Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 616 tematów w tym forum

• 38 odpowiedzi
    • 21,1k wyświetleń
  1. Ceny kolumn 1 2

• 28 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  2. quadral hurricane MKII

• 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 135 odpowiedzi
    • 51,5k wyświetleń
  3. Prośba o wycene PMC FB1

• 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  4. Sprzęt Audio do 2300 pln

• 17 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 15,1k wyświetleń
  5. Bananowe koncowki

• 24 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 798 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @michaudio Spoko 😉 Doszedłem też do wniosku, że płyty które naprawdę są przyjemne i fajnie się ich słucha, zdają się nieźle zrealizowane i dają dużo radochy, a teraz okazuje się, że mają średnią DR 10, czy nawet DR 9 i co z tego, skoro dają to co lubimy. A w tym wszystkim oprócz realizacji, ważna jest sama muzyka. Dziś sprawdziłem nawet moje proponowane tu płyty m.in. Bastarda Trio i szału nie ma, a jak się włączy to jak dla mnie jakościowo zdają się świetne. Z kolei mam jakiś sampler z na złotym nośniku Hifi i Muzyka Stockfish Collection średnia DR 9 🤦🏻 A słucha się jej zajebiście dobrze. Za to płyta testowa Audio Physic Second Turtle Records Sampler już całkiem fajnie DR 14. Na szczęście mam wiele płyt ulubionych wykonawców, i wytwórni którzy nie schodzą poniżej DR12, ale są też takie z 10. Nie ma co się przejmować i słuchać muzyki, a cyferki zostawić w spokoju.
    • Oko mam kiepskie ale sluch na szczęście dobry, więc cytując wieszcza: "Czucie i wiara silniej mówi do mnie, niż mędrca szkiełko i oko".
    • Poprawnie nagłaśnia się miejce odsłuchu , nie pomieszczenie . Nie ma takiej opcji , aby w każdym miejscu zestaw brzmiał tak samo dobrze . Przemyśl temat , robisz dyskotekę i łapankę , czy czerpiesz przyjemność z muzyki ?
    • Surroundy z reguły nie grają "grubo". W odróżnieniu od LCR pełnią raczej funkcję pomocniczą. Oczywiście są wyjątki, zdarzają się filmy które dość mocno wykorzystują kanały efektowe, warto wspomnieć tu o koncertach. Ale nawet gdyby... Nie potrzebujesz kolumn które schodzą poniżej 80Hz. Moim zdaniem RP-140D na surroundach świetnie sobie poradzą w niewielkim salonie.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...