Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 077 tematów w tym forum

• 4 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 9,3k wyświetleń
  1. problem

• 3 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  2. Kino Domowe do 4k

• 3 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 10,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
  3. Prośba o poradę

• 4 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
  4. Wybor amplitunera

• 13 odpowiedzi
    • 11,1k wyświetleń
  5. Zestaw głośników

• 5 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  6. Pomocy Jamo D6THX

• 9 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
  7. Przewody głośnikowe

• 1 odpowiedź
    • 2,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  8. Zestaw kina domowego

• 4 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
  9. Jaki długi HDMI?

• 4 odpowiedzi
    • 9,5k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 9,9k wyświetleń
  10. JBL E100 vs Yamaha RX-V559

• 8 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,6k wyświetleń
  11. Moje rozterki.

• 5 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  12. jakich kabli użyć ?

• 4 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  13. kolumny i plasma

• 2 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  14. Denon AVR 1400 - kolumny

• 4 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
  15. Nowy sub i rzęzi

• 1 odpowiedź
    • 2,8k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 23,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• No, właśnie, co, do pokoju, to 100% racji, ale, co do większego wpływu głośników, nad wzmacniaczem, i odwrotnie, to i tu na tym forum, głosy przeciwne się równoważą.  Logistycznie, jest mi prościej najpierw jednak sprawdzić wpływ wzmacniacza. Co, do innych propozycji, fajnie, by grał wzmacniacz MF, miałem, go u siebie, (MF m2si), ale, pomijając inne mankamenty, to niestety absolutnie nie radził sobie z gęstymi, szybkimi dołami, w utworach, więc odpadł, a szkoda bo ogólna barwa fajna. stereofonia szeroka, (względem A5tki),  no i te warstwy sceny już się wyodrębniały, (to może pokój jednak trochę daje radę, choć nie ma w nim, żadnych fachowych adaptacji akustycznych). Pewnie, do MF, nie te kolumny - przypomnę,  (MA Bronze 6), no ale wszystkiego wymieniać nie chcę / nie jestem w stanie, zwłaszcza na raz. To, jak wspomniałem, najpierw ewentualna próba ze wzmacniaczem.
    • Jedyne wyjście, to choroba Hołowni i zawieszenie Zgromadzenia Narodowego przez Czarzastego. https://archiwum.tvn24.pl/magazyn-tvn24/82/tvn24.pl/magazyn-tvn24/macierewicz-ufa-mu-bardziej-niz-misiewiczowi-odslaniamy-tajemnice-pana-kazimierza%2C82%2C1665.html „To dzięki profesjonalizmowi i poświęceniu kapitana Kazimierza Bartosika, który wziął na siebie skutki uderzenia minister obrony narodowej nie poniósł żadnych obrażeń podczas wypadku spowodowanego przez inny samochód.” ROTFL 🤣 
    • To może w tym przypadku bi/di-pol jakiś? 
    • Czy nadmiernie analityczny to bym nie powiedział ale jak ktoś utożsamia piękną barwę z dużymi źródłami pozornymi czy podgrzanym basem czy gęstą dolną średnicą czy wypchnięciem średnicy to Hegel tego nie zrobi. Oczywiście zostaje dobór głośników ale małe Hegle nie powiększają pierwszego planu a już chyba żaden Hegel nie podgrzewa basem. Oczywiście trzeba samemu posłuchać.  Co do planów i przestrzeni to raczej najpierw jest  nasz pokój a potem głośniki. Hegel tego nie przeskoczy. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...