Skocz do zawartości

Czy warto zainwestować w DAC do takiego zestawu stereo?

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, Artur Brol napisał:

Przyklad to byl. Ale to samo sie dzieje w swiecie odtwarzaczy, kolumn, wzmacniaczy i ogolnie, wszystkiego co z Audio ma cos wspolnego.

No nie rozpędzałbym się aż tak. Jednak kolumny brzmią bardzo różnie. Wzmacniacze też (oczywiście te źle skonstruowane ;)). Streamery też... na ale tu jest więcej zmiennych od przekroju, rodzaju i czystości metalu w kablu. 

Napisano
6 godzin temu, Grzesiek202 napisał:

Stawiam Ci to dobre niemieckie pszeniczne, o którym wspominałeś (też lubię), gdzieś wyżej,  jeśli wskażesz mi jakąś naukową definicję tej miedzi "długoziarnistej". Być może masz na

Nie wskażę niestety,bo gdzieś w odmętach internetu znalazłem to określenie czytając o kabelkach. I jeszcze ktoś pogrążony w oparach absurdu twierdził ,że to słychać .

@Grzesiek202 znalazłem na szybkiego na stronie sklepu RMS w części kable głośnikowe. Ale tylko info ogólne

Napisano (edytowany)
7 godzin temu, Chmarski napisał:

No nie rozpędzałbym się aż tak. Jednak kolumny brzmią bardzo różnie. Wzmacniacze też (oczywiście te źle skonstruowane ;)). Streamery też... na ale tu jest więcej zmiennych od przekroju, rodzaju i czystości metalu w kablu. 

Naprawdę myślisz ze ten przekrój, rodzaj i czystosc metalu cos zmienia?

Moim zdaniem żaden sprzet tych roznic nie jest w stanie nam zaprezentować, jeśli one nawet występują. Juz nie wspominając naszego słuchy. Najlepszy na planecie🤣

No ja tego nie kupuję 😏

Ok kolumny czasem delikatnie sie różnią,  a co do wzmacniaczy, zgadzam sie , ze inaczej brzmia te wadliwe. Też o tym gdzies czytałem.

8 godzin temu, il Dottore napisał:

I biznes się kręci. Ale Unitra coś nie za bardzo. :) 

Moze weszli na rynek ze zbyt wygórowanymi cenami, sentyment to czasem za mało, wzornictwo tez nie dzisiejsze. 

Edytowano przez Artur Brol