Bogusław 66 Napisano 9 grudnia Udostępnij Napisano 9 grudnia Zrobiłem porównanie DR .... ale nie jestem za cyferkami ( muzyka lata 60-te) In The Court Of The Crimson King - 30th Anniversary Edition Nie całkiem jest to samo, ja mam wydanie płyty Japan na złotym podkładzie a w Qobuz wersja z bonusowymi kawałkami chociaż edycja na 30-lecie się zgadza. zachowałem właściwe parametry 24-96 record Qobuz - wersja rozszerzona płyta CD PCCY-01421 Co do samego albumu? ...... 30th Anniversary Edition nie jest to najlepsze wydanie, a nawet powiem że im nie wyszedł ten master. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 9 grudnia Udostępnij Napisano 9 grudnia @DiBatonio Moze nie cala, ale niestety masz racje. Moj 20 letni syn slucha tego co goscilo na listach przebojów gdy ja byłem dużo młodszy niż teraz. To ilustruje jakiej jakości jest obecna muzyka. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert eN Napisano 9 grudnia Udostępnij Napisano 9 grudnia a jak się mierzy DR dla winyla? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 9 grudnia Udostępnij Napisano 9 grudnia 14 minut temu, Artur Brol napisał: @DiBatonio Moze nie cala, ale niestety masz racje. Moj 20 letni syn slucha tego co goscilo na listach przebojów gdy ja byłem dużo młodszy niż teraz. To ilustruje jakiej jakości jest obecna muzyka. Muzyka już się kończyła tyle razy.... :). Starymi tetrykami już jesteście i tyle 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 9 grudnia Udostępnij Napisano 9 grudnia No cóż, nie inaczej. Czas się nie zatrzymuje dla nikogo. Przynajmniej tutaj jest sprawiedliwie 😁 Choć mały bonus za dobre sprawowanie, byl y mile widziany. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eltanianin Napisano 9 grudnia Udostępnij Napisano 9 grudnia 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Moj 20 letni syn slucha tego co goscilo na listach przebojów gdy ja byłem dużo młodszy niż teraz. To ilustruje jakiej jakości jest obecna muzyka. Coś o tym wiem. Mój 27-latek, przypomina mi o Perfect, KULT, i im podobnych... Ja z kolei ostatnio dużo ryję w BandCamp, i jak słyszę, te współczesne produkcje, tak, celowo używam tego słowa, bo, to już nie są kompozycje, to coraz chętniej sięgam, właśnie po muzykę z moich młodzieńczych lat. Tego, co teraz się produkuje, często za pomocą SI, czy innych LLM-ów, po prostu nie da się słuchać. Wszystko sztuczne, jak te grafiki z SI i na jedno kopyto. Nie ma jak, Edyta Geppert, Sztywny Pal Azji, .... albo Bobby McFerrin, Quincy Jones :), czy z jeszcze innej "beczki": Vangelis, czy stare dobre TD z lat 70/80. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 9 grudnia Udostępnij Napisano 9 grudnia Lubię czasem sobie dokumenty o różnych artystach oglądać, tzn jak taki napotkam to już jestem uziemiony, muszę do końca oglądać. Co jakiś czas dowiaduje się, że ten lub tamten utwór jest coverem. Obecnie to nie trzeba mieć głosu nawet, bo sprzedaje się wygląd. Jak tak dalej pójdzie, to Ci pionierzy rocka np. czy ogólnie muzyki rozrywkowej, za sto lat będą wciaz na piedestałach, bo to co się od iluś już tam lat odwala to jest porażka. Jak jestem Polsce, słucham radia i słyszę tych obecnych bohaterów sceny, to sobie myślę - jakim cudem ludzie ich mogą słuchać. Zresztą ta obliczona na efekt wizualny muzykę z USA to już w ogóle. Wszystko co półnagie na scenę wypuszczają. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia 5 godzin temu, Artur Brol napisał: Wszystko co półnagie na scenę wypuszczają. Nie od „dziś”. Z przerwami, ale już 2500 lat temu podobnie, a może nawet bardziej. Obecnie „widownia” się znacznie powiększyła. Nic tutaj w ludzkiej naturze się nie zmieniło. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia Kiedyś to było. Nic tylko ubrać się w garnitur i czekać na śmierć 😃 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia Nawet garnitury na psy zeszły. Nogawki krótkie. No rurki takie, aż strach w kolanach się zgiąć, o przewietrzeniu jelit nie wspomnę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia No, to trzeba wybrac te z dlugimi nogawkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eltanianin Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia (edytowany) 14 godzin temu, Artur Brol napisał: Obecnie to nie trzeba mieć głosu nawet, bo sprzedaje się wygląd. Nawet, już wyglądu nie trzeba,... Widać, że to szkarady. Jakiś paszkwil seksapilu Czasem, jak mi gdzieśwpadnie wideo z jakiegoś koncertu, to się zastanawiam, czy to rozbiegówka do "pocieraza" z sextuba, czy rzeczywiście koncert... 😛 Radio?! Nawet już nie mam odbiornika, bo, po co?! Jedna Polska stacja informacyjna w internecie, polska, nie polskojęzyczna, mi starcza by czasem się dowiedzieć, że jest gorzej, niż mi się wydaje. I przez kolejne tygodnie nie włączam. No z efefemów, to się dowiesz, że jest git, bo im gorzej, tym lepiej 😛 ...a muzyka? Ktoś, jeszcze komponuje muzykę, kolokwialnie mówiąc "rozrywkową", czy, to wszystko, to już SI i LLM, czerpiące z kilku szablonów...? Edytowano 10 grudnia przez Eltanianin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia (edytowany) Juz nie wiem czy ja jestem zbyt krytyczny, ale pamietam ze piosenki z naszych mlodych lat, mialy tekst, czasem sie ladnie rymowalo. Teraz jak cos slysze to jest poprostu zlepek slow do siebie nie pasujacych, juz o rymowaniu nie wspomne. Na You Tube, widzialem filmik, na ktorym standup comiedien , powiedzial ze cos jest z USA ( dla przykladu) nie tak, bo chcieli, jak to sie ladnie mowi, cancel, piosenke Baby its cold outside, a taka w ktorej co chwila bylo slowo puss... itp nagrodzili jakas nagroda. WTH sie z tym swiatem porobilo. Edytowano 10 grudnia przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia Czasem coś się trafia do słuchania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia (edytowany) 6 godzin temu, Artur Brol napisał: Juz nie wiem czy ja jestem zbyt krytyczny, ale pamietam ze piosenki z naszych mlodych lat, mialy tekst, czasem sie ladnie rymowalo. Ja już tych gówień słuchać nie mogę, jak mi gdzieś wleci przez przypadek jakiś YMCA to mi się nóż w kieszeni otwiera (najczęściej na jakimś weselu) no ile można to męczyć czy coś podobnego z tamtych lat, człowiek tym rzyga, obecnie warstwa muzyczna jest o wiele lepsza i bardziej rozbudowana, produkują piękne biciory, teksty też: wleciał niedawno nowy numer Quebonafide i jak to jest tam poskładane technicznie to nie ma pytań. Edytowano 10 grudnia przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia Tak to teraz wyglada jakby ten YMCA , to jedyny numer byl, reprezentujacy wielu osob mlode lata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia (edytowany) Są numery czy płyty, które stanowią potęga i kompletnie nie tracą ducha czasu jak np, rzemiosło od schillera (chociaż tutaj sięgamy do końcówki lat 90), ale wałkowanie przez tyle lat jakiś Haddaway - What is love i masę remiksów tego czy korzystanie ze sampli z takich tracków po prostu obrzydziło muzykę z mojej młodości. Edytowano 10 grudnia przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia Nie mowie o Haddaway. Moze zerknij na historie muzyki, popatrz jakie zespoly istnialy. Sporo ich jest. I to bez Haddaway i jemu podobnych. Choc nie powinno sie im odmowic wkladu w muzyke rozrywkowa, bo wielu ludzi sie przy ich muzyce przez wiele lat dobrze bawilo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia Dnia 9.12.2024 o 22:12, DiBatonio napisał: Muzyka lat 70-80-90' to kicz? 🤔 Już takiej muzyki nie będzie, wykonawców też niestety nie, wielu już odeszło i nadal nie widać godnych następców tych co odeszli. To już nie wróci niestety. Współczesna muzyka rozrywkowa i wszelkie jej odmiany to kpina i gnioty w porównaniu do tej z minionej epoki i lat 80', 90'. Panie, kiedyś to było...😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia @Artur BrolUczyłem się historii muzyki od sex pistols po całą resztę, no i też urodziłem się w super latach , gdzie mogłem przeżyć rozkwit multum gatunków oraz ich śmierć, więc nie wiem co miałbym sprawdzać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia To dziwne ze wymieniasz tylko Haddaway i YMCA. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia @Artur BrolA co w tym dziwnego ? No widać, że nie zrozumiałeś i że raczej kluby były Ci obce - to tylko przykład , gdzie do dziś wykorzystuje się sample z tych numerów oraz dalej do porzygu robi remiksy, więc w moim przypadku bardzo znaczna część muzy z wcześniejszych lat została mi obrzydzona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia Wiec moze zwroc sie w strone oryginalow, a nie przerobek. No kluby to nie byly miejsca ktore mnie czesto goscily. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia (edytowany) @Artur Brol Nie rozumiem Cię, nie wiem co to ma do tego co napisałem, obecnie jakościowo robią lepsze wałki, karuzela bitów jest bardziej zróżnicowana i oryginalna. Edytowano 10 grudnia przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia (edytowany) Najwyrazniej poprostu o innej muzyce mowimy. Dlatego mnie nie rozumiesz. Ja w klubach nie bywalem za czesto, wiec tak naprawde juz nawet nie pamietam co tam grano. Wiec moze rzeczywiscie to co obecnie sie produkuje jest lepsze. Z tego rodzaju muzyki. Edytowano 10 grudnia przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts