Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 160 tematów w tym forum

• 8 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
  1. Co zmienić?

• 12 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  2. Sonda

• 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  3. Technics sb-cs7 + wzmacniacz

• 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
  4. czy to zagra dobrze ze sobą?

• 24 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  5. Amplituner YAMAHA RX-V481

• 10 odpowiedzi
    • 11,9k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 166 odpowiedzi
    • 37,4k wyświetleń
  6. Pomoc w podłączeniu

• 5 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  7. Porada z kolumnami

• 11 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  8. Sprzęt audio do 3000zł. 1 2

• 45 odpowiedzi
    • 13,7k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 45 odpowiedzi
    • 15k wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 9,9k wyświetleń
  9. Pomoc w wyborze amplitunera

• 6 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @Top Hi-Fi & Video Design ciekawa alternatywa. Jak to wypada w porównaniu do Fenris A55
    • Witam,  mam od jakiegoś czasu problem z subem REL HT1205, generalnie on działa, natomiast są sporadyczne, specyficzne sytuacje podczas grania głównie na filmach. Słychać stukanie przy mocnych akcjach podczas seansu. Przy muzyce tego nie słychać. Tych sytuacji na filmach to jest bardzo mało, 1-3 w całym filmie w tych samych miejscach i mogę je za każdym razem odtwarzać i sytuacja się powtarza.  W internecie widzę że ludzie maja problem z kondensatorami w tym modelu, u mnie tego nie widzę, po rozkręceniu nie widać aby jakieś były napuchnięte (wiem że nie zawsze jest to 100%). Sam głośnik u mnie wygląda idealnie, nie ma żadnych pęknięć, cewka nie widzę aby ocierała o magnes. Ani przewody z cewki do styków nie są luźne. Sama obudowa też w pełni stabilna, mocowanie płytki z elektroniką oraz głośnik przykręcone porządnie. Myślałem że może było coś z kalibracją ampli ale to nie to, zmiana przewodu do suba, nawet mam 2 wyjścia pod sub w AVR i też gra tak samo na obu. Sprawdziłem nawet czy to decoder w AVR nie ma problemów, TrueHD/DD+ Atmos/DTS-HD MA czy nawet pomijając i puszczając PCM nie ma znaczenia. Tak samo się dzieje korzystając z PC czy TV Box. różne kable HDMI etc. Zmiana miejsca suba nic nie zmienia.   Pytanie czy amplituner może wysyłać jakieś zakłócenia w tych konkretnych częstotliwościach?  Subwoofer kupiony wrzesień 2020 Amplituner to Marantz SR7015       sub stukanie.mp4
    • Nie macie czasem problemu ze znalezieniem rzadko słuchanego nośnika w przepastnych czeluściach Waszych zbiorów? Ja mam płyty dobrze poukładane (wg schematu) więc odszukanie trwa maksymalnie minutę. Nawet jeżeli ostatni raz płyta była odtwarzana kilka lat wcześniej. Ale też tych płyt nie mam aż tyle. Nasłuchałem się opowieści o radiowcach Trójki, którzy płyty trzymali nawet w tapczanach i wersalkach… przy takiej ilości to już trzeba mieć oddzielny tapczan do jazzu, wersalkę do soulu… itp.:) O ile z odszukaniem odpowiedniej płyty na półce nie mam problemu, to niektórych w streamingu (TIDAL) już owszem. Czasem są niedokładnie lub błędnie skatalogowane. A czasem… były, ale zniknęły! Spotkało mnie to dzisiaj podczas odświeżania dyskografii kapitalnego żeńskiego tria z Brooklynu - Au Revoir Simone - grającego całkiem ciekawą odmianę indie, dream pop. Tej płyty już nie posłucham - zniknęła. A słuchałem jej jakieś 4-5 lat temu (zdjęcie z Wikipedii): Ale są inne. Między innymi ta z utworem Lark, który zespół zagrał na planie lynchowskiej kontynuacji Twin Peaks z 2017r na deskach speluny Roadhouse, gdzie pod koniec każdego odcinka występowała jakaś ciekawa kapela (która w jakiś sposób przypadła Lynchowi do gustu).
    • As700 nadal posiadam i szczerze wielu uważa klipschy za niezbyt dobre do stereo ale do elektroniki dużo lepiej brzmią od pylonow Topping pa7 plus mi podpasowal i budżet i parametry
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...