Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 946 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  1. Wzmacniacz do 250zł, kable

• 5 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  2. W poszukiwaniu kolumn 1 2

• 25 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  3. Co zamiast Pioneera PD 8700?

• 4 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  4. Wieża Hi-Fi, 2.1 czy soundbar...?

• 0 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  5. Pomoc w wyborze sprzętu

• 10 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  6. Prośba o radę

• 2 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  7. 2xRCA czy COAXIAL

• 6 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  8. Pomoc w podłączeniu

• 11 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Witam wszystkich serdecznie, w końcu nadszedł czas, żeby zająć się sprzętem audio w nowym domu. Szukam wzmacniacza — najlepiej all-in-one, choć nie upieram się przy tym rozwiązaniu. Pokój przeznaczony wyłącznie do odsłuchu ma 14 m² (4,5 m × 3,1 m). Sprzęt i kolumny muszą stać przy dłuższej ścianie. Muzyka, której słucham: jazz, blues, rock, akustyczna. Źródło: Tidal — zależy mi na łatwej i wygodnej obsłudze. Aktualnie posiadam kolumny Wharfedale Onyx 300. Jeszcze nie grały w docelowym pokoju, ponieważ nie mam obecnie wzmacniacza. Wcześniej grały w salonie ze starym jak świat wzmacniaczem, który niestety definitywnie odmówił posłuszeństwa. Nie wiem, czy te kolumny w ogóle będą dobrze pasowały do takiego metrażu, ale chciałbym rozpocząć budowę systemu od wzmacniacza. I tu pojawia się problem — co wybrać, zakładając, że za jakiś czas wymienię również kolumny. Jak do tego podejść? Czy lepiej posłuchać i kupić coś bardziej budżetowego, np. Audiolab 6000A Play lub WiiM Amp Ultra, czy od razu testować wyższe modele, takie jak Lyngdorf TDAI-1120, Roksan Attessa, Naim Atom — a może coś zupełnie innego? Trochę już pochodziłem po salonach, ale jeszcze niczego nie wypożyczałem do domu. Budżet: około 5000 zł netto, sprzęt może być używany. Pozdrawiam  
    • Totalnie bez sensu porównanie. Nie ja pierwszy użyłem zwrotu "przyzwoity", mój wpis był reakcją, a nie akcją. I tak samo nie ja zacząłem wątek, co jest lepsze wzmacniacze z, czy bez regulacji. Po prostu czułem się w obowiązku stanąć w obronie wzmaków bez regulacji. Wzmacniacz z regulacją tonów i trybem direct - to nie to samo co wzmacniacz bez regulacji tonów.
    • Bardzo dziękuję  Najprawdopodobniej jest to model Magnum. Pozdrawiam.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...