terracan1929 Napisano wczoraj o 15:32 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:32 18 godzin temu, kaczadupa napisał: nawet się nie obejrzysz jak zaczniesz na same kable czy listwy wydawać więcej jak teraz masz przeznaczone na cały system audio. No chyba lepiej tak, niż miałby wydać tę kasę na jakieś głupoty..... 😁 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Dnia 15.11.2024 o 20:31, Filip321 napisał: Prawdopodobnie wezmę: Hegel H95 + B&W 603 S3. Byłem, przesłuchałem, pięknie brzmi. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Kurcze odważne zestawienie. Ale jak słuchałeś i siadło to plusik. O to chodzi! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 19 minut temu, Piotr Sonido napisał: Kurcze odważne zestawienie. Ale jak słuchałeś i siadło to plusik. O to chodzi! Ja sobie właśnie wyobraziłem to zestawienie i mam wrażenie, że może tu być pierwszy zachwyt kolegi, który nie jest jeszcze osłuchany. Boję się, że w niedługim czasie ta konfiguracja przestanie się podobać i może zacząć męczyć. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Dnia 15.11.2024 o 20:31, Filip321 napisał: B&W 603 S3 Będzie się podobać. A gdy kupisz używany to podwójna radość. Czy można się podwójnie radować? Kolumny się nie psują tak szybko jak streamery, wzmaki, CD odtwarzacze. I szybko to załatwiaj, bo muzyka/taniec czekają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowany) Ciekawe czy p. Kisiel z magazynu Audio do testowania kolumn korzysta z wzmacniacza neutralnego, dynamicznego i transparentnego czy fałszującego, podgrzanego, pogrubiającego, zamulonego, z emfazą i innymi zniekształceniami mającymi wg doświadczonych audiofilów "upiększyć" odsłuch. Jeżeli tego pierwszego to nieszczęśnik przez miesiąc czasu sam "zadawał sobie cierpienie" słuchając Bowersa model 603 S3. Miesiąc męczarni... i nic o tym nie wspomniał w swojej recenzji. Masochista ? Nie dba o swoje narzędzie (narządy) pracy? Jako posiadacz kilku piecyków, w tym Hegla H95 mogę zapewnić, że H95 nic sam z siebie nie wyostrzy, nie rozjaśni, nie ma też żadnej emfazy, sam z siebie nie zmieni miękko i ciepło grających paczek na twarde, konturowe, agresywne, chłodne skurfusyny (sprawdzone też na prywatnych Dynaudio). Podsumowanie. Nie ma co straszyć męczarniami. Edytowano 8 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowany) Dnia 16.11.2024 o 22:01, Nowy75 napisał: Koledzy @Chmarski@Rafał S@kaczadupa dobrze podpowiadają ,więcej słuchania niż czytania= lepszy wybór😀 Tylko, że ten ostatni to trochę hipokryzją zajeżdża, bo nikt inny tak często nie cytuje recenzji i inne fora, a i tak sam żongluje klamotami jak oszalały. Ta, że ten..😉 Edytowano 8 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 26 minut temu, kaczadupa napisał: Ciekawe czy p. Kisiel z magazynu Audio do testowania kolumn korzysta z wzmacniacza neutralnego, dynamicznego i transparentnego czy fałszującego, podgrzanego, pogrubiającego, zamulonego, z emfazą i innymi zniekształceniami mającymi wg doświadczonych audiofilów "upiększyć" odsłuch. Nie wiemy z jakiego wzmacniacza korzysta. W szczególności nic nie wskazuje na to, żeby miał to być akurat Hegel H95. Byłbym też ostrożny z tymi teoriami o fałszujących wzmacniaczach. A skoro już odwołujemy się do autorytetów... Otóż kilka tygodni temu pewien ceniony trójmiejski instrumentalista (profesor Akademii Muzycznej w Gdańsku) szukał nowego wzmacniacza do swoich B&W. Przetestował kilka modeli, w tym między innymi Hegla, którego dość szybko skreślił. Ostatecznie wybrał... Haiku Brighta mkV. W trakcie testów słuchał między innymi nagranej przez siebie samego płyty. Czyżby celowo wybrał piec zniekształcający brzmienie? A może nie wie jaką barwę ma instrument, na którym sam gra na co dzień? Z powyższej historii nie wynika oczywiście, że ten Bright jest pewniakiem do Bowersów, ani że H95 należy skreślić. Pokazuje to jednak, że nawet osłuchany zawodowiec i bezsprzeczny autorytet muzyczny niekoniecznie uzna model z najniższym THD za najlepszy, czy najwierniejszy. Oferta Top Hifi z pewnością jest godna uwagi. Ale autorowi wątku radziłbym posłuchać zarówno tego wzmacniacza, jak i kolumn z czymś innym - choćby po to, żeby potem nie żałować, że się tego nie zrobiło. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Zgoda Rafał, słuchać trzeba ale nie trzeba straszyć. 37 minut temu, DiBatonio napisał: Tylko, I dalej szukanie zaczepki. Nie odpuści... Widzi, że drugi ustępuje to jeszcze bardziej kombinuje jak tu sprowokować. Jacku, to co było dwa lata temu na forum już nie wróci. Pozdro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Panowie przecież w każdym teście napisane jest na jakim dokładnie sprzęcie było testowane, a w Audio szczególnie zwracają na to uwagę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) 2 godziny temu, kaczadupa napisał: I dalej szukanie zaczepki. Nie odpuści... Widzi, że drugi ustępuje to jeszcze bardziej kombinuje jak tu sprowokować. Jacku, to co było dwa lata temu na forum już nie wróci. Pozdro. Po pierwsze, to nie było do Ciebie.... Po drugie każdy bez wyjątku, kto jest na tym forum kilka lat, widzi i czyta również Ciebie, zatem nie zaklinaj rzeczywistości, bo obaj wiemy, że jest tak jak napisałem. Po trzecie na tym forum jestem od 2017r., zatem o jakie dwa lata chodzi to wiesz tylko Ty. Po czwarte nie oczekiwalem odpowiedzi akurat od Ciebie i gdyby to miałaby być jakakolwiek zaczepka, to zacytowałbym Ciebie , a nie kolegę Nowy75, zacznij łączyć kropki, a nie ględzić głupoty. A wracając do zaczepek, to akurat myślę, że z Twojej strony jedna padła. Dnia 16.11.2024 o 21:32, kaczadupa napisał: Nie idź tą drogą. Jak najmniej czasu spędzać na czytaniu forum zanim wpadniesz i nawet się nie obejrzysz jak zaczniesz na same kable czy listwy wydawać więcej jak teraz masz przeznaczone na cały system audio. P.S. Czytam ten wątek jak i inne na tym forummi przez myśl mi nie przeszło, aby szukać czegokolwiek nowego, a tak się składa, że od przynajmniej 5 lat już niczego nie zmieniam w systemie, NICZEGO. I nie mam zamiaru tego zmieniać. Zatem twoja poniższa wydumka jest takim z dooopy pitu pitu...mów za siebie, a nie za innych. Dnia 16.11.2024 o 21:32, kaczadupa napisał: zapewniam Cię, że 90 % osób piszących w tym wątku w ciągu najbliższych 2 lat kolejny raz wymieni swoje klamoty audio, oczywiście na droższe (nie lepsze a droższe) niż ma teraz. Edytowano 5 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 36 minut temu, DiBatonio napisał: wracając do zaczepek, to akurat myślę, że z Twojej strony jedna padła. Myśl, właśnie tego od Ciebie oczekuję. Narka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał: Panowie przecież w każdym teście napisane jest na jakim dokładnie sprzęcie było testowane, a w Audio szczególnie zwracają na to uwagę. Serio??? Nawet nie wiadomo w jak dużym pomieszczeniu testują. I jak urządzonym. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 23 minuty temu, Kraft napisał: Serio??? Nawet nie wiadomo w jak dużym pomieszczeniu testują. I jak urządzonym. Bo takie rzeczy to piszą tylko w AVTest na co często zwracałem uwagę, to co poniektórzy ironicznym śmiechem zlewali. (Nie mówię o Tobie Jarku) 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Koledzy @DiBatonio i @kaczadupa sami zaczęli wyjaśniać sprawy ,więc już nic nie odpiszę ,bo oberwę od obu...😀 . @Filip321 sam widzisz ,że czasami nasi forumowi wyjadacze nie ułatwiają nam świeżym zadania ,zatem ponownie zachęcam do odsłuchów ,to jedna z niewielu rzeczy na forum ,co do której wszyscy się zgadzają 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Myśl, właśnie tego od Ciebie oczekuję. Narka. Oj, żebyś Ty tak czasem pomyślał zamiast prowokować wysrywami o listwach i kablach. Tak się składa, że wiem jak to wygląda u Ciebie (jak sluchasz) i wiem jak to wygląda u np. Rafała, dlatego to co napisałeś w poście https://forum.audio.com.pl/topic/98545-jaki-zestaw-stereo-za-około-10-tysięcy-między-8-a-12-tys12/?do=findComment&comment=682776 Jest niczym innym jak hipokryzją, jesteś ostatnią osobą, która powinna napisać coś takiego chłopie 😆 6 minut temu, Nowy75 napisał: sam widzisz ,że czasami nasi forumowi wyjadacze nie ułatwiają nam świeżym zadania ,zatem ponownie zachęcam do odsłuchów ,to jedna z niewielu rzeczy na forum ,co do której wszyscy się zgadzają 😀 Myślę, że troszkę obrażasz prawdziwych wyjadaczy 😉, gdybyś wiedział jak sprawa wygląda u kaczejdoooopy. Poza tym zgadzam się, trzeba odsłuchać w swoich warunkach, więcej zaangażowania w działania praktyczne niż czytanie jak co gra u kogo, bo można się zdziwić niestety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, Kraft napisał: Serio??? Nawet nie wiadomo w jak dużym pomieszczeniu testują. I jak urządzonym. Pewnie ze smakiem 😉 Żeby wszyscy spowiadali się na forum z tego ile m2 i jak dokładnie wygląda ich pomieszczenie. Edytowano 2 godziny temu przez Dedal 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrZ Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Dnia 16.11.2024 o 23:22, majkel74 napisał: To akurat zaleta, nie trzeba szukać pilota, żeby ściszyć, a ciężko się gada przez telefon, jak gra muzyka. Jeśli wzmacniacz ma opcję Spotify czy Tidal conect to wcale nie trzeba i nawet nie jest wskazane słuchać przez Bluetooth - ciszej/glośniej/itd. obsłuży apka - jak nie Spotify to pewno apka Hegla - zapewne ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Mowa o recenzentach magazynu "Audio" tudzież AVTest 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 20 minut temu, DiBatonio napisał: Jest niczym innym jak hipokryzją, jesteś ostatnią osobą, która powinna napisać coś takiego chłopie 😆 G..o wiesz jak nie byłeś i nie słuchałeś. Tak samo ja g..o wiem jak nie byłem u Ciebie i nie słuchałem. A ploteczki zostaw dla płci pięknej. Ja też znam ploteczki a jakoś się nimi nie podniecam tak jak Ty. Widzisz różnice? Właśnie. A TERAZ POWAŻNIE. Ostatni raz proszę, nie próbuj w dalszym ciągu na siłę wywoływać jakiegoś konfliktu między mną a Rafałem. Zaczyna mnie takie zachowanie irytować. Zostaw stosunki między mną a Nim w spokoju a zajmij się lepiej stosunkami z Twoimi Kolegami. Zrozumiał? Oby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 7 minut temu, kaczadupa napisał: Ostatni raz proszę, nie próbuj w dalszym ciągu na siłę wywoływać jakiegoś konfliktu między mną a Rafałem Zanim cokolwiek napisałem w odniesieniu do twoich wysrywów, Ty już się szarpałeś z Rafałem, zresztą nie jest to jedyny wątek Twoich sprzeczek z Rafałem, więc skończ z tym ciągłym obwinianiem mnie za całe zło tego forum xxxxxxx. Od dawna konfabulujesz i stawiasz siebie w roli ofiary w dyskusjach ze mną. 7 minut temu, kaczadupa napisał: G..o wiesz jak nie byłeś i nie słuchałeś Sam się kiedyś chwaliłeś jeszcze na AS...😁 7 minut temu, kaczadupa napisał: Zostaw stosunki między mną a Nim w spokoju a zajmij się lepiej stosunkami z Twoimi Kolegami. Zrozumiał? Oby. Zejdź z tonu dobrze Ci radzę Adasiuuuu... 7 minut temu, kaczadupa napisał: Ja też znam ploteczki a jakoś się nimi nie podniecam tak jak Kalafiorem mi one wiszą 😁 Edytowano 2 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu I to jest cały sens Twojego istnienia na forum.... Żegnam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 43 minuty temu, DiBatonio napisał: Mowa o recenzentach magazynu "Audio" tudzież AVTest 😉 Na forum to nie istotne gdzie i w jakich warunkach słucha 🤨 Ważne że poleca. Edytowano 2 godziny temu przez Dedal 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 19 minut temu, kaczadupa napisał: I to jest cały sens Twojego istnienia na forum.... Żegnam. Nie masz pojęcia, ale się wypowiadasz i oceniasz. Tak się składa, że jest klika osób, które mają na szczęście odmienne zdanie. Ci pa pa pa... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts