Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 061 tematów w tym forum

• 12 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  1. kino 5.1 wybor amplitunera

• 10 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
  2. Kino 5.1, ~8000zł

• 5 odpowiedzi
    • 877 wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 13,8k wyświetleń
  3. Kino 5.1.2

• 5 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 43 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  4. Kino 5.1vs Stereo G.Ślask

• 14 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  5. Kino 7.1

• 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  6. Kino 7.1

• 9 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  7. Kino 7.1 Denon +Klipsch

• 14 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
  8. Kino czy soundbar

• 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  9. Kino dla ojca do 5tys

• 6 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  10. Kino do 1000 zł

• 8 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  11. kino do 2000pln

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  12. kino do 2500

• 4 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Hmm porównałem poziomy głośników na testach 5.1 na yt gdzie w każdym głośniku po kolei leci ten sam dźwięk i okazuje się, że aplikacja mierząca natężenie hałasu zupełnie inaczej zmierzyła poziomy niź jak puszczałem jej szumy z amplitunera... Na moje ucho też poziomy z diraca brzmią bardziej równo niż te z audysseya. W marantzu ustawiało mi centralny na -6,5 a fronty na -3 i mimo, że na ucho centralny wydawał się za cicho to aplikacja pokazywała takie samo natężenie dźwięku co we frontach, więc myślałem, że po prostu tak ma być. Trochę mnie to dziwiło, bo fronty mają większą skuteczność, więc powinny być bardziej ucięte chyba, a nie mniej niż centralny... Teraz mi dirac ustawia fronty tak samo na -3, ale centralny na -2 co jak puszczam testy poziomów głośności na ucho brzmi tak samo głośno, więc może to audyssey mi, źle centralny ustawiał, a ja za bardzo zawierzyłem aplikacji na telefonie... Stąd wrażenie wiecznie za cichych dialogów...  Inna sprawa to mega przewaga diraca nad audyssey w stereo, tzn w marantzu nie dałem rady słuchać w trybie reference, bo ucinało tyle niskiej średnicy/wysokich basów, że brzmiało to jak radyjko za 200 zł... Może pomagało to w wyrazistości dialogów, ale w muzyce brzmiało to tragicznie. Przełączałem na pure direct i była przepaść, a teraz na onkyo słucham w zwykłym stereo na diracu i brzmi to na tyle dobrze, że w ogóle nie mam potrzeby przełączać na pure direct. Stąd pewnie też wrażenie pełniejszego i mocniejszego dźwięku w filmach
    • Sugerujesz cos w moja strone???  Przede wszystkim kogo popieram to moja sprawa. Nie robie z tego tajemnicy, ale nie moge patrzec ani sluchac POPisu. Nie ma niestety zadnej alternatywy, ktora mialaby jakakolwiek szanse na wygrana. Dlatego lepiej aby PO i PIS tlukli sie miedzy soba niz niszczyli nam Polskę. 
    • Proszę o zamknięcie tematu wydaje się że wątek wyczerpany
    • Panowie , zacząłem powoli podliczać. I od razu pojawiła się taka prośba.  Na przyszłość zachowajmy kolejność wymienianego rodzaju sprzętu z pierwszego postu. Takie dowolne wymienianie , raz DAC pierwszy , raz kolumny to znowu streamer nie ułatwia roboty.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...