Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 219 tematów w tym forum

• 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 39 odpowiedzi
    • 18,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 864 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 852 wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 997 wyświetleń
  1. Jaki dac wybrac?

• 14 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 124 odpowiedzi
    • 16,8k wyświetleń
  2. wzmacniacz z wifi plus kolumny

• 14 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  3. Yamaha RN-803D problem

• 11 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  4. Zestaw 2.0/1 do 2,5k 1 2

• 35 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  5. Dali ZENSOR 7 1 2 3 4

• 87 odpowiedzi
    • 18,5k wyświetleń
  6. Yamaha A-700 czy AX-700?

• 5 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  7. Wymiana kolumn

• 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Najbezpieczniejszą na takie "wypadki" opcją jest zapisywanie sobie filtrów na komputerze przed wysłaniem do amplitunera, ja to stosuję i mam zapisane różne filtry (jeszcze z czasu) jak testowałem - uczyłem się Dirac-a. Odpowiednia nazwa pliku żeby wiedzieć co w danym filtrze było korygowane, w ten sposób również łatwo jest znaleźć idealne ustawienia dla siebie. Jednak z drugiej strony szkoda że np. nie ma możliwości zaczytania na kompa filtrów ze slotów, czy chociażby eksportu na jakiś pendrive żeby po konieczności resetu nie "rzeźbić" ze wszystkim od nowa. Najbardziej kłopotliwe w tym momencie zrobienie nowych pomiarów - bo trzeba zapewnić dobre warunki tj. ciszę.
    • Nie ma takiej opcji. Możesz próbować odzyskać ostatnia sesje jeżeli masz dostep do komputera na którym był uruchamiany Dirac.
    • Pewnie tak. Ja akurat kable słyszę średnio ale nawet jeśli ich zmiana coś daje, nie wydaje mi się, żeby z "jasnych" kolumn dało się "zrobić" takie o cieplejszym "odcieniu". Już sama Rega brio jest dość ciepłym wzmakiem i skoro on nie daje pożądanych rezultatów to ratunku na pewno nie szukałabym ratunku w kablach.  A same emity i oberony to "misie" a pomiędzy nimi a bronzami można znaleźć wiele pośrednich propozycji, które zagrają ani niezbyt jasno ani niezbyt ciemno. 
    • @Top Hi-Fi & Video Design No to Cię zaskoczę. Na 90% zwrócę ATH i zostanę z Bowersami. Brzmienie ATH jest bardzo dokładne, w połączeniu z kodekiem LDAC aż za bardzo. Do tego dochodzi jakość wykonania która przy Bowersach wypada kiepsko. Po dwóch godzinach rozbolała mnie głowa albo od padów które wrzynają mi się w skórę albo od tego jak ściśle przylegają. Zaczynam doceniać swoje PX7 S2 😉
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...