Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 204 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
  1. MAGNAT czy CELESTION

• 0 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  2. Pomoc w wyborze kolumn :D

• 2 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 13k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  3. KEF IQ90 - co sądzicie

• 1 odpowiedź
    • 5,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  4. integra do GS20

• 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
  5. Co lepiej wybrać ?

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  6. Pianocraft

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  7. Zestaw stereo

• 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
  8. Co wybrać? 1 2 3 4

• 77 odpowiedzi
    • 71,5k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
  9. Redukcja stereo -> mono?

• 1 odpowiedź
    • 5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @ProjectPi Pytanie trochę offtop, ale pamiętam że robiłeś bodajże całkiem spore testy Wiima, to zapewne będziesz wiedział. W dzisiejszych czasach cyfrowa regulacja głośności, czy to w Wiim Ultra, czy w DACach jakich Toppingi, nie degraduje dźwięku, tak jak to się działo wiele lat temu. Wpływa natomiast na ten stan sam fakt zmniejszania głośności.  Jeżeli wychodzimy z Wiima Ultra po USB do zewnętrznego DACa, to automatycznie Line Out level bedzie na poziomie 2Vrms. Jeżeli mamy końcówkę mocy, która jest bardzo wydajna, oraz efektywne głośniki, to trzeba będzie dosyć mocno ściszyć volume. Volume limit w Wiim app mam 60%, a w samej apce głośność przy cichych odsłuchach to jakieś 30%. Czyli ograniczenie całkowite głośności  jest całkiem spore, wręcz ogromne.  Czy biorąc pod uwagę, że słucham Spotify - 16bit/44.1 kHz, oraz to że tak mocno przyciszam, to jak bardzo tracę na dynamice? No bo wiadomo, że format 16bit/44.1 kHz sam z siebie jest jak najbardziej OK. Alegdy weźmiemy wszystko w/w, to już nie wygląda to tak kolorowo, nie? I teraz wracając do Line Out output level ustawianym w apce Wiima. Tam to się nie dzieje na poziomie cyfrowym, także przy ustawieniu np 1Vrms, można ustawić limit na 60% i słuchać na 60%, co teoretycznie spowoduje pomniejszenie ucinania bitów? 
    • @Tadżitsu To zestaw głośnikowy YB Audio. Tony wysokie: szpilka Scan Speak Illuminator (R3004/662000 ?) Tony średnie: Scan Speak Iluminator 12MU Tony niskie: Scan Speak Revelator 22 cm Kolumny mają jakieś 6-7 lat. YB Audio nie robi już kolumn w stylistyce Sonus Faber, więc cieszę się, że na nie trafiłem. Wyglądają znakomicie. Jeżeli chodzi o dźwięk postęp jest znaczący, ale nie nasłuchałem się jeszcze. Do tego mam nowe przewody głośnikowe Melodika Brown Sugar BSSC3840.
    • No i o taką odpowiedź mi właśnie chodziło. Conrad Johnson pv12 ma bardzo pochlebne opinie ale ja bardziej się skłaniam ku Cary Slp 90.Zobaczymy,najpierw niech dotrze do mnie ten zachwalany D5pro.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...