Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 382 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  1. odtwarzacz + glośniki 2.1 do 1000zł

• 20 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
  2. Zestaw stereo do domu.

• 5 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  3. Kable,sznurki,interkonekt

• 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  4. Pierwsze stereo

• 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
  5. Pomoc w określeniu modelu kolumn Dali

• 3 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  6. Yamaha 2100

• 9 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  7. Subwoofer do stereo Dali Zensor 3

• 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  8. Zestaw stereo do 2500 zł 1 2

• 30 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
  9. Zestaw audio do salonu - budżet 3000

• 10 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  10. Technics sb-t200

• 7 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 62 odpowiedzi
    • 17,4k wyświetleń
  11. Dylemat wybór budżetówek

• 6 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  12. Subwoofer do stereo ?

• 5 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  13. Zestaw muzyczny do pokoju.

• 4 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  14. Wzmacniacz do 1500 zł

• 6 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 129 odpowiedzi
    • 63,6k wyświetleń
  15. Dobór kabli głośnikowych

• 6 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 13,2k wyświetleń
  16. Kolumny do HK avr365

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  17. Sieciówka za tyle $????

• 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nie, aż tak to nie, choć wiki w obu przypadkach określa te albumy między innymi jako new wave. Miałem na myśli realizację, a posłuchać warto jak ktoś lubi kicz z lat 80 😉
    • W piątek byłem w nowej siedzibie Lampizatora, w celu kuracji odmładzającej dla DACa. Tak było przed: A tak po:   Tak poza tym bardzo fajne miejsce wybrał pan Łukasz Fikus na nową siedzibę. Wokół zielono, drzewa, spokój. Aż żałowałem, że nie miałem więcej czasu żeby porozmawiać dłużej z Piotrem Spaltenstein oraz nie skorzystać z dłuższej sesji odsłuchowej na ich pełnym systemie. Bardzo ciekawe kolumny Fikus Electric P-17 oraz najwyższy model przetwornika Horizon 360. Nawet wpięliśmy w tor mojego daca, co po chwili słuchania pan Piotr skwitował, że chyba robią za dobre dacki niższych serii 😉 Horizon 360 oczywiście w każdym aspekcie był lepszy i różnica była słyszalna od początku. Na obronę Big7 mogę napisać, że był niewygrzany, Horizona słuchałem wcześniej 30 minut. Na pewno w samym pokoju odsłuchowym uwagę zwraca nietypowa adaptacja akustyczna. Wydaje się, że w takim miejscu byłby zaangażowany jakiś akustyk i wysoka kwota wydana na ustroje, a tu zastosowano zupełnie coś prostego. Co ciekawe pomiędzy kolumnami nie ma telewizora, ale zdecydowanie większe od telewizora okno. Negatywnego wpływu na odsłuch nie zaobserwowałem, akustyka na prawdę bardzo dobra. Żadnych wzbudzających się niskich częstotliwości (na basie 18 cali), czyste wysokie tony (ciekawy przetwornik wysokotonowy marki RAAL), scena szeroka, bardzo dobra separacja i szczegółowe rozmieszczenie muzyków na scenie. Słuchanie tam było czystą przyjemnością. Mam nadzieję wrócić za jakiś czas, bo miejsce wyjątkowe.
    • Nie będzie więcej wątków. Trzy narazie wystarczą. Wiem o tym że topy to tophifi tyle że ja kupiłem rotela używanego od kolegi, może on kupił w tophifi. Niewiem, musiałbym się jego spytać. No i się dowiedziałem i dziękuje bardzo za informacje na temat kabli zasilających. Ktoś nowy jak tu wejdzie zobaczy mój i twój wpis i bedzie wiedział już. No ja rozumiem że nie powielać wątków no ale chyba nie chcemy fora widmo na którym się nic nie dzieje? Trzy tematy są i wystarczy. I dziekuje też za poinformowanie mnie że tu nie lubią dyskutowania na temat czy kabel taki a taki ma wpływ na brzmienie czy nie. W każdym razie o kablach zasilających już wiem. Tylko że tutaj są wypowiedzi obiektywne czy inaczej mówiąc prawdziwe a jakbym miał kupić drogi przewód z salonu audio to by zachwalali wniebogłosy jaki to cud. Jedynym wyjściem byłoby wypożyczenie do odsłuchu ale po co te ceregiele jak tu się dowiedziałem i ktoś inny też może skorzysta i też się dowie. O to chyba chodzi,prawda? Ale dobra, już koniec. Narazie na jakiś czas.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...