kaczadupa Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) @DiBatonio na rozluźnienie napięcia proponuję skosztować Snickersa. ps. Podałem link do listy utworów jakie też posłucham w czasie testów - masz tam i „jakościówki” - nie znoszę tego sformułowania - więc brzydko kręcisz opierając się tylko na „biednej” Ani, oczywiście nie zrobiłeś tego celowo, jak zawsze. zawsze piszę - trzeba słuchać swoimi uszami a nie uszami forum… Miłego dnia i smacznego. Edytowano 6 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
fp74 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Wracając do pytania @Masato, kojarzę, że był tu ktoś, kto pytał o niedrogie sacd i pamiętam, że stanęło na Denonie 1600ne (bo 1700 chyba jeszcze nie było ale mogę się mylić, nieważne). Kupił i pisał, że ok. Myślę, że to dobry wybór w tym sensie, że on nie ma żadnych dodatkowych funkcji i wg mnie czystość nie tylko formy ale i funkcji jest pożądana. Nie wiem jak tam z dacem, bo się nie znam i tu już inni się powinni wypowiedzieć. Gdybym miał dziś wybór wybrałbym prawdopodobnie Denona ale 1700. Sam mam Arcama, bo po prostu ktoś nie trafił z zakupem i oddawał po pół roku za pół ceny...😎. Gra on bdb, nie mam z czym porównać, to nie powiem, czy jasno, czy ciemno - no gra, bo taka jego życiowa rola. Jak porównywałem jego dac z innymi jakie mam/miałem (Teac, Cambridge, smsl) to brzmiał ciut lepiej albo po prostu inaczej...? Wg mnie to różnice pomijalne. Streaming w Arcamie jest. Tyle powiem, bo apka jest tragiczna i można się wkur.... Plusem Arcama są zbalansowane wyjścia co mi akurat się przydało. Jest wejście usb ale nie korzystam. Pioneera nie brałem od uwagę bo na tamten czas kosztował prawie 7k i nie było używanych... Wg mnie w kwocie jak za 1600ne, bo o to pytałeś, znaczenie ma tylko funkcjonalność, wygoda, nawet wygląd ale wszystko to zagra chyba jednakowo. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 21 minut temu, kaczadupa napisał: DiBatonio na rozluźnienie napięcia proponuję skosztować Snickersa. ps. Podałem link do listy utworów jakie też posłucham w czasie testów - masz tam i „jakościówki” - nie znoszę tego sformułowania - więc brzydko kręcisz opierając się tylko na biednej Ani, oczywiście nie zrobiłeś tego celowo, jak zawsze. Miłego dnia i smacznego. Uuuuuuuuu....coś nie wyszło dzisiaj? Za chwilę przegniesz i na końcu pobiegniesz na skarge, pisałem już: Przykre jest to, że nie potrafisz inaczej dyskutować ze mną, jak tylko w ten sposób, że wytykasz grające kable, czy inne bezpieczniki. Nie potrafisz rozmawiać i tyle, jesteś strasznie przewrażliwiony na swoim tle, musisz mieć smutne życie, skoro nie potrafisz trzymać dystansu w takich dyskusjach. Łatwo sie uruchamiasz. Zatem jeszcze raz: Odniosłem się do Ani, bo to o nią męczyłeś temat przez kilka stron i każdego prosiłeś w tym mnie o posluchanie trąbki i czego tam jeszcze nie bylo. Każdy to może sprawdzić, bo dość dlugo pisaliśmy wszyscy o Ani i utworze Zima, nie chcę teraz szukać i niczego udowadniać, jestem daleki od wygrzebywania .... Owszem, nie zrobiłem tego celowo, opisalem jako przyklad, że jest to marnie nagrana płyta, a ludzie chcą na tym oceniać swoje klamoty. Piszę ludzie, bo nie tylko Ty się nad tym rozkminiałeś. A jak tak bardzo tę radiową gwiazdeczkę lubisz, to sprezentuję Ci te płytę, chcesz ? Edytowano 6 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu No ale prosiłem, żebyś zjadł snickersa a Ty zacząłeś gwiazdorzyć więc jeszcze raz - wycieczki personale i swoje wizje oraz insynuacje odstaw na bok, to już nie działa na tym forum. Miłego dnia. Odpisz, cytując
fp74 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: No nie, zatem nie licuje mi ta teoria, że jak zaplacimy więcej to nam lepiej zagra. Tak samo zresztą jest też ze sprzętem. Nie za bardzo wiem, do czego to odnieść...? Jedyne o czym pisałem, to że płyty sacd często więcej kosztują bo są staranniej wydawane, a nie, że skoro więcej płacimy tomlepiej brzmią. Prosiłbym jednak o czytanie ze zrozumieniem i nie wciskanie mi czegoś, czego nie napisałem. To, że za shm też trzeba zapłacić więcej to chyba oczywiste, skoro prawie zawsze robiony jest tam nowy mastering! Jeżeli zdaje Ci się, że to nic nie kosztuje to jestes w błędzie i nie mówię tylko o wynagrodzeniu ludzi, którzy to robią ale o haraczu jaki trzeba wybecelować dla właściciela praw autorskich, bo mastering jest ingerencją w utwor i wymaga zgody oraz wynagrodzenia. Wątek OT z mojej strony kończę . Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, kaczadupa napisał: No ale prosiłem, żebyś zjadł snickersa a Ty zacząłeś gwiazdorzyć więc jeszcze raz - wycieczki personale i swoje wizje oraz insynuacje odstaw na bok, to już nie działa na tym forum. Miłego dnia. Ojjjjj... Chyba to nie ja zacząłem pierwszy z tymi wycieczkami. Ale jak zwykle.... Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, fp74 napisał: Nie za bardzo wiem, do czego to odnieść...? Jedyne o czym pisałem, to że płyty sacd często więcej kosztują bo są staranniej wydawane, a nie, że skoro więcej płacimy tomlepiej brzmią. Prosiłbym jednak o czytanie ze zrozumieniem i nie wciskanie mi czegoś, czego nie napisałem. Też bym bardzo prosił... To ja napisalem, że można by to odnieść również do droższych płyt, które wg tej teorii powinny zawsze lepiej zagrać, a tak nie jest z SHM CD. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 30 minut temu, kaczadupa napisał: Snickersa. Adam, tu dzieci zaglądają. Zaproponowałbyś jakieś zdrowsze słodycze, najlepiej rodzimych firm. 3 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 9 minut temu, fp74 napisał: To, że za shm też trzeba zapłacić więcej to chyba oczywiste, skoro prawie zawsze robiony jest tam nowy mastering! Niekoniecznie jest robiony specjalny mastering. Odpisz, cytując
Masato Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Kurde, ale moje pytania wprowadzają emocje. Odpisz, cytując
fp74 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Nie jest tak źle, patrz co się dzieje w temacie mp3 vs flac! I to po 8 latach od założenia wątku.... To chyba dlatego, że wakacje, lato, wieje nudą, mało ciekawych tematów. Poza tym taki urok słowa pisanego - piszesz coś z określoną intencją, którą jednak czasem trudno oddać, a rozmówca rozumie przekaz zupełnie inaczej. No i afera gotowa. Edytowano 4 godziny temu przez fp74 2 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 21 godzin temu, Artur Brol napisał: Co to, nie można zaproponować czegoś, w przypadku gdyby kolega znienil zdanie? Można 😉 A jeśli nie jest wymagany port USB do odtwarzania plików-to jest jeszcze większy wybór wśród używanych niezłych odtwarzaczy SACD. Dobrym przykładem jest tu proponowana przez Top Hifi Yamaha S2000 (i następca, czyli 2100). Port USB-B służy do podłączenia komputera. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Nie twierdze ze nie, ale jesli moge poradzic cos, to tylko to co sam mialem lub mam. Dlatego polecilem CXC. Wiem ze to nie SACD ale czasem cos planujemy a w ktoryms momencie zmieniamy te plany. To na taka okazje, gdyby kolega zmienil zdanie. Milego wieczoru. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, Rafał S napisał: Adam, tu dzieci zaglądają. Zaproponowałbyś jakieś zdrowsze słodycze, najlepiej rodzimych firm. Rafał, ale te nasze wcale nie zdrowsze. Sporo kupuję bo wożę synowi do domu opieki, i jak przeglądam skład, to praktycznie we wszystkich słodyczach czy to polskich czy zagranicznych jest olej palmowy. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 42 minuty temu Napisano 42 minuty temu (edytowany) 54 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Rafał, ale te nasze wcale nie zdrowsze. Sporo kupuję bo wożę synowi do domu opieki, i jak przeglądam skład, to praktycznie we wszystkich słodyczach czy to polskich czy zagranicznych jest olej palmowy. Tomek zainstaluj sobie apkę "Zdrowe zakupy" skanujesz produkt i wiesz, jak coś ma status unikaj lub ograniczaj to poniżej znajdziesz alternatywy. Nawet czasem odnośniki, gdzie kupić. Można w apce wpisać co nas interesuje, tak jak teraz to zrobilem wpisujac batony, a na zakupach skanujesz i wiesz, czy warto brać, czy nie. Poza tym, jak na rynku pojawi się jakiś zonk w produktach dostajesz powiadomienie, co wykryła imspekcja i co sie w tym znajdowalo oraz jakie przynosi skutki. (Mogę pokazać zrzuty takich ostrzeżeń) Spójrz na przykład batonów z aplikacji. Edytowano 35 minut temu przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 28 minut temu Napisano 28 minut temu (edytowany) Dzięki Jacek, zaciekawiłeś mnie tą apką. Na pewno zainstaluję i wypróbuję. Edytowano 18 minut temu przez Tomasz Kluczynski 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts