żeby wierzyć w takie cuda. Obstawiam, że dostaniesz kolumny, które zachowały pewien rys typowy dla tej marki, ale poprawiły niekoniecznie to, co byś chciał. I nie ma gwarancji, że zgrają się z Regą. 

W razie wypożyczenia na testy będę im oczywiście kibicował - w końcu jestem członkiem klubu. :) Ale pieniędzy na ich wygraną nie postawię. ;) 

Napisano (edytowany)

Rega Elex mk4 to uniwersalny wzmak. A już zdecydowanie najmniej ingerujący w równowagę tonalną na tle swojego rodzeństwa (droższego i tańszego). Ma swoje problemy, jak to u Regi, ale chociaż ma fajny pomysł na pokazanie muzyki. Nie  zachwyca ale jest dobrze. 

Dynaudio zajarało mnie wysokimi tonami (rewelacja) i w sumie nie gorszą jak w ATC średnicą - chociaż nie jest to wokal jak z dużego Harbetha M30.3 XD2 ale może Contour 20 BE do tego poziomu piękna dociera.

No a na dole w nowych Contour 20BE podobno producent mocno postawił na równowagę, precyzję, kosztem rozciągnięcia (w stosunku do starszego Contour). Nawet sam się przyznaje, że w podstawowym modelu Contour 20 ten element jest… Dodano też więcej świeżości, otwarcia. Tyle, jeżeli chodzi o marketing Dynaudio. :) 

Jak tu się nie jarać. 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano

Jakiś test na YouTube oglądałem tych nowych Dynek i wszystko pięknie, ale potem było odniesienie do prywatnych Harbethów testującego, bodajże 30.2 xd i kolo stwierdził, że te ostatnie brzmią jednak pełniej i bardziej emocjonalnie. Nie wiadomo oczywiście co dokładnie się za tymi słowami kryje, ale fakt jest taki, że to nie była recenzja pisana na kolanach.

Ja miałem przez jakiś czas jednocześnie 30.2 Anniversary oraz Dynaudio S25 i dla mnie S25 całościowo lepsze, natomiast sam wokal ma więcej odcieni i autentyzmu w Harbethach.

Napisano
38 minut temu, majkel74 napisał:

Jakiś test na YouTube oglądałem tych nowych Dynek i wszystko pięknie, ale potem było odniesienie do prywatnych Harbethów testującego, bodajże 30.2 xd i kolo stwierdził, że te ostatnie brzmią jednak pełniej i bardziej emocjonalnie. 

Ja zdecydowanie wolałem Contour 20i od Harbethów 30.2 XD (z powodów, o których już wielokrotnie obaj pisaliśmy). Również, jeśli chodzi o wokale. 

Napisano

Na HiFiWigwam (szkoda, że już nie ma tego forum) był z kolei człowiek, który zamienił 30.2 na Heritage Special i bardzo sobie chwalił tę decyzję. Słuchał z moją dawną Normą 140. Częściowo pod wpływem jego opisów nakręciłem się wtedy na te HS. :)