Skocz do zawartości

Co zmienić by bardzo zauważalnie poprawić audio?

Pochrap

Recommended Posts

1 godzinę temu, AudioTube napisał:

Obiecuję, zarzucę pomysłami. 

Najpierw należy rozeznać obecny stan. Pomiarów „akustyki” nie proponuję. Na tym forum jeszcze jest za wcześnie. 

Proponuję, byś zdobył tzw punkt odniesienia. Wtedy będziesz wiedział, czego Tobie brakuje. 

Zerknij na mój wpis w weekend. Mnie tam coś przeszkadzało w brzmieniu.

Jeśli nie wiesz czy może być lepiej, to nie kombinuj i na ślepo nie strzelaj.

Punkt odniesienia można zdemontować być w przeróżne sposoby. Pomyśl na spokojnie. Jak nie wymyślisz, podpowiem. 

Muszę Cię przeprosić, bo uleciało mi najważniejsze pytanie Twojego wcześniejszego wpisu.

Faktycznie, nie mam punktu odniesienia w przód, czyli wniosek może być tylko jeden: nie wiem, do diabła, czego chce i szukam.

Dotychczas, wszystkie zmiany, które robiłem, były na czuja i za każdym razem mocno poprawiały jakość i mój odbiór. Można powiedzieć, że miałem szczęście.

Z dziką rozkoszą poczytam, jak u Ciebie wyglądała droga Smoczego Wojownika

6 minut temu, Pochrap napisał:

Z dziką rozkoszą poczytam

Dojdziemy. Teraz Twoja kolej. Twój wątek. Ty gospodarz. Popróbuj trochę różnych kuchni, a następnie wybierz, która najbardziej smakuje i razem pójdziemy na zakupy. O ile będzie trzeba. 

I nie  próbuj  u siebie.  Na forum setki przykładów. Po czasie okazuje się, że to jednak nie to. Zatem jeśli nie działa, nie idźmy tą drogą. 

2 minuty temu, AudioTube napisał:

Dojdziemy. Teraz Twoja kolej. Twój wątek. Ty gospodarz. Popróbuj trochę różnych kuchni, a następnie wybierz, która najbardziej smakuje i razem pójdziemy na zakupy. O ile będzie trzeba. 

Rozumiem, czyli wędka zamiast ryby.

Będę potrzebował trochę czasu.

pozdrawiam

35 minut temu, Pochrap napisał:

Rozumiem, czyli wędka zamiast ryby.

Będę potrzebował trochę czasu.

pozdrawiam

Koledzy @AudioTube  i @Artur Brol mają niestety rację 😀 . Gdyby było tak prosto forum nie miałoby racji bytu . Skoczyłoby się do sklepu po jakiegoś Marasia i sprawa załatwiona! 😀

Nie liczyłem dokładnie.
Mamy na forum conajmniej 100 zadowolonych z brzmienia. Każdy ma inny system. Ktoś widzi, znalazł relacje-związek dlaczego tak jest?

@Pochrap Jesteś 101. A to zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. I to się może stać w tej chwili😊 

System już masz. 
Odpocznij kilka dni i włącz. Zobaczysz co się stanie.