Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 884 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  1. Mój zestaw HiFi .

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  2. Stereo do 1000 zł

• 0 odpowiedzi
    • 811 wyświetleń
  3. Pomoc w doborze.

• 0 odpowiedzi
    • 676 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 819 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 866 wyświetleń
  4. Amplituner marantz Sr5011

• 0 odpowiedzi
    • 715 wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
  5. Kef 35.2

• 0 odpowiedzi
    • 990 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 996 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  6. Wyjście z gramofonu

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4,3k wyświetleń
  7. Pioneer a 30

• 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  8. Czy warto , Alesis 5

• 0 odpowiedzi
    • 962 wyświetleń
  9. Mini Wieża Do TV i Muzyki

• 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  10. kolumny do Nad 356 DAC

• 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  11. Zmiana kolumn w stereo

• 13 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Tidal to mało wygodnie będzie bez telefonu, tabletu czy od biedy TV. Mi się Sonusy brzmieniowo też bardziej podobają od B&W.
    • Miałem kilka subwooferow w dwóch różnych pomieszczeniach. Było z tym dużo „zabawy” i wiele wariantów sprawdzonych. Stały w kilku miejscach i to nie o to chodzi, że nie znalazłem tego idealnego. Wszystko było ok, natomiast jakość samego basu była niesatysfakcjonująca. Może w muzyce elektronicznej to się nie rzuca w uszy, ale w akustycznej a i owszem. Niezależnie od miejsca Sub ujednolicał barwę i miał pewną bezwładność, szarpnięcia strun kontrabasu nigdy nie brzmialy tak jak trzeba, w muzyce siedziało tempo. Tak po prostu grał i tego nie przeskoczysz. Tak jak z kolumną: jak ma słaby jakościowo bas, to nagle DSP tego nie zmieni jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Co do pomiarów: mam nadzieję że nie są jeszcze obowiązkowe, bo ja się w to nie bawię. Niestety nie mogę się więc „wylegitymować” swoim wykresem. Wolę cieszyć się swoim hobby bez laptopów, mikrofonów i analizy wykresów. Koniec końców albo mi się podoba co słyszę, albo nie, jaki wykres za tym stoi, jaka górka i jaki dołek - I do not care 😊 btw - śledząc wątki „pomiarowe” widzę, że wykresy są bardziej źródłem frustracji i rozterek, niż satysfakcji.
    • Mam na myśli yamaha rxv6a. Kupował ktoś ze strony expert.de? Tam jest jakaś mowa o zwrocie 75e. Z Kauflandu ostatnio kupowałem 2 telefony. Cena za 1szt. 400pln mniej niż we wszystkich innych sklepach. Na tą chwilę najlepsza oferta.
    • Skoro podoba się Tobie dźwięk z Sonusus, naturalnym posunięcie byłoby pójście w Marantza. Takie połączenie sprawdza się ALE muzykalność Sonusow równie dobrze zestawia się z brzmieniem hybryd np. Unisona. Dlatego poszedłbym mniej uczęszczaną drogą i parę Sonusów Lumina II Amator (moim zdaniem wyglądają zjawiskowo) podłączył pod tranzystorowego Magnata MC400 albo tańczą hybrydową Tage 1500CD. Jeśli znudzi się Tobie fabryczne brzmienie Tagi, wymiana lamp na inne jest dobrą i stosunkowo tanią opcją zmiany brzmienia zestawu. U mnie Sonusy Lumina V grają z Magnatem MR780 z lampami Valvo.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...