Rafał S Napisano 29 września Napisano 29 września 39 minut temu, Nowy75 napisał: 1. 7 metra Jasna sprawa. U mnie tylko 18m2, ale odsłuch w trójkącie równobocznym o boku 2.5m. A jak się mocniej oprę, to jestem jeszcze kolejne 10-20cm dalej. Więc mimo mniejszego pomieszczenia wolę trochę masywniejsze paczki. (Ale nawet przy odległości 1.7m ja bym jednak posłuchał tych scm19. ) Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 29 września Napisano 29 września @Rafał S jak tylko woofer większy to już Ci ślinka cieknie...😁 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 29 września Napisano 29 września (edytowany) @Nowy75 Mariusz, w przypadku scm19 dolny przetwornik ma tylko 15cm, ale pracuje on w skrzynce o sporej kubaturze. Masa paczek (17 kilo każda) też robi wrażenie - ufam tu, że bierze się ona z konkretnego wkładu. Edytowano 29 września przez Rafał S Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 29 września Napisano 29 września @Rafał S pytanie jak liczyć. Kiedyś czytałem wnikliwą recenzję 11- tek. Autor pisał, że waga samego woofera to 45 procent wagi skrzynki,a jeśli chodzi o średnicę to gdyby mierzyć tak jak inni producenci to 16cm ATC równa się minimum 18 u innych ,bo oni nie wliczają całego kosza tylko samą membranę. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 29 września Napisano 29 września Dodam jeszcze, że z 706S3 współpracuje u mnie ASW608. Plus, że komponują się obiciem maskownic. 6 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 29 września Napisano 29 września @Kraft tu się wszystko dobrze komponuje😁. Widząc resztę rozumiem skąd ta biel paczek, również tych, które niedawno sprzedawałeś Odpisz, cytując
lpomis Napisano 29 września Napisano 29 września 10 godzin temu, Nowy75 napisał: A gdybyście, @lpomis @Kraft mieli doradzić tylko trzy monitory, żeby ktoś sobie sprawdził co mu w duszy gra Bowers 706 - czystość, klarowność, detal Audio Physic Classic 3 - równowaga, uniwersalność, przestrzenność Gato FM8 - spokój, ciepło, nasycenie Jeśli chodzi o dwie propozycje Jarka, tj. Diamondy 18 i Opticony 2 - ok, to różne granie. Ale sam nie mogę ich polecić. Uważam, że to po prostu słabe kolumny i nie są warte swojej ceny. 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 29 września Napisano 29 września @lpomis czytałem Twoją reckę Opticonów,nie błysnęły,nawet w swoim budżecie,ale faktycznie najbardziej chodzi o to ,co porównać 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 29 września Napisano 29 września (edytowany) Znajdą się tacy, którzy uważają, że to AP Classic są przewartościowane;). Po dzisiejszych cenach, bo startowały początkowo w innej lidze. Edytowano 29 września przez Kraft 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 29 września Napisano 29 września (edytowany) To prawda. Ceny nowych AP to niezła odklejka. Swoją drogą, można by było zrobić listę kolumn przypominających swoim charakterem granie B&W. Dla zagorzałych fanów, którym przyjdzie kiedyś ochota na zmianę, ale będą chcieli nadal pozostać w podobnych klimatach i nie rozstawać się z czystością, detalicznością brzmienia. Jeśli chodzi o monitory, to na pewno bym tu zaliczył: - Audiovector z serii QR1/QR1 SE - Martin Logan Motion 35XTi Też pasują, ale już nieco mniej: - Triangle Esprit Comete Ez - PMC Twenty5.21/5.22 Ktoś coś dorzuci? Edytowano 29 września przez lpomis Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 29 września Napisano 29 września 29 minut temu, lpomis napisał: Ktoś coś dorzuci? Canton Reference 9, ale to już spore kloce po 18kg sztuka. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 29 września Napisano 29 września 38 minut temu, lpomis napisał: Ktoś coś dorzuci? Focal Aria 906. 1 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 29 września Napisano 29 września 2 godziny temu, lpomis napisał: Też pasują, ale już nieco mniej: - Triangle Esprit Comete Ez - PMC Twenty5.21/5.22 Ktoś coś dorzuci? Cóż, miałem u siebie 706s2, teraz słucham Twenty5.22i i szczerze mówiąc, to nie widzę ani jednej cechy wspólnej tych prezentacji. Odpisz, cytując
lpomis Napisano 29 września Napisano 29 września No zaraz. Wspominałeś przecież, że PMC grają czysto, przejrzyście i wyraźnie. Bez podgrzania. To jak w takim razie jest w przypadku Bowersów pod tym względem? Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 29 września Napisano 29 września 12 minut temu, majkel74 napisał: Cóż, miałem u siebie 706s2, teraz słucham Twenty5.22i i szczerze mówiąc, to nie widzę ani jednej cechy wspólnej tych prezentacji. Szczegółowość i kreowanie dużej przestrzeni. To je moim zdaniem łączy. 706 grają natomiast większym, bardziej zamaszystym dźwiękiem. Ale PMC mi się bardzo podobały. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 29 września Napisano 29 września 16 minut temu, lpomis napisał: No zaraz. Wspominałeś przecież, że PMC grają czysto, przejrzyście i wyraźnie. Bez podgrzania. To jak w takim razie jest w przypadku Bowersów pod tym względem? Odnoszę się do konkretnego modelu: 706s2. Dla mnie nie grał ani czysto, ani przejrzyście. Było dużo ostrej góry po prostu. Średnica nie była wyraźna - była martwa , pozbawiona całkowicie tzw. namacalność. Bas nie miał niskiego zejścia i miał monotonny charakter. Mam nadzieję że nikt tu się nie obrazi na moją opinię, ale to był chyba mój najgorszy zakup w audio. Na marginesie dodam, że model 702s3 podobał mi się bardzo. Podobnie słuchane przez chwilę 707s3 zrobiły na mnie dużo lepsze wrażenie. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 29 września Napisano 29 września 14 minut temu, Grzesiek202 napisał: Szczegółowość i kreowanie dużej przestrzeni. Potwierdzam. Dodam tylko, że Majkel ma u siebie większe PMC, będzie zdecydowanie większa skala i dynamika jak z maluchów, które znam (20.21 i Prodigy 1). Góra PMC jednak bardziej wybaczająca jak ta z Bowersa ale Bowers bardziej soczysty na basie i chyba trochę bliżej środek. Te nowe PMC Prodigy to już całkiem łatwo przyswajalna góra pasma ale nadal granie jasne. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 29 września Napisano 29 września (edytowany) 14 minut temu, kaczadupa napisał: Góra PMC jednak bardziej wybaczająca jak ta z Bowersa Zdecydowanie. 14 minut temu, kaczadupa napisał: ale Bowers bardziej soczysty na basie Też, i te niskie częstotliwości były, moim zdaniem, ich mocną stroną. Naprawdę dawały kawał basu kiedy trzeba. W takich 705 S3 to już jest inaczej zrobione. Więcej tonów, mniej ataku i masy. Edytowano 29 września przez Grzesiek202 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 29 września Napisano 29 września 3 godziny temu, lpomis napisał: Ktoś coś dorzuci? Hej, @Kraftkiedyś testował Quadrale. Sedan 9? Są jeszcze Gelan 9. Kojarzę, że bardzo detaliczne, z tych co robią mocne wrażenie w tej dziedzinie. Jarek potwierdzasz? Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 29 września Napisano 29 września Wysokie tony z tych Quadrali są bezkonkurencyjne. Tylko z nimi miałem przekonanie, że słyszę absolutnie wszystko, co jest w nagraniu. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts