Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 969 tematów w tym forum

1. Jaki dac wybrac?

• 14 odpowiedzi
    • 9,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 124 odpowiedzi
    • 20,6k wyświetleń
  2. wzmacniacz z wifi plus kolumny

• 14 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  3. Yamaha RN-803D problem

• 11 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  4. Zestaw 2.0/1 do 2,5k 1 2

• 35 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
  5. Dali ZENSOR 7 1 2 3 4

• 87 odpowiedzi
    • 23,7k wyświetleń
  6. Yamaha A-700 czy AX-700?

• 5 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  7. Wymiana kolumn

• 4 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  8. DUNE HD MAX

• 0 odpowiedzi
    • 972 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 958 wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 78 odpowiedzi
    • 17,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 11,3k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 16,3k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Witam wszystkich Po wielu mailach i telefonach wreszcie udało mi się kupić RN2000a, niestety tak działa monopol. Kupowałem we Wrocławiu , jechałem 100 km trzy razy , a  to sprzęt nie  dojechał a  to  coś  wypadło   Ale  pochwalę Pana w salonie (Mateusz) bo koniec końców wszystko się dobrze  skończyło. Odsłuchiwałem B&W 702 S3, Lira 6  oraz  Elac 409.2.  Bowersy jak dla mnie grały metalicznie , zimno, Lira  odpadła od razu , natomiast Elaci mnie  bardzo  zaskoczyły ! Zagrały ciepło , rozrywkowo, przyjemnie . Byłem ciekawy jak zagrają w  domu , ale po rozpakowaniu i podłączeniu okazało  się że grają jeszcze lepiej jak w  salonie. Kable dociął mi Pan Mateusz  ze  szpuli, czekam jeszcze na kabel zasilający  do Yamachy oraz  listwę zasilającą.  Jestem bardzo  zadowolony z zakupu , RN2000a  prezentuje  się bardzo  dobrze (czarna), kolumny Elac 409.2 są bardzo ładnie wykonane i  w tym zestawie grają po prostu rewelacyjnie ! Dziękuję wszystkim którzy mi zalecali  odsłuch bo to bardzo  ważne !  
    • No i właśnie tu pojawia się problem z podlogówkami. Logistyczny. Trudniejsze zarówno w transporcie od sprzedawcy do odbiorcy, jak i w obrębie samego "miejsca zamieszkania". Mieszkam na 4 piętrze, mam pokój otwarty na kuchnię, razem około 24m². Logika podpowiada podłogówki ale wnoszenie tego na 4 piętro skutecznie mnie od tego odstraszała. I gdybym miał przerzucić tyle podlogówek co monitorów, mój kręgosłup już dawno powiedziałby "zmień hobby" 😉.   I na słowo mam uwierzyć, że te kolumny, wciśnięte w kąty pokoju, grają rewelacyjnie 🙂? 
    • @Audio Autonomy Grzesiek , a najlepsze jak dla mnie jest to , że ja tak ja , jak i Ty zgodziliśmy się , że nie ma ideału. Rynek sprzętu używanego jest taki jak każdy inny gdzie wchodzą w grę towary z drugiej ręki. Są perełki , sprzęt do przyjęcie i złom. Ostatnio rozmawiałem z córką , stała się ekologiczna i ubiera się w 80% na Vintage. Na cztery kupione ciuchy , zwykle jeden jest " igła" , jeden fajny , a dwa takie sobie  W przypadku gramofonu sprawdzenie u sprzedającego jego stanu jest proste jak budowa cepa. Wkurza mnie generalizowanie , że WSZYSTKO stare to szajs , i tylko nówka ma sens. Tyle , że za tą tą nówkę to płacimy jak za zborze , bo zarobić musi cały łańcuszek ludzi i te koszty nie mają nic wspólnego z ceną części naszego drapaka ,W przypadku sprzętu vintage , płacimy wyłącznie za to co kupujemy , za stan drapaka , jego wartość użytkową , rozwiązania techniczne.
    • Te ,,zdezelowane klamoty'' były jednak wykonane z materiałów wysokiej jakości i w większości przypadków wytrzymają dużo dłuższe użytkowanie niż obecne ,,wydmuszki,, błyszczące i wyglądające bardzo efektownie, jednak wewnętrznie to zaledwie marketowa sieczka, mająca niewiele wspólnego z jakością, a jedynie mająca cieszyć oko potencjalego nabywcy. No, ale co kto lubi. I żeby nie było - też mam Thorensa, ALE starego klamota i nie zamieniłbym na nowszy model:)
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...