Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 523 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  1. Zestaw audio do 1500zł.

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  2. Porównanie DAC Nostromo

• 8 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  3. Kolumny pod YAMAHA AX-592

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  4. Kabel do KEF serii C

• 3 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  5. Pierwsze stereo

• 18 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  6. Zakup wiezy

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  7. DAC USB do 2tys. zł

• 13 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  8. Zestaw stereo ~8k zł

• 20 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dobry film biograficzny 👍   
    • dobrze kombinujesz.  To sa niemierzalne zmiany, takie jak z zasilaczami, kablami, switchami i bezpiecznikami. 😉 No to wlasnie sluchasz sufitu 🤭, ale dobrze slyszysz 👍
    • No właśnie z tym mam problem, chociaż teoretycznie mam miejsce na upakowanie drugiego czy nawet trzeciego, to stałyby w dość kłopotliwych miejscach. Druga sprawa RZ50 co prawda ma 2 wyjścia, ale nie są one niezależne tylko zdublowane,  więc też do końca nie wiem na ile DLBC czy też ART (gdyby był dostępny) to ogarnie, może trzeba by do drugiego sub-a osobny DSP. Mam w miarę (pewnie można jeszcze coś poprawić, ale pokój - salon nie tylko pod kino) ogarniętą akustykę, aczkolwiek w kinie korzystam z DL, natomiast w stereo do muzyki korzystam z wzmacniacza bez żadnej korekcji. Czasem jak przełączam między DL a Direct w kinie lepsza jest dynamika bez DL, jednak mocne zejścia subwoofera są przyjemniejsze z korekcją DL. Ostatnio trochę się "bawiłem" DL i chcę jeszcze spróbować filtra (ów) w którym ograniczę (wyłączę) działanie DL dla zakresu od 100-150Hz w górę, muszę siąść i zrobić kilka filtrów i potestować, wtedy DL będzie praktycznie działał tylko dla subwoofera i zakresu do "górnej" kurtyny. Zobaczę jak zmienią się wrażenia. Co do mocy fronty i tak napędzam końcówką z wzmacniacza stereo, surround back też napędza osobna końcówka, faktycznie ampli napędza 7 kanałów (C, SL, SR, TF i TR) a że głośniki częściowo zostały zabudowane to teraz ich nie zmienię na pełny zakres i będą w odcięciu 80Hz. Pożyjemy zobaczymy. Na razie jestem zadowolony z osiągniętego efektu i chwilowo (mam nadzieję że tak zostanie) nie ciągnie mnie gonienie króliczka 🙂. No może prędzej jak WAŻ pozwoli coś jeszcze z sufitem (chociaż i tak nie jest to "płaski" strop tylko kombinacja skosów, belek i wypłaszczeń) pokombinuję bo czuję że tam jeszcze drzemią pewne możliwości.
    • Ojojoj 😱 Jeżeli chodzi o pomiary to uważam, że to nie apteka. Te cm przy pomiarze to ważne jak chcesz amplitudę w miejscu odsłuchu pomierzyć na wysokich częstotliwościach. Nie powinno być zmian wg mnie po dodaniu DC3, ale porównamy do wcześniejszych z moim współczynnikiem tolerancji położenia mikrofonu 😉  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...