Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 037 tematów w tym forum

1. wymiana stopek

• 5 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  2. Pioneer

• 5 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  3. Sony czy Technics

• 6 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  4. Głośniki 5.1 do małego salonu

• 12 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  5. Wybór kolumn do Yamaha v4a 1 2

• 28 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  6. Zestaw do kina Yamaha + B&W

• 3 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  7. Paradigm 700f

• 22 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  8. Subwoofer

• 15 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  9. arcam avr 200 - szumy

• 3 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  10. H/K AVR 255

• 5 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  11. tannoy efx 5.1 czy canton movi 60cx

• 1 odpowiedź
    • 3,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,2k wyświetleń
    • 30 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  12. Kolumny pod tv

• 14 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  13. Kino Domowe 2000zl

• 15 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,2k wyświetleń
  14. Kino domowe dla początkujących.

• 5 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dzień dobry. Mam problem z sybilantami/szeleszczącym wokalem. Objawia się to niezależnie od płyty, a te są nowe i czyste. Nawet jeśli jakąś drobinkę kurzu bym przeoczył, to wydaje mi się, że raczej nie powinno mieć to wpływu, bo jeśli np. głos szumi na refrenie to szumi tak samo na każdym refrenie na danej piosence, co by nie wskazywało na niedoczyszczone konkretne miejsce na płycie. Co może być przyczyną? Czy to cecha eliptycznego szlifu igły? Coś czytałem też na temat pojemności w jednostkach pF, niestety słabo znam się na elektronice i prądzie elektrycznym. Kolumny są odizolowane od gramofonu, jedyny wspólny punkt styku to podłoga. Jestem niemal pewien, że nacisk igły skalibrowałem prawidłowo, choć bez wagi, bo takowej nie posiadam. Nawet zwiększyłem z zalecanych 2 g do 2,1 g, ale nic to nie pomogło. Gramofon kupiłem nowy, przedwzmacniacz używany. Załączam filmik poglądowy (skompresowałem go, by się zmieścić w limicie 2 MB, ale te szelesty to nie wynik kompresji, a właśnie to, co realnie słychać). W tym przypadku akurat mam porównanie z tym samym albumem na CD i wersja cyfrowa brzmi nieskazitelnie. Dokładna lista mojego sprzętu poniżej: Wieża: Panasonic SC-PMX90EG-S głośniki: Panasonic SB-PMX70 wzmacniacz: Panasonic SA-PMX90 kable głośnikowe: 2 × 1 m Dexon 2 × 2,5 mm2 wtyki bananowe: AliExpress AZhore Store Gramofon: Audio-Technica AT-LP120XUSB wkładka gramofonowa: Audio-Technica AT-VM95E (zielona) przedwzmacniacz gramofonowy: Pro-Ject Phono Box E kabel RCA (pre-amp → wieża): 2xCinch – 2xCinch HAMA 2.5 m kabel RCA (gramofon → pre-amp): dołączony do zestawu z gramofonem sybilanty.mp4.b92e8487240ebef37e35e98e708d35a7.mp4
    • Wkurzają mnie te upiększone zdjęcia sprzętów z kolorowymi ekranami. Na wszystkich oczywiście nieskończony kontrast i idealna czerń, niewidoczne ramki. A najczęściej to podłej jakości TFT/IPS za grosze, które nawet pod lekkim kątem wyglądają tak:
    • No proszę, rewolucja cze ewolucja w Cyrus. Cyrus Audio 80 Series Pierwsze w historii pełnowymiarowe. Chyba oprócz tego kombajnu. All in one.  
    • No jak z efektem gęsiej skórki to pozazdrościć... 😃
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...