Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 489 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  1. Arcam problem

• 2 odpowiedzi
    • 839 wyświetleń
  2. Zestaw stereo do salonu 35m2

• 8 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  3. [POMOC] Dobór impedancji.

• 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
  4. CXC black

• 4 odpowiedzi
    • 985 wyświetleń
  5. Jakie kable do 1100zl

• 17 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 30 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  6. DSD -> WAV

• 1 odpowiedź
    • 988 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  7. 30m2 głośniki podstawkowe 1 2 3

• 51 odpowiedzi
    • 14,6k wyświetleń
  8. Odtwarzacz cd 5000zł 1 2

• 34 odpowiedzi
    • 7,9k wyświetleń
  9. Yamaha cdx 596 vs cdx 497

• 5 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  10. Używany odtwarzacz CD 1 2

• 33 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
  11. AMC XCDic vt opinie

• 0 odpowiedzi
    • 756 wyświetleń

• Ostatnie posty

• A To Co ... za kot 😎 na 40kach Kolorystycznie nieźle dobrany 👍 Pozdrawiam 
    • Jeszcze mały UPDATE co do wyboru kolumn. Przez ten cały czas mam DALI Menuet oraz ELAC Carina. Co kilka dni, czasem wieczorami przełączałem jedne i drugie do słuchania i cóż. Wybór ciężki, ale stanęło na... ELAC. Menuet to piękne monitorki, małe, zgrabne, grają tak jak wyglądają, czarują, super do jazzu, do słuchania muzyki w skupieniu, szczególnie takiej spokojnej, multiinstrumentalnej, klasycznej - natomiast brak tu raczej dynamiki, brak dużej podstawy basowej, zejścia nieco niżej. Dla mnie to takie troszkę HD600 w monitorze. Co do ELAC - tu jest podstawa basowa, a przy tym są nieostre, ale czytelne wokale, do tego w górze też słyszę wszystko co bym sobie życzył. Tu brzmienie bardziej podobne do AirPods Pro 2, których używam w terenie. Pasują do rocka, do mocniejszej muzyki, ale jazz też fajnie zagrają. Mają ciekawą barwę basu i perkusji - dobrze słyszalną i jakby ocieploną. Pewnie nieco mniej naturalną i rzeczywistą, ale są bardzo muzykalne i przyjemne. Do tego do filmów mega fajnie pasują, a jednak zestawu szukałem nie tylko do muzyki, ale także TV/filmów/seriali (tak w 10-20%). Czuję, że ELAC są uniwersalniejsze, pasują i dopasują się do różnych gatunków. Stąd mój wybór. HD600 posiadam i używam często - jako stereo postanowiłem pójść w coś innego. Do analizy, neutralności i naturalności mam przecież te słuchawki. Menuet trafią prawdopodobnie w ciągu najbliższych dni na sprzedaż. Dziękuję tu wszystkim za pomoc!
    • Jak "siedzisz w drewnie", to proponuję jednak  solidne stołki-przydadzą się na przyszłość. Solidne-czyli parę kilo będą ważyć i będą stabilne. To według mnie lepsze wyjście niż kombinowanie z metalem. Ale przede wszystkim - na to przyjdzie właściwy czas 😎 Pozdrawiam i życzę radości ze słuchania 👍
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...