Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 535 tematów w tym forum

• 5 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  1. Wtyki Harman Kardon HK6500

• 12 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  2. Zestaw stereo do oceny

• 7 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  3. Czym to ożywić

• 9 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  4. kolumny do Denona PMA 1500EA

• 10 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  5. Zestaw do 3000 zł

• 10 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  6. żródło dźwięku

• 7 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  7. Zakup w ciemno :-)

• 12 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  8. Pierwsze zestaw stereo koło 6 tys. zł

• 10 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dla mnie idealnym przykładem jest " kryształowy " Marian. Wyciągali chłopu jakieś konszachty z sutenerami , że niby z kasą kombinuje w zeznaniach podatkowych , że będzie uwłaczał godności szefa NIK-u ..... A jak chłop zaczął naparzać w dawnych swoich ,to nagle jest wzorem wszelkich cnót. Pamiętacie debatę Michnika z Urbanem. ? Jak słuchałem, to normalnie już chciałem wzywać policję i pogotowie , bo myślałem , że za moment się pozabijają. A po debacie chłopcy wsiedli razem do autka i pojechali na wódeczkę Sejm , Senat to ich wszystkich miejsce pracy. Oni wstają i idą po prostu do roboty i tak jak w każdej robocie , można kogoś nie lubić , ale rozmawia się normalnie. To co widzimy i słyszymy  na konferencjach to ściema dla mas.
    • Cześć, Posiadam zestaw kina oparty na głośnikach Q Acoustics 3050i, 3010i, 3090ci, oraz dwóch subwooferach SB2000. Napędza je Marantz SR5015 kupiony z myślą o korzystaniu 60% filmy i gry 40% muzyka. Wiem, że dla niektórych tutaj to może herezja, ale z dźwięku w muzyce jestem naprawdę zadowolony. Z czasem jednak okazało się, że tej muzyki słucham w sumie na tyle rzadko, że ten stosunek obecnie wynosi 90% filmy i gry, a tylko 10% muzyka i zacząłem myśleć nad zmianą zestawu na brzmiący (wg tego co wyczytałem na forach) bardziej efektownie w kinie. Na pewno będę chciał w przyszłości (czekam, aż cena spadnie lub po prostu więcej uzbieram) zmienić głośniki na Klipsche z serii RP, ale w tym poście bardziej chodzi mi o wybór amplitunera. W miejscu gdzie pracuję mam możliwość kupna Denona x3800h za 4300 zł. Myślałem o nim, bo ma kalibrację na 2 niezależne suby (wiem, że ma na 4 ale ja potrzebuję na 2) i podobno bardziej efektowny dźwięk w kinie. Jest też bardzo polecany pod wyżej wymienione klipsche i już miałem go brać, kiedy zacząłem spotykać się z opiniami, że obecna generacja denonów gra dużo gorzej niż odpowiedniki ze starszych serii (x3600, x3700) i że jednak lepiej dozbierać do cinema 50, jeśli chcę pozostać przy Audyssey XT32. Nowe Marantze bardzo mi się podobają wizualnie i tu raczej nie słyszałem opinii, że grają gorzej niż starsze serie, ale problem jest taki, że w miejscu gdzie pracuję jest tylko cinema 60, więc na cinema 50 rabatu pracowniczego nie dostanę, a to się robi ponad 2 tys różnicy. I teraz moje pytania do ludzi, którzy mają porównanie denon/marantz oraz starsze serie z nowszymi: 1. Czy x3800h faktycznie gra gorzej niż poprzednie serie i lepiej czaić się na jakąś okazję na cinema 50? 2. Który z wymienionych amplitunerów lepiej zgra się z Klipschami z serii RP? 3. Czy gdybym zmienił teraz na x3800h póki jeszcze mam Q Acoustics da mi to lepsze efekty w kinie (pomijając kalibrację na 2 suby) czy może nie ma sensu zmieniać, bo np q acoustics lepiej brzmią z Marantzem? Oczywiście wiem, że zaraz ktoś napisze "wypożycz i posłuchaj", ale jednak jest z tym trochę zachodu, dlatego zanim się czegokolwiek podejmę chciałbym poznać wasze opinie.
    • Ale problem pojawia się również podczas odtwarzania bezpośrednio po USB z dysku SSD, po DNLA itp...
    • Zgadzam się 🙂. Podobnie jest np z dynaudio x18. Tylko ja raczej powiedziałbym, że to jest granie rozdzielcze a nie jasne 😉. Ale ogólnie terminologia audiofilska jest bardzo skomplikowana i później wychodzą takie kwiatki jak tutaj.  Jeśli chodzi o mnie, granie "jasne" to raczej coś w rodzaju audiovector qr1, klipsch rp600 m czy nawet moje PMC 25.21 czy niższe modele bowersa, gdzie ten dźwięk nie dość, że charakteryzuje się wyraźną górą pasma to i średnica jest mniej dociążona a czasem i odrobinę wycofana. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...