Nowy75 Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 41 minut temu, Gargan napisał: @elektron6 NOS kiedyś się skończą. Właściwie to już się kończą. Widać to po konstruktorach szukających coraz to nowych modeli lamp . Ciepło i zużycie prądu też mi przeszkadza. A przede wszystkim nie słyszę, żeby to lepiej grało. Wszystko jest wolniejsze, zniekształcone i nadmuchane. W najlepszym razie takie samo jak z LM3886. Kiedy już wystarczająco stępi mi się słuch może dojrzeję jako audiofil. Co mi da odsłuch na AVS lub u jakiegoś lampomaniaka? To nie mój sprzęt, nie moje pomieszczenie. Xavian Joy też super zagrały na hybrydzie Jolida u osoby, która je ode mnie kupiła. Co nie zmienia faktu, że uważam je za złom, bo nie mogłem zmusić ich, żeby zagrajmy u mnie dobrze na wzmacniaczu tranzystorowym. Bardzo dziwne paczki. Mam nadzieję ,że taki odsłuch/AVS , lampiarz/ może dać mi odpowiedż ,czy to jest brzmienie ,które chciałbym przenieść w swoje progi . Jeśli tak ,krokiem nr 2 jest próba w warunkach bojowych ,czyli u siebie , oczywiście tylko setu w moim zasięgu finansowym . Warunek jest prosty, już kiedyś pisałem,muszę być oczarowany tym ,co usłyszę . Odpisz, cytując
Rega Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 (edytowany) @GarganTo na jakiej podstawie dokonujesz porówna? Dokładna ludzka pamiec słuchowa trwa max kilka minut. Po dłuższym czasie można określi jedynie z grubsza czynniki wpływające na niuanse odsłuchowe. Edytowano 21 września 2024 przez Rega 1 Odpisz, cytując
Gargan Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 2 minuty temu, Rafał S napisał: Wzmacniacz zmiał gniazda krzywo wlutowane, bo w środku siedziały lampy, tak? A jakby miał tranzystorowe bebechy, to gniazda byłyby proste - dobrze rozumiem? Kwestia tran / lampa determinuje jakość wykonania obudowy? Miałeś w domu konkretną sztukę konkretnego urządzenia konkretnego producenta. Najwyraźniej została źle zrobiona. I nie ma to nic wspólnego z dyskusją lampa vs. tranzystor. Ma dużo wspólnego z jakością producenta, a że brzmiał byle jak to już kolejny temat. Albo się produkuje dobrze każdą sztukę i jest się dobrym producentem, albo trzepie się badziew. Najtańsze produkty to sprawdzian producenta. Czemu miałbym zapłacić za droższe, skoro tańszego i prostszego nie potrafią zbudować? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 15 minut temu, Gargan napisał: Gniazda miał krzywo wlutowane, więc raczej się nie przykładają. Po rozgrzaniu śmierdział. Więc wybacz. Za dyszkę to już można czegoś oczekiwać. Reklamowałeś te gniazda ? Co do zapachu ,to jak odpalam po pół rocznej przerwie monobloki, to też przez chwilę śmierdzi. Po prostu wypala się kurz / 1300 VDC / Odpisz, cytując
Rega Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 (edytowany) 😀 Edytowano 21 września 2024 przez Rega Odpisz, cytując
Gargan Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 4 minuty temu, Nowy75 napisał: Warunek jest prosty, już kiedyś pisałem,muszę być oczarowany tym ,co usłyszę . Na początku oczywiście będziesz oczarowany 🙂 1 minutę temu, tomek4446 napisał: Reklamowałeś te gniazda ? Co do zapachu ,to jak odpalam po pół rocznej przerwie monobloki, to też przez chwilę śmierdzi. Po prostu wypala się kurz / 1300 VDC / Oddałem go i wziąłem kolejną porażkę - Arcam SA30 😁 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 1 minutę temu, Gargan napisał: Na początku oczywiście będziesz oczarowany 🙂 Jeśli tak,to wejdę dalej w tamat 😀 Odpisz, cytując
Rega Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 (edytowany) @GarganCzłowiek uczy się błędach. Próbuj do skutku. Edytowano 21 września 2024 przez Rega Odpisz, cytując
Gargan Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 2 minuty temu, Rega napisał: To musisz mieć fenomenalną pamięć słuchową, bo dokładna trwa zaedwie kilka minut. Po dłuższym czasie można co najwyżej z grubsza ocenić różnice. Nie mam miejsca na wystawki. Jeśli kupiłem nowy wzmacniacz, to stary już jest na OLX. Bez porównania jednego do drugiego. 2 minuty temu, Nowy75 napisał: Jeśli tak,to wejdę dalej w tamat 😀 No właśnie, u mnie to zauroczenie trwało dość krótko 🙂 Odpisz, cytując
Rega Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 Przed chwilą, Gargan napisał: Nie mam miejsca na wystawki. Skoro uważasz, ze posiadanie kilku systemów to wystawka, to nie mamy o czym dyskutować. Pozdrawiam. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 42 minuty temu, Gargan napisał: Nie zależy mi na unikalności tylko, żeby to po prostu działało. Mała firma nie gwarantuje takiej pewności. Chodzą słuchy , że Wiim jest bezawaryjny i rozwojowy Żadna firma nie gwarantuje bezawaryjności. Po to dają od razu Kartę Gwarancyjną Nowiutkie Volvo kumpla / S90/ za ponad 300k zrąbało się po trzech miechach W moim dawnym wzmacniaczu Vincencie SA- 31 / SP -331 po tygodniu z pre odpadły gałki Odpisz, cytując
Gargan Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 Przed chwilą, Rega napisał: Skoro uważasz, ze posiadanie kilku systemów to wystawka, to nie mamy o czym dyskutować. Pozdrawiam. Tak samo nie potrzebuję 5 mieszkań i 40 samochodów. Są zbieracze i są użytkownicy. Nie jestem tym pierwszym. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 8 minut temu, Gargan napisał: Oddałem go i wziąłem kolejną porażkę - Arcam SA30 A temu co odpadło ? Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 (edytowany) Obstawiam, że lampy. Dotarł do Gargana już bez lamp. Zgadłem? Edytowano 21 września 2024 przez Rafał S 2 Odpisz, cytując
Gargan Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 1 minutę temu, tomek4446 napisał: Chodzą słuchy , że Wiim jest bezawaryjny i rozwojowy Żadna firma nie gwarantuje bezawaryjności. Po to dają od razu Kartę Gwarancyjną Nowiutkie Volvo kumpla / S90/ za ponad 300k zrąbało się po trzech miechach W moim dawnym wzmacniaczu Vincencie SA- 31 / SP -331 po tygodniu z pre odpadły gałki Pewnie te gałki były takie same dobre jak w mojej Yamaha 😁 Właśnie mi składają samochód, w którym po 20k km wybuchła głowica 😁 Tylko miej zachowaną proporcję. Inaczej się reperuje coś czego jest miliony sztuk, a inaczej jak moje podstawki pod kolumny wykonane w jednej parze. Śrubek do dzisiaj nie dobrałem po uszkodzeniu oryginalnych. Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 A ja gram sobie na wzmacniaczach i 70 letnich i nic nie chce odpaść 1 2 Odpisz, cytując
Gargan Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 4 minuty temu, tomek4446 napisał: A temu co odpadło ? Firmware i aplikacja na telefon 🙂 Tematu Dirac nawet nie zaczynam... 1 minutę temu, elektron6 napisał: A ja gram sobie na wzmacniaczach i 70 letnich i nic nie chce odpaść Może wtedy jeszcze umieli przyczepić gałkę do potencjometru? Moja Yamaha miała źle wyfrezowany otwór w gałce i znacznik na gałce w złym miejscu. Ktoś nie pomyślał, że potencjometr jest tam pod kątem 45°. Nie dało się dobrze zamocować gałę. Albo spadała, albo kreska była w złym miejscu. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 (edytowany) @Gargan jak masz na imię? Chciałbym, żeby Ci dobrze było. No na tym forum i tak po prostu wszędzie. Przeczytałem o awariach, usterkach. O poszukiwaniach elementów, nawet coś nie tak z autem. Pisałeś o hałasie za oknem. O małym pomieszczeniu odsłuchowym. Czy czujesz smutek, złość, rozczarowanie? Czy jest coś w audio co Tobie wyszło i zechciałbyś się ze mną/nami podzielić? Adam Edytowano 21 września 2024 przez AudioTube 3 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 18 minut temu, Gargan napisał: Nie mam miejsca na wystawki. Jeśli kupiłem nowy wzmacniacz, to stary już jest na OLX. Bez porównania jednego do drugiego. No właśnie, u mnie to zauroczenie trwało dość krótko 🙂 Może będę bardziej stały w uczuciach 😀 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 4 minuty temu, Gargan napisał: Śrubek do dzisiaj nie dobrałem po uszkodzeniu oryginalnych. Sorry za OT , / @Wing0 Michał będzie wiedział o czym mówię/ , nikt wg. mnie nie pobije producentów zawiasów do okien Do 4 zawiasów mamy 8 różnych / l,P,góra , dół/ osłonek. Każdy producent okuć ma swoje , ten sam producent ma różne w zależności od modelu okuć , jak wchodzą nowe okucia tego samego producenta, to zmieniają się osłonki i automatycznie stare przestają być produkowane Jaja są jak berety , kawałek plastiku staje się nie do zdobycia 10 minut temu, Gargan napisał: Firmware i aplikacja na telefon 🙂 Tematu Dirac nawet nie zaczynam... Nie polecam gry w pokera na kasę 1 Odpisz, cytując
Gargan Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 1 minutę temu, tomek4446 napisał: Sorry za OT , / @Wing0 Michał będzie wiedział o czym mówię/ , nikt wg. mnie nie pobije producentów zawiasów do okien Do 4 zawiasów mamy 8 różnych / l,P,góra , dół/ osłonek. Każdy producent okuć ma swoje , ten sam producent ma różne w zależności od modelu okuć , jak wchodzą nowe okucia tego samego producenta, to zmieniają się osłonki i automatycznie stare przestają być produkowane Jaja są jak berety , kawałek plastiku staje się nie do zdobycia No i to jest frustrujące 🙂 A teraz kup jakieś audio-badziewie na unikatowych lampach, unikatowych transformatorach, unikatowym wszystkim, bo akurat ten producent coś sobie wymyślił i wprowadził w całych 5 egzemplarzach... Mnie takie podejście nie przekonuje. Przy byle usterce musisz kontaktować się z producentem a on rozłoży ręce, bo nawet on nie ma części 🙂 10 minut temu, AudioTube napisał: @Gargan jak masz na imię? Chciałbym, żeby Ci dobrze było. No na tym forum i tak po prostu wszędzie. Przeczytałem o awariach, usterkach. O poszukiwaniach elementów, nawet coś nie tak z autem. Pisałeś o hałasie za oknem. O małym pomieszczeniu odsłuchowym. Czy czujesz smutek, złość, rozczarowanie? Czy jest coś w audio co Tobie wyszło i zechciałbyś się ze mną/nami podzielić? Adam Dziękuję, nie chcę się z Tobą niczym dzielić 🙂 Miło mi, Аняна 🙂 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 Takie przypadki to jakieś ekstremum, kojarzę chyba tylko Ayona i ich jeden czy tam dwa wzmacniacze na nietypowych lampach. 300b, 2a3, el34, el 84 i dziesiątki innych są w ciągłej produkcji, NOSów jest masa. Trafa, kondy, rezystory itd itd można zmienić podmienić itd. Odpisz, cytując
Dedal Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 19 minut temu, Gargan napisał: Właśnie mi składają samochód, w którym po 20k km wybuchła głowica 😁 Ciekawe co odstawiłeś w poprzednim zyciu , wszystko się psuje . Czego byś nie dotknął 🙆 3 Odpisz, cytując
Gargan Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 9 minut temu, Nowy75 napisał: Może będę bardziej stały w uczuciach 😀 Już jesteś zepsuty hybrydą, więc jest duże prawdopodobieństwo, że tak będzie 🙂 3 minuty temu, Dedal napisał: Ciekawe co odstawiłeś w poprzednim zyciu , wszystko się psuje . Czego byś nie dotknął 🙆 Najazd na Mezopotamię i spalenie Babilonu to się liczy? 🤔 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 21 września 2024 Napisano 21 września 2024 7 minut temu, Gargan napisał: Już jesteś zepsuty hybrydą, więc jest duże prawdopodobieństwo, że tak będzie 🙂 No to klops,kolejne wydatki 😀 Odpisz, cytując
Recommended Posts