Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 790 tematów w tym forum

• 6 odpowiedzi
    • 660 wyświetleń
  1. Kino domowe do LG 65B7V

• 6 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  2. Wybór budżetowego 5.1.2

• 6 odpowiedzi
    • 249 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  3. Yamaha RX-V679 + streaming po LANie

• 6 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  4. Yamaha YSP 3300

• 6 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  5. Subwoofer

• 6 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 995 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 674 wyświetleń
  6. Subwoofery 1 czy 2

• 6 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 962 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 603 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 831 wyświetleń
  7. DENON AVR-1804

• 6 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Wspomagacze powyzej nie pomogły by mi Masz do tego suba jakiegoś? Chociaż z drugiej strony na plaży słucham z JBL
    • Dodam jeszcze że od jakiegoś czasu (ponad miesiąc) mam Qutesta i Aresa 12th. Po pierwszej fascynacji Aresem, gdy wróciłem do Qutesta okazało sie że w aktualnym zestawieniu - inny streamer, inne zasilacze, jest bardzo mocną konkurencją. Ale grają jednak inaczej... szczególnie to słychać przy starszych nagraniach, gorszych realizacjach... Takim solidnym, wieloletnim? Może aparat słuchowy.... 😉
    • Trening uwagi słuchowej. Czy ktoś z Was z obozu R2R lub Sigma Delta brał udział? Ja nie uczestniczyłem, jestem ciekawy czym mógłby mnie ubogacić.    Trenuję amatorsko pływanie/kraulem. Po kilkunastu tygodniach treningu, innego pionizowania przedramienia oraz  „zagarniania” wody, jestem w stanie dłużej, dalej i praktycznie „bez wysiłku” utrzymać się w wodzie. Co można zyskać po treningu uwagi słuchowej?  
    • Kabli będziesz potrzebował sporo, ale 1,5mm² w zupełności wystarczy na wszystkie efektowe, ważne żeby były z miedzi beztlenowej OFC, unikaj CCA to aluminium powlekane miedzią albo innych wynalazków. Na fronty możesz dać nieco grubsze 2,5 lub 4mm² i tak samo OFC. Co do marek nie wypowiem się, ja u siebie mam część z Profigold, a efektowe, które były z czasem "dodawane" (pierwotnie było 5.1) mam OFC 1,5mm² polskie Bitner LP0052. Co do głośników, jeśli w dolnej warstwie chcesz dać SA będziesz musiał pokombinować z skierowaniem w stronę słuchacza - one mają "skośną" ściankę frontową, jak pisał @PanKlor są przeznaczone do montażu albo pod sufitem albo jako Atmos na frontach do odbijania dźwięku od sufitu.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...