Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 676 tematów w tym forum

1. Kef LS50 1 2

• 28 odpowiedzi
    • 10,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 966 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  2. Słaby dźwięk w nowym domu

• 16 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 884 wyświetleń
  3. Zestaw stereo

• 9 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
  4. Tannoy M1

• 6 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  5. Konwersja mp3 do flac

• 19 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
  6. Rozbudowa systemu audio

• 5 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  7. Budżetowy sprzęt do pokoju

• 5 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  8. Porada

• 0 odpowiedzi
    • 849 wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 12,5k wyświetleń
  9. Jaki wybrac zestaw stereo?

• 4 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
  10. dynaudio emit m20

• 10 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Czy wspominałem już dzisiaj, że Qobuz to świetna rzecz? 😉 24/96 to je ono 😇 
    • Poszukując sensownego CD do Yamahy A-S-701 lub A-S1200 (decyzja jeszcze nie zapadła) zacząłem się zastanawiać na wytworami SMSL. Mam póki co dość dobre doświadczenie z wzmacniaczami all-in-one w klasie D od nich (AO300, HA1-RAW, AS400). Ostatnio również od SMSL proste CD PL100 w użyciu z jednym z tych wzmaków. W drodze PL150 (to w zasadzie PL100 ładniej opakowany i drożej sprzedany). Przyzwoite wykonanie, i póki co dobre wrażenia z codziennego obcowania ze sprzętem SMSL w roli grania z TV, w pokoju dzieciaków czy też sypialnianego stereo do raczej niezbyt głośnego odsłuchu. Doszedłem do wniosku że może warto pochylić się nad PL200, jako że jest na DACu od AKM (4499EX), zakładam że może mieć brzmieniowo coś wspólnego z AKM4493SEQ w WiiM Pro Plus którego używam do streamowania i jego nieco ocieplone brzmienie mi pasuje. Pomyślałem więc, że PL200 mógłby być dobrym kompanem do poważniejszego sprzętu stereo. Szczególnie dlatego że wcześniej zakładałem zakup odtwarzacza CD jedynie jako transportu i podpiąć go do WiiMa jako DACa. Tymczasem PL200 ma najprawdopodobniej dobrze brzmiacy DAC i dzięki temu można by go bezpośrednio podłączyć do wzmacniacza po RCA. Dodatkowym plusem jest BT który czasem może się przydać, szczególnie że na pokładzie jest dobry DAC. Czy jest na sali ktoś kto jest szczęśliwym (albo i niekoniecznie) posiadaczem PL200 lub chociaż miał okazję go posłuchać, poużywać i zechce się podzielić tutaj swoimi wnioskami?
    • No tak... https://hifigo.com/products/gustard-r30?variant=46771252396271 Tymczasem u moich Żabojadów: https://www.audiophonics.fr/en/dac-with-volume/gustard-r30-black-p-21047.html?search_query=gustard r30&fast_search=fs Tak czy owak: dla mnie to abstrakcja. Może za 5 lat na używkę R30 sobie pozwolę. To ciekawy sprzęt, bo jeszcze ma funkcję streamera i preamp. Tylko, mówiąc szczerze, przy tym, co dziś można wycisnąć z drabinek rezystorowych, nie znajduję żadnego uzasadnienia, by za nowy DAC R2R płacić powyżej 1000€. Dwa streamery już mam w domu (Aurender i Musical Fidelity) a p/wzmacniacza nie potrzebuję.  Więc bez ciśnienia poczekam aż R30 pojawi się na rynku wtórnym (oczywiście recenzje pochłonę z wypiekami na gębie  ).  Gustard R30 to od roku był chyba najbardziej wyczekiwany DAC na rynku. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...