Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 084 tematów w tym forum

1. YAMAHA HTR-6040 + ... ?

• 8 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
  2. Soundbar do około 1000zł

• 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  3. Budżetowe kino domowe 1 2

• 29 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  4. Dekodery dźwięku

• 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
  5. Kino domowe

• 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  6. Wybór kina domowego

• 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
  7. Jakie okulary 3d

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  8. subwoofer do 2000zł

• 2 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 995 wyświetleń
  9. Jaki projektor HD

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  10. Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nie sądzę. Gdyby wyrównywali głośność przy pomiarach, to nie byłoby różnic poziomów w przypadku niektórych, nieprawidłowo skonstruowanych wzmacniaczy, a takie wykresy się zdarzają.
    • Prawda, ale sieją zakłóceniami jak wściekłe.  Niedawno kolega przyniósł mi pełne okablowanie Chord Sarum T do wypróbowania. Ponad 10 tys €. Przy głośnikowym i IC jakoś mi d*** nie urwało. Jakieś zmiany w sensie większej naturalności ale to na granicy percepcji. Nic tam nie było warte nawet 1000€.  Ale podpięcie sieciówki do Aurendera - o kurka! Jakie to czyste, piękne, jak poukładane! Różnica o wiele większa, niż przy głośnikowych czy IC. I ewidentna. Żadne tam "widzi mi się".  Kolega maniak sobie poszedł, burcząc, że nie dbam o kable sieciowe, a to jest nieprawda! Dbam o sieciówki i mam bardzo dobre z Ali po chyba 40€. Podpinam więc moją sieciówkę z powrotem - i trach! Żadnego ubytku jakości! Jest tak samo dobrze jak na Sarumie. Co jest, kurka? I wtedy olśnienie!  Żeby podpiąć Saruma, wypiąłem zasilacz (oczywiście impulsowy) od Fosi. A gdy potem podpinałem moją chińską anakondę to Fosi pozostało odpięte.  To nie cudowny kabel zasilający za miliony monet dał mi poprawę, tylko odpięcie zasilacza od Fosi!   Pocieszające...    
    • W Advance Paris jest wejście Amp In i tam podłączasz pre out z Pioneera, żeby ominąć pre amp.
    • Zdaje się, że w przypadku liniowego lepiej, żeby mial trochę więcej obciążalności prądowej np. impulsowy 1A liniowy 1,5A lub 2A. Zresztą ten, który podlinkowałeś ma calkiem sporą moc i obciążalność/ prądową. Pamietaj, że impulsowe mają większą sprawność niż liniowe 😉  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...