Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 166 tematów w tym forum

• 5 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  1. Tannoy Mercury 7.4

• 10 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
  2. Zestaw audio do salonu 1 2 3

• 50 odpowiedzi
    • 10,6k wyświetleń
  3. Yamaha RS 700

• 8 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 907 wyświetleń
  4. Wzmacniacz do garażu

• 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 10,9k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 9,1k wyświetleń
  5. Stereo 22m2 10 000 PLN

• 9 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 45 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
    • 227 odpowiedzi
    • 45,4k wyświetleń
  6. Yamaha RS 700

• 1 odpowiedź
    • 908 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 64 odpowiedzi
    • 24,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 52 odpowiedzi
    • 20,4k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 36 odpowiedzi
    • 11,4k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Prawda, walka na wykresy była długa i wyniszczająca, ale efekt jest naprawdę dobry! Robiłem dziś porządki na dysku twardym komputera i w folderze "pobrane" miałem skromne 37 plików z pomiarami REW od Tomka Nowa patelnia/kociołek. Żeliwna. Teraz rozumiem po co mu była ta siłownia 4 razy w tygodniu
    • W sumie to mnie nie dziwi, że się udało. Niewinny prezent od kochającej małżonki nie zagrał od razu jak należy i się zaczęło! Tomasz  @tomek4446 przystąpił do działania z właściwym sobie rozmachem, zrobiło się jak w serialu sensacyjnym😁. Zaczęło się jeżdżenie subem po salonie,majstrowanie przy ustawieniach,samodzielna konfekcja towarzyszącego okablowania... . Paru znających się na rzeczy kolegów zostało zagonionych do analizy nudnych wykresów,które Tomek ciągle produkował robiąc wciąż nowe pomiary . W " międzyczasie" Tomasz sam jeszcze się dokształcał. Jedni musieli pracować inni kibicowali. To była prawdziwa walka , która poruszyła sporą część forum! Musiało się udać!😁 @lpomis a karkówka z nowych patelni Tomka ,czy piekarnika?😁
    • Niestety nie. Ale bywałem u Tomka wcześniej wielokrotnie. Pamiętam, że monitory QLN w wersji solo sprawiały problemy na basie. Mod pomieszczenia w okolicy 46Hz dawał o sobie znać. No co tu dużo mówić, było go słychać i w mocniej "doładowanych" utworach mi to przeszkadzało. Dodanie zwrotnicy, odpowiednie nastawy i rozdzielenie pasm pozwoliło go ładnie ucywilizować. Także wg mnie DBX pozwolił przede wszystkim pomóc z okiełznaniem problematycznego zakresu. A niższe zejście niż z samych kolumn to miły dodatek (choć nie najważniejszy). O cholera. O tym nie pomyślałem
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...