Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 672 tematów w tym forum

• 4 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  1. Pełny zestaw 3-4k zł

• 5 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
  2. Wymiana CD i DAC

• 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  3. Co myślicie o NAD C388

• 11 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
  4. Kolumny do 15m/kw

• 4 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  5. Najlepsze 5.1/5.2

• 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  6. NAD Model 60 1 2

• 25 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  7. stereo do kina domowego

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  8. pomoc w wyborze

• 12 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  9. Pierwsze Hi Stereo

• 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  10. Onkyo - testy

• 8 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  11. Pierwszy zestaw

• 11 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  12. Zestaw stereo do pc 1 2

• 36 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Masz rację to nie wyścig. a właśnie te słyszalne różnice utwierdzają w przekonaniu , że ten sam utwór może brzmieć inaczej. Inną kwestią jest " o ile inaczej "   Co Ty z tymi ślepymi testami ostatnio ?   A to co właśnie zrobiłem nie było ślepym testem ? Trzy opcje , nie wiesz co jest co , jest różnica ,ale nie masz pojęcia w jakim formacie są utwory. 
    • Czy Linux jest "lepszy" do muzyki, zależy co masz na myśli i jakich aplikacji używasz/potrzebujesz. Nie zawsze na Linux-a znajdziesz te same aplikacje jakie dostępne są pod Windows, na szczęście już od ładnych paru lat coraz więcej aplikacji (mam na myśli ogólnie) jest dostępnych na różne platformy w tym Linux-a. Ja używam tego systemu od schyłku ubiegłego wieku i ewolucja jest olbrzymia. Pamiętam czasy gdy obsługiwał karty dźwiękowe tylko w "standardzie Soundblaster", a i tak trzeba było niejednokrotnie podać z palca i skompilować ponownie jądro żeby je uruchomić, na szczęście dla użytkowników to dawne i minione perypetie. Mint jest dystrybucją opartą na Ubuntu (a Ubuntu wywodzi się z Debiana), duża dostępność oprogramowania w "paczkach", jednak nie wszystko co dostępne pod Windows znajdziesz pod Linux-em, tak jest np. z Dirac Live którego używam i żeby wszystko skonfigurować musiałem posiłkować się starszym laptopem na którym mam Windows 😏 tylko dla DL. Co do wersji środowiska graficznego (Cinnamon, Xfce, Mate) musisz sobie posprawdzać, które będzie Ci odpowiadało najbardziej wizualnie i funkcjonalnie.
    • Ja tak naprawde komputera od dawna uzywam tylko do muzyki.Nie jest to główne źródło tylko takie dodatkowe używane dwa czy trzy razy w tygodniu.Oprócz dobrej jakosci dzwięku nie potrzebuje w komputerze nic wiecej.Gdy byłem młody to akurat wtedy duzo siedziałem przy komputerze stacjonarnym.Pamietam premiere systemu windows xp.To bylo wtedy cos extra.Teraz po wielu latach komputer tylko do muzyki.Inne rzeczy w tej kwestii mnie nudzą.
    • Zrobiłem to samo kilkanaście lat temu. Dobrze znalesc na początek kogoś kto Cie  wprowadzi w nowy system i pokarze co i jak, proste komendy do terminala itd. To czy używasz Mint, Ubuntu czy Zorin to kwestia poboczna, ważniejsze jest środowisko graficzne. Natywnie na Mincie masz Cynamon, ale polecam Gnome, Mate albo Plasme. Na lapka lepszy jest XFCE. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...