Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 638 tematów w tym forum

1. wzmacniacz+kolumny

• 17 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 35 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  2. Zestaw stereo do 1800

• 7 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  3. Demuxowanie

• 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  4. Kolumny Diory Polaris 200

• 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  5. Paradigm PW AMP i kolumny

• 12 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  6. Wzmacniacz do pylon Pearl 27

• 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  7. Monitory do małego pokoju.

• 6 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  8. Wzmacniacz do Magnat Monitor 2k

• 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  9. NAD 326BEE - Jakie kolumny??

• 5 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• U mnie mod ok. 42.5Hz (niezbyt dokuczliwy, ale jednak słyszalny) i właśnie zamówiłem u Was kolejne 4 dyfuzory fraktalne. W sumie będzie ich 8 o łącznej powierzchni blisko 3m2. Sprawdzimy, czy pomogą. Oczywiście sklejka to nie to samo, co czyste drewno u kolegi, ale też ma swoją gęstość, więc kto wie. Być może doświadczę tego samego, co @rajdek. Oczywiście dyfuzory nie służą do tego, ale byłby to miły bonus.  
    • Wszystkie płyty Stockfisha brzmią identycznie, mają nienaturalnie napompowane brzmienie. Puść sobie cokolwiek, Allan Taylor, Sara K. Wszystko zabrzmi megaefekciarsko, tyle że na tych nagraniach brzmienie instrumentów akustycznych nie przypomina już brzmienia prawdziwych instrumentów. Brzmienie Stockfisha to taki odpowiednik obrazu telewizora w trybie demo na sklepie, zabija barwnością i kontrastem, tylko na dłuższą metę nie da się na to patrzeć/słuchać, bo męczy nadmiarem wszystkiego. Natomiast każdy sprzęt na tych płytach brzmi pozornie lepiej, dlatego mają swoich entuzjastów. Problem następuje kiedy wracasz do zwykłych nagrań, po Stockfishu wszystkie inne brzmią płasko i bez życia.
    • Dzięki, ale dla mnie są naprawdę zbyt duże. 40-tki kuszą mniejszymi wymiarami i tym, że bas nie schodzi aż tak nisko. Do tego (to już wspólna cecha większości paczek ATC) połączenie niskiej skuteczności z wysoką impedancją, czyli coś, co lubi mój wzmacniacz. No, ale pisząc, że są o tyle słabsze od 50-tek raczej mnie do 40-tek nie zachęcacie.   Powtórzę pytanie: a jak mają się scm40 do Dynaudio Confidence 20, które przecież też dobrze znacie. Rozumiem, że 40-tki dadzą więcej średniego basu, większą scenę i źródła, ale ich góra jest już jednoznacznie gorsza od Dynek, czy tak? Bez urazy, ale na liście moich motywacji zakupowych akurat ta nie ma najwyższego priorytetu.  
    • Teraz nie wiem czy chcę żebyś wpadł z nim z nim czy bez niego   E tam. Ja lecę na monitorach studyjnych, co prawda w bliskim polu i nic mnie tak nie cieszy jak ta precyzja, ale to oczywiście kwestia gustu i pokrewnych zainteresowań
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...