Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 085 tematów w tym forum

1. YAMAHA AX-900 i QUADRAL KX-75…

• 4 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 924 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 871 wyświetleń
  2. Kolumny do Harman Kardon PM645

• 4 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 53 odpowiedzi
    • 20,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 8,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  3. Denon CX3 +Dali Mentor 6

• 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 758 wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  4. Yamaha R-N803d + JAMO 707

• 9 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  5. Wireless zestaw

• 10 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  6. kolumny JBL230

• 1 odpowiedź
    • 663 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  7. Miniwieża do 500 zł

• 3 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  8. Który mikrofon?

• 0 odpowiedzi
    • 697 wyświetleń
  9. Prośba o opinię

• 1 odpowiedź
    • 905 wyświetleń
  10. Xavian vs S16hz

• 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 30 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @rafau To zależy czy potrzebujesz wszystkich funkcjonalności , które daje Ultra takich jak HDMI ARC, USB ( na pamięć albo wyjście do DAC ) , Ekran, wyjście na subwoofer, Phono, wzmacniacz słuchawkowy czy nowszy standard Wifi / BT Jeżeli zależy Ci głównie na Chromecast to tańszy Wiim Pro Plus też daje radę, myślę,że dźwiękowo są bardzo zbliżone. Aplikacja i korekcja są te same.
    • Miałem podobną sytuację tylko u mnie był problem z subwoofer w moim przypadku podbiłem bass w equalizerze i to pomogło u mnie w onkyo tx sr605 są 2 osobne miejsca w menu gdzie można podbić osobno głośniki bądź bass i inne częstotliwości
    • Cześć Najlepszą opcją byłoby porównanie ich bezpośrednio, bo LX79 ma już kilka lat na karku. Bardzo wstępnie zakładałbym, że brzmieniowo przeskok nie będzie olbrzymi, ale będzie w kwestii funkcjonalności, jakości obsługi i nowych technologii, jak chociażby HDMI 2.1  
    • Witam wszystkich.  Ostatnio kupiłem amplituner Denon avr -x 2800 h i głośniki Teufel ultima 40 . Wiem że są to głośnik budżetowe ale po obejrzeniu po przeczytaniu recenzji jak i komentarzy o owych głośnikach postanowiłem je kupić. A teraz opiszę mój problem , którym jest bardzo słaby bas . Po podłączeniu i kalibracji głośników wraz z amplitunerem bardzo się rozczarowałem , bas był mizerny . Na początku pomyślałem że popełniłem błąd przy podłączeniu kabli głośnikowych lub źle wykonałem kalibrację amplitunera , próbowałem ręcznie podbić bas w ustawieniach lecz efekt był słaby . Do porównania posiadam mały głośnik przenośny  firmy Anker boom 2 i proszę mi uwierzyć że to maleństwo postawione w kącie pokoju ma lepszy bas od tych kolumn Teufel . Przy odsłuch było zemną 3 osoby i wszyscy stwierdzili że Basu praktycznie nie ma. Kupując ten głośniki nie oczekiwałem od nich jakieś rewelacji ale miałem nadzieję że zagra to lepiej . Wiem że do stereo lepszy jest wzmacniacz ale planuje rozbudować system o kolejne głośniki . Gdzie mogłem popełnić błąd ? Czy istnieje taka możliwość że amplituner jest uszkodzony lub głośniki mają jakąś wadę ?? . Ogólnie grają głośno i czysto tylko ten brak basu . Pozdrawiam 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...