Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 262 tematów w tym forum

• 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 825 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 9k wyświetleń
  1. Subwoofer do 800 zł

• 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 906 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  2. Salon 24mkw

• 6 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 842 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 9,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  3. Nagłośnienie salonu 50m

• 3 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  4. Podłączenie Kina domowego

• 1 odpowiedź
    • 941 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 968 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 885 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dzisiejsza walka z trzecią parą kolumn. Tym razem Dali Menuet. Nie było lekko. Każdy z pomiarów został wykonany z takim samym umiejscowieniem subwoofera i kolumn w pokoju. Modyfikowałem jedynie ustawienie odcięcia (80/90Hz), spadku (12/24dB), włączałem i wyłączałem funkcję Room Gain Compensation (25Hz/6dB), delikatnie korygowałem EQ na 47 i 63Hz. Zmiany jak najbardziej słyszalne, nic więcej chyba już nie wyczaruję bez drugiego suba. Zdecydowałem się na wariant w kolorze żółtym. Wygładzanie na wykresie - 1/12.
    • Myślę, że często tak jest. Ale doskonale rozumiem autora wątku (@BlaBla). Kupił obiektywnie dobre monitory, powszechnie lubianej marki, z pewnego źródła, prawdopodobnie też w niezłej cenie. Są mocne przesłanki, że zgrają się one z jego elektroniką, wydają się też z grubsza pasować do metrażu. Jest więc duża szansa, że to zagra. Jeśli nie - powinno się udać odsprzedać je bez większej straty. A przy okazji przez jakiś czas pobędzie z ciekawymi paczkami i wyrobi sobie własne spojrzenie. Nowe - owszem, można przetestować. Ale jest jakiś limit tego, co da się sprawdzić w dostępnym czasie. Więc w praktyce decydujemy się na najlepsze połączenie spośród kilku wypróbowanych (chyba, że ma się zapał i cierpliwość naszego kolegi - Adama). A jak gust się nam zmieni, to odsprzedaż dużo bardziej boli. 
    • Jest lepiej w CXA61.  Jak podepniesz analogiem (RCA), to będzie grał ten z odtwarzacza. Jak po cyfrze (coax, optyczne), to zagra ten ze wzmacniacza. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...