Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 219 tematów w tym forum

• 5 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 944 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 896 wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
  1. DAC do HK 990

• 0 odpowiedzi
    • 732 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 809 wyświetleń
  2. Głośniki do Tv

• 0 odpowiedzi
    • 738 wyświetleń
    • 44 odpowiedzi
    • 9k wyświetleń
  3. Stereo do 60m2 1 2

• 28 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
  4. Pierwszy zestaw stereo

• 9 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  5. Dylematy DAC'owe

• 16 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  6. Wzmacniacz do B&W 683 S2

• 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 784 wyświetleń
  7. Nowy wzmak

• 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  8. Zasięg głosnika

• 0 odpowiedzi
    • 884 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dziękuję za pomoc. Mimo większego kosztu niż planowałem zdecyduje się na nie. 
    • Jeśli chodzi o budżet - nie mam ściśle określonego, nie mam też "ciśnienia" że muszę kupić już. Na razie korzystam z tego co mam w RZ50, ale chcę to poprawić powiedzmy dwutorowo. Raz pod względem dźwięku, dwa funkcjonalnie żeby do posłuchania muzyki nie uruchamiać amplitunera z końcówką na surround back (trigger). Ten Bluesound Nano wygląda interesująco i już biorę go pod uwagę. Z drugiej strony nie chcę wydać 4k na np. Eversolo gdzie będę korzystał tylko z Air Play, a zapłacę za wiele elementów nie wykorzystanych - nie chcę robić przerostu formy nad treścią. W Bluesound widzę nie ma  korektora, czy systemu korekcji pomieszczenia co mi się podoba, bo to też funkcjonalność za którą trzeba zapłacić a nie będę z tego korzystał. Pokój mam w miarę dobrze zaadaptowany (panele, dyfuzory) jeszcze pewnie coś poprawię na ile WAŻ pozwoli 😁, wolę w tę stronę niż wprowadzać korekcję. @pavello dziękuję za kolejną propozycję. Teraz muszę "przespać" się z tematem i zobaczymy, ale wydaje się to niezłą opcją w porównaniu do Wiim, bo trochę drożej, bez wodotrysków co może wskazywać że nakład kosztów poszedł w dobre (lepsze) elementy toru.
    • Nie wiem jaki masz budżet, ale warto też rozważyć nowego Bluesound'a Nano. W roli transportu może być całkiem spoko, bo nawet wyjście USB.
    • Aha. Czyli wystarczy sobie tylko wyobrazić, że ma się zrobioną adaptację akustyczną, panele i dyfuzory na ścianach (chociaż ich tam nie ma), a psychoakustyka zrobi swoje, nawet pomiary niepotrzebne? 🤭
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...