Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 839 tematów w tym forum

1. Nowy wzmacniacz

• 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  2. Ostateczny wybór!

• 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  3. Yamaha RX496RDS co w zamian?

• 11 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  4. Monitory oraz sub do 2k PLN

• 4 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
  5. Problem z Yamaha AX-892

• 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  6. Wybór sprzętu

• 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  7. Podpięcie kolumn

• 14 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  8. Zestaw do 3k.

• 6 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Tego się trzymaj. Taka droga do zrozumienia własnego smaku muzycznego jest może długa i wyboista ale warto. Do wszystkiego dojdziesz metoda prób i błędów, to jest droga która każdy meloman z uporem podąża:)  Jesli wybierzesz trudniejsza drogę odkrycie meandrów dzwieku od strony technicznej i naukowej, to życzę powodzenia i duzo samozaparcia bo to temat rzeka. Moj brat, dawno temu,  studiował inżynierie dzwieku w Londynie, duzo rozmawialiśmy wtedy na te tematy. Zagadnienia jakie tam poruszali wykraczją poza moja percepcję i poziom zrozumienia fizyki świata. Np: architektura dzwieku, echo, rezonans, dyfrakcja, absorbcja, efekt Dopplera, zjawisko maskowania itd...  Nie rozumiem tych zagadnien, na szczescie do niczego nie jest mi to potrzebne, lubię za to posłuchać dobrej muzyki, nie wnikajac za bardzo w techniczne aspekty. Mamy tu na forum dobrego akustyka, jego podpytaj na priv, ma swoja zakladke. 
    • Nie ma różnicy, wszystkie wejścia liniowe mają tą samą czułość. Oprócz ewentualnego wejścia gramofonowego Phono, przeznaczonego do podłączenia znacznie cichszego sygnału z gramofonu 
    • Miałem podobnie łącząc je z Yamahą, czegoś mi brakowało. Teraz połączone ze starą Sabą grają tak jak lubię, z włączonym Loudness bas czytelnie pulsuje niezależnie od poziomu głośności. Głosy wokalistek brzmią pięknie, góra nie kłuje. Świetnie się uzupełniają, można słuchać godzinami bez zmęczenia, a nóżka sama chodzi do taktu.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...