Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 210 tematów w tym forum

• 6 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  1. Sub.... do Taga TAV 606

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  2. Pierwszy zestaw stereo

• 14 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
  3. TV > Wzmacniacz

• 3 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  4. Yamaha RN 301

• 9 odpowiedzi
    • 11,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  5. NAD 510 kontra bezpieczniki

• 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  6. sonus faber minima amator

• 7 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
  7. Sprzęt grający do 3tys.

• 10 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  8. Ile to kosztuje?

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 8,2k wyświetleń
  9. kolumny stereo jakie ?

• 16 odpowiedzi
    • 27,2k wyświetleń
  10. pomoc w wyborze stereo

• 8 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  11. Kolumny do 1000 PLN

• 9 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Ja zaglądam na blog badabum. Gość potrafi napisać , że taki czy inny sprzęt mu nie podszedł i podaje tego przyczyny. Z zagranicznymi recenzjami też bywa różnie np. Whats hi- fi bardzo preferuje marki brytyjskie. Gdybym miał kupować kierując się ich opiniami miałbym klocki wyłącznie brytyjskich marek. Generalnie problem dotyczy nie tylko naszego hobby. Dawno temu czytywałem regularnie pewien miesięcznik motoryzacyjny a konkretnie polskie wydanie niemieckiego czasopisma. Tam w testach porównawczych zawsze niemieckie auta biły na głowę konkurencję z reszty świata. Nawet kiedy uzyskiwały gorsze wyniki w testach łosia czy miały dłuższą drogę hamowania itp. Redaktorzy zawsze w autach  z poza Niemiec znaleźli coś za co ujmowali punkty konkurencji. Wielkie koncerny stać na wielkie wydatki marketingowe , a my klienci płacimy za markę.
    • Nie. Co miesiąc wydają kolejny numer. Cyfrowo, ale jednak.
    • Nigdy nie podchodziłem do kina domowego tak jak do stereo.Amplituner miał mieć dużo wyjść,wejść i wszystkie dekodery.Nie jestem też zwolennikiem jakiś najtańszych badziewii.Ta Yamahę (v6a) kupiłem rok temu po przeczytaniu kilku recenzji za niecałe 3k.Uznałem że nie jest to ani mało ani dużo,tak w sam raz. Zawsze ważny był dla mnie sub więc tutaj nie żałowałem r 115 sw(miałem go już wcześniej).W końcu to on odpowiada najwięcej ża wszystkie efekty takie jak(wystrzały,wybuchy,uderzenia itp.) Sourroundy miały być tylko solidne i nie szpecić,aurrory 300 mam tylko dlatego,że posiadałem je wcześniej bo słuchałem na nich muzy w mniejszym pokoju,a tak zapewe by było coś sporo mniejszego. Na suficie Heco am200- cenowa parodia,za takie małe głośniczki 1400 zł nie było za dużego wybory więc wziałem,w ogóle te wszystkie atmosowe sufitowki mają ceny z kosmosu Głośnik centralny center 30 bo pasował do kompletu,ale tutaj rzeczywiście wygląda biednie przy tych klipschach a idzie przez niego sporo dzwięków. Moje pytanie zmierza w kierunku amplitunerów. Gdybym wymienił Yamahe na Onkyo rz50 co bym zyskał w tym dzwieku(5.1.2. więcej głośniczków nie wchodzi w grę)?Oprócz korekcji Dirac,bo tego nigdy nie słyszałem? Słucham również stereo,tam już zmieniałem różne rzeczy głośniczki,wzmacniacze,kabelki,ustawiania głośników,panele akustyczne,daci.Z różnymi efektami,czasami z wyraźniejszymi zmianami a czasami na granicy percepcji. A tutaj oglądamy film dodatkowo wzrok jest skupiony na ekranie,co też na pewno ma znaczenie.Poprostu cieżko mi sobie wyobrazić że ampli poprawia,aż tak dzwięk w kinie domowym.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...