Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 626 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 657 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 909 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4,1k wyświetleń
  1. Kolumny do rotel 980 do 4000

• 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
  2. 24 bit 192kHz

• 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 894 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
  3. wzmacniacz

• 1 odpowiedź
    • 778 wyświetleń
  4. NAD C368 i słuchawki bluetooth

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
  5. Marantz PM7200 - problem

• 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
  6. JPW ML 1010

• 1 odpowiedź
    • 3,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 618 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 482 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 410 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 376 wyświetleń
  7. Wybór wieży

• 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
  8. Przedwzmacniacz gramofonowy

• 1 odpowiedź
    • 408 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Założyłeś jakieś kryterium oceny. Zobacz na spis powszechny zabawek - raczej Twoje kryterium nie jest w większości stosowane. No i jak widzisz sprawę z tym naturalne czy neutralne. Jak to rozumieć. Czy delikatne docieplenie to naturalne a neutralne to te maksymalnie precyzyjne, dokładne, subiektywnie chłodne, stawiające na artykulację a nie nasycenie, pokazujące jak na dłoni jakość realizacji? Czy może naturalne = neutralne? No i  co zrobić jak urządzenie, które ewidentnie podbarwia zestawione z urządzeniem perfekcyjnym pomiarowo czyli neutralnym angażuje nas muzyką o wiele bardziej. Skreślić je bo wiemy, że upiększa i tym kradnie nasze serca i wybrać neutrala, który tylko co chwilę będzie nam przypominał jak kiepskie są realizacje naszej ulubionej muzyki.  Jarek, gdy chodzi o wzruszenia, emocje nie da się tego zmierzyć i zamknąć w ściśle określonych normach. Nie da się przekonać wszystkich, żeby słuchali muzyki na Kef ls50 i Maranztu. 
    • Kolega z forum obok wypial dysk podlaczony po usb do lumina u2 mini.  Byl w szoku jak lepiej mu teraz gra tidal bez wpietego dysku. Wychodzi wiec na to ze to nie jest dobre rozwiazanie.  Pozostaje wiec postawic NAS, zasilic liniowo i dac dobra skretke do switch audio jesli takowy sie posiada
    • Robi się dyskusja o kolorach. Mi się najbardziej podoba czerwony, i taki ci polecam. Dla mnie tylko niebieski. Zobacz sobie żółty. Ja kiedyś gustowałem w fiolecie, ale od paru lat już tylko róż. Czarno to widzę. Jak to możliwe, że nie można podać paru modeli sprzętów, które grają po prostu tak jak trzeba? Neutralnie, naturalnie, wiernie, bez zniekształceń. Nie ma nic takiego na rynku???
    • Hulajnoga... tego ustrojstwa to sie "boję" 😅. Podziwiam wszystkich którzy zapierd....ą na tych mini kółeczkach z bardzo wąska kierownicą... chyba jestem za stary na to 🫣 Mowa oczywiście o hulajnodze elektrycznej.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...