Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 640 tematów w tym forum

1. Kolumny do zabudowy

• 5 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  2. Polk audio rti a5

• 9 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 53 odpowiedzi
    • 19,6k wyświetleń
  3. Głośniki do 3 000 zł 1 2

• 35 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
  4. Formaty Audio

• 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  5. Pomyłka

• 0 odpowiedzi
    • 736 wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  6. Cayin A-88T recenzja

• 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  7. Zestaw

• 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  8. Kino domowe 5.1

• 15 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  9. Ile kosztuje gramofon ?

• 2 odpowiedzi
    • 910 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
  10. NAD 304 jakie kolumny

• 0 odpowiedzi
    • 828 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  11. AP Tempo III vs Canton RC-L

• 12 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Wybacz, ale nie. Kilkakrotnie obserwowałem na forum jak nieopatrznie wrzucone fotki czy próbki dźwięku z pomieszczenia prowokowały różne uwagi. Raz zakończyło się to nawet odejściem forumowicza, który nieostrożnie coś udostępnił i spotkał się z krytyką brzmienia swojego systemu. Postanowiłem sobie wtedy, że sam nigdy nie podejmę takiego ryzyka, tym bardziej, że moje ustawienie sprzętu i umiejscowienie ustrojów jest jakimś kompromisem na rzecz funkcjonalności. Wiem, że kierując się wyłącznie względami akustyki należałoby to zrobić zupełnie inaczej i nie potrzeba mi komentarzy na ten temat ze strony osób, które nie muszą w tym pokoju mieszkać. Ale oczywiście z przyjemnością oglądam zdjęcia Waszych wnętrz.   Około 2.5m licząc odległość między tweeterami, czyli odpowiednio mniej (niecałe 2.3m) pomiędzy ściankami monitorów. A dyfuzory będą się rozciągać na 2.4m. Ale Dynaudio to nie Dali i można je skręcać. U mnie są skrócone dość mocno, tak, żeby tory krzyżowały się tuż za głową. Co jakiś czas zmieniam lekko ten kąt dogięcia i sprawdzam "usznie", co mi bardziej odpowiada. W każdym razie, ustawienie równoległe (jak rekomenduje Dali) czy bliskie równoległości (ProAc) nie podobało mi się.
    • Jaki masz rozstaw kolumn? U mnie 155cm, założyłem sobie żeby dyfuzor nie miał mniej, wyszło 160 Obstawiam że będzie u Ciebie spora zmiana po dołożeniu.
    • Tak, w tej chwili mam kwadrat 2 na 2, a zrobi się z tego prostokąt poziomy 2 na 4.
    • jeśli w moim ampli wybiorę inny program niż "straight", np. "standard" to wówczas mam podobny efekt do tego co opisujesz tzn. warstwa górna gra razem z głośnikami surround L i R (ciszej co prawda, no ale dsp je angażuje), więc to kwestia ustawień urządzenia odtwarzającego
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...